Po latach zajrzeliśmy w poniedziałek 10.11 skuszeni promocją na piwa z Browarmii (kupujesz jedno dostajesz dwa). Był Pils, Pszeniczne, Klasztorne i Stout. Szczególnego zachwytu nie było ale po 6 i 7 zł dały się wypić. Obsługa jak była beznadziejna tak jest w dalszym ciągu - gdy się nie złapie za rękę nikt się nie zainteresuje, że kufle są już puste. Poza tym nalewano jak popadnie - do szkła od pszenicy Klasztorne, a Pszenicę do kufla, itp. Nalewaki z obcymi piwami ściupione gęsto na ścianie z boku baru. Wybór dobry lecz ceny przegięte - te same piwa da się wypić w Chmielarni, KiKu lub Piw Paw o 3-4 zł taniej.
Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska)
Collapse
X
-
Na Facebooku napisali:
Drodzy Klienci,
Uprzejmie informujemy, że od połowy kwietnia 2015 roku BrowArmia weszła w strategiczny alians z dynamicznie rozwijającą się siecią restauracji i minibrowarów Bierhalle.
Nowy Zarząd, z ramienia Bierhalle, aktualnie realizuje proces dostosowywania BrowArmii do konceptu oraz standardów sieci.
W tym przejściowym okresie mogą wystąpić pewne zawirowania, pojawić się niejasności, powstanie wiele pytań o dalszy los BrowArmii. Dzwońcie, piszcie – personel odpowie na każde pytanie.
BrowArmia była, jest i będzie zawsze do Waszej dyspozycji a my wspierając nowy Zarząd wierzymy, że w efekcie synergii BrowArmia zapewni Wam jeszcze lepszy serwis niż dotychczas.
Stary Zarząd BrowArmii
Ależ te browary się ostatnio uparły żeby utrudnić browar.bizowi dodawanie piw do bazyComment
-
Z BrowArmii znika multitap. Menu zmieniono już na te znane z Bierhalle. Piwa będą nadal warzone na miejscu, ale zapewne wg receptur Bierhalle, chociaż nie jest to jeszcze przesądzone.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jeśli piwa będą takie, jak bierhallowe koziołki, proszę bardzo.
Ale co do żarcia, to mogłoby zostać po staremu...
Poza tym - na plaster komu pseudobawarska knajpa na Krakowskim???
A poza tym - darek99 mówił mi o tym "przejęciu" już na WFP .Comment
-
Zupa cebulowa - rewelkaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Z elewacji zniknęły wszelkie szyldy BrowArmii, które zostały zastąpione Bierhalle. Zatem warto zmienić chyba już nazewnictwo w bazach danych.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Tez to zauważyłem, pytanie czy tam na miejscu warzą już swoje, bierhalowe czy sprowadzają z Arkadii.
Jeśli browar to sugerowałbym edycję nazwy na Bierhalle (d.Browarmia)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Dopiero dziś się o tym dowiedziałem. Nawet jeśli pozostanie tam browar czyli produkcja to i tak zmiana na gorsze. Po prostu zubożenie oferty stołecznych brewpubów.
Podobno ruszył, czy na dniach rusza, wilanowski browar Bierhalle. Chyba chociażby z tego powodu bedą mieli moce by dostarczyć swoje piwa i na Królewską. Być może jest też nadal możliwość zwiększenia produkcji w Arkadii.
Jak dla mnie Bierhalle to już taki brewpubowy koncerniak a o koncerniakach mam takie zdanie jak większość forumowiczów.
Zastanawiam się też dlaczego Jabłonowo pozbyło się takiego prestiżowego lokalu. Tylko z powodu kasy ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Dopiero dziś się o tym dowiedziałem. Nawet jeśli pozostanie tam browar czyli produkcja to i tak zmiana na gorsze. Po prostu zubożenie oferty stołecznych brewpubów.
Podobno ruszył, czy na dniach rusza, wilanowski browar Bierhalle. Chyba chociażby z tego powodu bedą mieli moce by dostarczyć swoje piwa i na Królewską. Być może jest też nadal możliwość zwiększenia produkcji w Arkadii.
Jak dla mnie Bierhalle to już taki brewpubowy koncerniak a o koncerniakach mam takie zdanie jak większość forumowiczów.
Zastanawiam się też dlaczego Jabłonowo pozbyło się takiego prestiżowego lokalu. Tylko z powodu kasy ?
Za czasów Browarmii sprawy zaczęły iść kierunku żeby z browaru restauracyjnego zrobić multitap.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
Koncern też ma kilka browarów i produkcja odbywa się w kilku miejscach kraju ale już nie dyskutujmy o tym.
Nadal nie wiem dlaczego BrowArmia/Jabłonowo pozbyła się tego miejsca. Rozumiem że jest lans (nie wiadomo jak długo) na multitapy ale teraz już nie mają tego lokalu w ogóle.
Być może wystartują w innym miejscu...
No nic, Warszawie ubył 1 browar restauracyjny. Szkoda.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Nie kojarzę ani jednego ich piwa, o którym mógłbym powiedzieć że było "dobre", co najwyżej znośne.Comment
-
Last edited by Pendragon; 2015-11-23, 09:31.
Comment