Jestem pewien, że powód jest właśnie taki.
Puławska / Domaniewska, Watra (zamknięte)
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Ten bezwład, jeśli chodzi o likwidację fajnych knajp wcale nie jest taki duży - patrz likwidacja "Rybitwy" - za poprzednich władz miasta były jakieś przebąkiwania o likwidacji i na tym się kończyło, a po przyjściu na prezzia Lecha K. szast prast i po "Rybitwie" . A w końcu na stołecznych stołkach pozostali jego (celowo z małej litery) ludzie, więc...Last edited by iron; 2005-12-02, 11:51.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Ta dyskusja zaczyna zbytnio odbiegać od tematu. Na razie Watra istnieje i mam nadzieję, że jeszcze nie jedno piwo tam wypijecie i opowiecie nam jeszcze coś o tym lokalu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Byliśmy wczoraj w Watrze. Toż to skarb prawidziwy taki skansen. Praktycznie czyste lata 70. Sympatyczna atmosfera i coś co się rzadko spotyka CAŁKOWITY ZAKAZ PALENIA, co popieram w całej rozciąglości. A z kija Warka i Królewskie
Jedynym mankamentem to plastikowe kufle.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika balcerek(...) A z kija Warka i Królewskie
(...)
Comment
-
-
Przeczytałem, przeczytałem, tylko nie wiem skąd ta pewność/informacja sie bierze, bo sympatyczna pani barmanka na pytanie kolegi, czy to prawda że pod tym kranikiem mieści się piwo z konstancina zrobiła dziwną minę i powiedziała że to oczywiście królewskie. No chyba, że nie wypowiedzieliśmy jakiegoś chasła dla wtajemniczonych.
Comment
-
-
Tam jest Konstancin, to pewne. Dziś piłem. Raz spytać nie wystarczy, żeby wydębić od pani za barem prawdę, w końcu robi coś niezgodnie z prawem. Jednemu się udało, dzięki czemu reszta już nie musi się kłopotać i może bez splamienia honoru antykoncernowca prosić o "Królewskie".
A zakaz palenia to REWELACJA. Szedłem przygotowany na kolejną porcję knajpianej siekiery, a tu tak miło, tylko dym spalonej kiełbasy.
No i faktycznie, cienizna z tym plastikiem. Ale może wystarczy poprosić przy barze. Ja nie zdążyłem, bo po jednym piwie pruszkowsko-opolskie lobby palaczy doprowadziło do zmiany knajpy.
Comment
-
-
knajpka mocna pewnie w lecie przyjemniejsza na dłuższe posiedzenie bo można popijać w ogródku (w środku tylko postojenie )
najlepsze jednak są kible - jak z obrazka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ojejeju jeju chciało by się rzec na widok toalety. Czuc ją z daleka. Kto był w Edim podczas zlotu ten sam może sobie wyobrazić
Miejsc siedzących chyba z pięć. Wnętrze malutkie. Palić nie można.
W lecie chyba można posiedzieć w ogródku. Chyba, bo w istocie nie wiem, jak wtedy jedzie z toalety. Są dwie maszyny do gry.
Szczerze mówiąc to pójście za potrzebą było dla mnie tak strasznym przeżyciem, że nic dobrego to ja o tym lokalu nie mogę powiedzieć.
No i Za mnie olał Konstancinem (znaczy się oficjalnie Królewskim)Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Comment
-
-
Byłam też tam i ja Na szczęście nie chciało mi się siku
Taki lokal na jednego browara, bo w końcu ile można stać....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykSą dwie maszyny do gry.
I co gorsza, co jakis czas słychać odgłos wypadajacych piątek.
Juz nas tak od 8 tygodni prowokuja do gry, naciągacze
Comment
-
Comment