Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatko
Powiśle przy Bibliotece Uniwersyteckiej, bar Rybitwa (zamknięte)
Collapse
X
-
dziś w Rybitwie i jej okolicach grupa zapaleńców zbierała podpisy do władz Warszawy w sprawie czynszu Rybitwy - wraz ze znajomymi wpisaliśmy się w liczbie 15 osób...oby to nie była ostatnia sesja tam...Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pieciadziś w Rybitwie i jej okolicach grupa zapaleńców zbierała podpisy do władz Warszawy w sprawie czynszu Rybitwy - wraz ze znajomymi wpisaliśmy się w liczbie 15 osób...oby to nie była ostatnia sesja tam...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Cholera jasna - bylismy dzisiaj umówieni z pulasiem w Rybie ale z powodu dnia dziecka odpuścilliśmy. Gdybym wiedział o akcji Igor musiałby poczekać.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
chłopaki mają zbierać podpisy jeszcze kilka dni....ciekawe jak to będzie - dziśmieli tego sporo - a ja, jak po każdym egzaminie czy zaliczeniu zabrałem znajomych do Teresy i akurat tak trafiliśmy...Koniec i bomba,
-
To super - więc forum mobilizacja. Nie musimy się umawiać każdy z Warszawy i Podwarszawy musi od czwartku do niedzieli być w Rybitwie i ściągnąć znajomych.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumTo super - więc forum mobilizacja. Nie musimy się umawiać każdy z Warszawy i Podwarszawy musi od czwartku do niedzieli być w Rybitwie i ściągnąć znajomych.
Swoją drogą narzucenie Rybitwie takich samych stawek czynszu jak knajpom na starówce to moim zdaniem wielkie sk...stwo!pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatA to czynsz miesięczny, czy za cały rok.
4.500 to w wersji okrojonejpułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
dziś ostatni dzień funkcjonowania Baru Piwnego Rybitwa
wczoraj tłumnie pożegnaliśmy się z tym miejscem ze znajomymi (aż gaz się skonczył i nie było piwa z beczki)
dziś około 15 udaję się tam na ostatniego Króla, zrobię kilka zdjęć coby zostało także na papierze jakieś wspomnienie tego miejsca, od którego zaczęła się moja piwna przygoda z WarszawąKoniec i bomba,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pieciadziś ostatni dzień funkcjonowania Baru Piwnego Rybitwa ...
Pewnie zrobię parę fotek w celach dokumentacyjnych i do domu*.
Oj, Wielka szkodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa**
* - nawet napić się nie będę mógł, bom kierowca
** - "Kaczor, Kaczor coś narobił. Kaczor nie męcz, nie męcz mnie" - jak śpiewał Dżembla bla bla
Comment
-
-
Wracając w niedzielę z teatru ok. 21,30 poszedłem zakończyć jakże moją krótką znajomość z Rybitwą. Na miejscu zastałem kilka osób pijących piwo z butelek oraz Panią Teresę. Łudziłem się że i może mnie uda się wypić jakieś piwko w tym miejscu ale nic z tego. Pani ze smutkiem stwierdziła że nie ma juztakiej możliwości. Na drzwiach wisiałą kartka z napisem iż definitywny koniec nastąpił 15 czerwca.
Żegnaj Rybitwo...Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Wczoraj dowiedziałem się od niezarejestrowanego na forum, ale znanego stałym bywalcom "Rybitwy" fana FC Liverpool, że od 18 listopada po "Rybitwie" nie ma już śladu. Wszystko zostało zrównane z ziemią
Następny w kolejce jest "Albatros", choć może wytrzyma do końca przyszłego roku.Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2005-11-30, 12:08.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
Comment