sodom napisał(a) a ja pamiętam jak przez chwilę , lali tam Łomżę z kija!!hmmm
przez "Baryłkę" przewijało sie wiele znamienitych piwek, wspomniany juz kiedys Wist, oryginalny gdański Hevelius, Stout z Jabłonowa, palm z kija, red EB...
Uwaga, jeszcze dwa miesiące temu był dostępny Porter dojlidzki w cenie 8 zł za butelkę
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
W Baryłce teraz jest cała plejada piw lanych z Okocimia.
Oprócz sztampy w postaci Carlsberga, Jasnego Pełnego, Palonego, czy Kasztelana, jest Bosman i Piast.
Fajnie wygląda nalewak z kurkami od wszystkich piw z CO. Wczoraj wpadłem na szybkie jedno. Zmieniła się obsługa - jest OK, piwo ma odpowiednią temperaturę i jest nalane pod kreskę. Wrażenie pozytywne a Harnaś z beczki rewelacyjny.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Fajnie wygląda nalewak z kurkami od wszystkich piw z CO. Wczoraj wpadłem na szybkie jedno. Zmieniła się obsługa - jest OK, piwo ma odpowiednią temperaturę i jest nalane pod kreskę. Wrażenie pozytywne a Harnaś z beczki rewelacyjny.
Kolejna wizyta. Z jednej strony tylko CO ale za to wszystkie ich piwa włącznie z lanym Palonym które z beczki bardzo lubię. Ciekawe czy nie jest to ostatnie miejsce gdzie można wypić palone z beczki w Polsce? I do tego mówcie co chcecie ale z beczki naprawdę dobry Harnaś.
Niestety ceny są wysokie od 7 PLN, za to miejsce naprawdę klimatyczne - sama knajpka i Mariensztat. Gdyby tam było jakieś niekoncernowe piwo bywałbym tam dużo częsciej.
Palonego jak wiadomo dawno nie ma. Jest Guiness za 12 PLN co jak na Warszawę jest ceną niezłą co nie znaczy, że małą.
Mariensztat jak zwykle cichy i piękny, taka "inna" lepsza Warszawa.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Oooo, dla mnie nowość, akurat tak się sklada, że właściciela Baryłki, Tomka znam. Nie wiedziałem, że sprzedał interes badź wycofał sie z niego. Od kiedy jest nowy właściciel?
Nie wiem, o którego Tomka Ci chodzi, ale jeżeli o tego, który przed laty (cca 1990) był współzałożycielem Baryłki, to od wielu lat już go tam nie ma, dokładnie nie pamiętam.
... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment