Nie będę rzucał na forum nazwiskami, o Tomka M. Własnie jednego z współzałożycieli. Jeszcze kilka lat temu spotkałem go w Baryłce i na pewno nie miał wtedy statusu gościa.
Garbarska 5/7, Pod Baryłką
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.Comment
-
Klimat jest, jeden z ostatnich barów który od powstania nie przechodził "rebrandingu" i "liftingu" więc można tu odetchnąć fajną, nie sztuczną atmosferą. Do picia chyba najtańszy Guinness w mieście (15 zł), do tego cicha i jakby nie miejska atmosfera Mariensztatu - super miejsce. A jak do tego dodać cudowne słoneczko to nic lepszego nic szklaneczka piwa Pod BaryłkąComment
Related Topics
Collapse
-
Na wstępie pozwolę sobie na zacytowanie ze strony browaru krótkiego rysu historycznego tego miejsca:
,,Początki tego wyjątkowego miejsca sięgają lat 60 tych. Właśnie tam odbyła się uroczysta kolacja komitetu budowy Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku, by następnie przez...-
Channel: Śląskie
-
-
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....-
Channel: Słowacja
2025-01-25, 22:06 -
-
Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...1 Photo
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-19, 15:40 -
-
E: 24 Blg
A: 10, 5%
Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-03, 01:31 -
-
Browar kontraktowy, który prowadzi Ludwig Tilman z Monachium. Piwo uwarzono również dość niedaleko Monachium w browarze Gut Forsting.
Warzą dolną i górną fermentację, z klasykami trochę eksperymentują, trochę jak w tym wytrawnym exporcie:
https://www.browar.biz/forum/piwo/...-
Channel: Niemcy
2024-11-27, 01:10 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment