Gdy byłem tam ostatnio (tydzień temu w czwartek) to nie było żadnych Happy Hours. Mało tego wydymano nas dodatkowo na 8 złotych
al. Jana Pawła II 82 (CH Arkadia), Bierhalle
Collapse
X
-
Byłem wczoraj. Spróbowałem trzech piw; pszenicznego, pilsa i alta. I powiem szczerze, że jakoś mi średnio smakowały. Pszeniczniak tak mało pszeniczny, że na początku myślałem, że wlano mi pilsa. Pils i alt były poprawne. Barmanki miały wielkie problemy z nalewaniem czegokolwiek, ponieważ czyszczono całą instalację i z kranów sama piana leciała. Ciekawy jestem, czy to czyściwo nie zawitało w kuflach gości ? A mam wrażenie, że tak. Czy ktoś wie, czym czyści się takie browarne rury ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziByłem wczoraj. Spróbowałem trzech piw; pszenicznego, pilsa i alta. I powiem szczerze, że jakoś mi średnio smakowały. Pszeniczniak tak mało pszeniczny, że na początku myślałem, że wlano mi pilsa. Pils i alt były poprawne. Barmanki miały wielkie problemy z nalewaniem czegokolwiek, ponieważ czyszczono całą instalację i z kranów sama piana leciała. Ciekawy jestem, czy to czyściwo nie zawitało w kuflach gości ? A mam wrażenie, że tak. Czy ktoś wie, czym czyści się takie browarne rury ?Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Na świętowanie swoich urodzin wybrałem Bierhalle, w związku z czym miałem okazję spróbować wszystkiego co jest aktualnie lane. Powiem szczerze, że jak dla mnie, to pszeniczne, pils i alt były zdecydowanie pyszne. Szczególnie pils mi podpasował, akurat taki delikatny w sam raz na lato i aktualne temperatury Poza tym zdziwiłem się ilością klientów, ogródek był zapełniony cały czas w 100%, z czego należy się tylko cieszyć. Dodatkowo warzony był pilsik, więc części znajomych mogłem wytłumaczyć co to się właśnie w kadziach dzieje.
A i dowiedziałem się, że za tydzień z kawałkiem będzie marcoweSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Ja byłem w piątek, załapałem się na jedną pszenicę raptem - ale muszę to napisać: była świetna, daaawno tak dobrej nie próbowałem. Teraz się nie dziwię, że nagrodę dostała w Żywcu...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Odwiedziliśmy dziś arkadyjskie Bierhalle razem z Żą (jak zapowiadaliśmy w tym temacie).
W ofercie jest aktualnie Weizen, pils i marcowe.
Weizen jak zwykle przepyszny, ale na nim nigdy się tutaj nie zawiodłem.
Bardzo dobry pils, naprawdę solidnie chmielony. Zagadnięty o to Krzysztof powiedział, że w tym roku korzystają z wyjątkowo udanego chmielu.
I równie pyszne marcowe, treściwe i esencjonalne.
Na wszystkich piwach typowa dla Bierhalle, betonowa piana
Krzysztof wyraźnie nie potwierdził, ale chyba jesienią można się spodziewać koźlaka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziA co jest jako trzecie piwo poza pilsem i Weizenem?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Dziś będzie gotowana druga warka ciemnej pszenicy. Piwo wraca po 4 letniej przerwie i za ok. miesiąc będzie do spróbowania. Aktualnie jako trzecie piwo podawany bardzo dobry dunkel.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziCieszy fakt, że pojawi się wkrótce ciemna pszenica.
Comment
-
Comment