Obsługa kelnerska to w 90% totalna porażka i nic się od roku pod tym względem nie zmieniło. Dlatego ja konsekwetnie zamawiam przy barze i mam stres z głowy
al. Jana Pawła II 82 (CH Arkadia), Bierhalle
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Kelner/kelnerka ma zwykle jakiś rejon. Jest w jej/jego obowiązku patrolować swój rewir i działać na bierząco. Rozglądający się klient lub palący (bez popielniczki) to sygnał, że klient potrzebuje obsługi. Dyskretny kelner nigdy nie wejdzie w słowo w trakcie rozmowy klientów... etc. co ja będę wklepywał kodeks kelnera?! takie rzeczy ludzie, którzy pracują w tej branży powinni wiedzieć.Last edited by e-prezes; 2006-09-19, 23:33.
Comment
-
-
W tym roku jest w Bierhalle sylwester? Pytam tylko z ciekawości.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Wygląda na to, że od nowego roku zmieniły się zasady rezerwacji stolików. Ostatnio chciałem zarezerwować stolik dla kilku osób i dużym zaskoczeniem dowiedziałem się, ze owszem jest to możliwe ale ... każda osoba jest zobowiązana do zamówienia zakąsek w cenie 30zł na osobę a do rachunku zostanie doliczone 10% serwisu. Słysząc takie warunki zrezygnowałem a lokal wiele stracił w moich oczachPiwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Już ta praktyka była stosowana w zeszłym roku, kiedy chciałem zrobić rezerwację na nasze ostatnie "zamkowe" spotkanie to zakrzyczeli sobie 10% serwisu, więc nic nie rezerwowaliśmy, a i tak się w kupie spotkaliśmy dosiadając się do stolika, zawsze można sobie poradzićGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emesCiekawe czy jeszcze wprowadzili limit czasowy, w ciągu którego trzeba zgłodnieć i zjeść na te 30 złPiwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
A ja z kolei napiszę peany pochwalne, jako, że zdarzyło mi się w tym tygodniu być w Bierhalle dwa razy Przede wszystkim w poniedziałek udało mi się trafić jeszcze na Weizenbock'a. Genialne piwo, strasznie mi smakował. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wróci do "repertuaru" Na razie przyjdzie mi wyczekiwać z utęsknieniem na Doppelbock'a. Równie fajny jest Alt. Przy okazji, przy żadnym piwie nie mogłem narzekać na pienistość, temperaturę czy wysycenie. Zawsze było podane z piękną, białą czapą i warstwa piany utrzymywała się do końca nawet w kuflach 1-litrowych. Standard obsługi też jest już wyższy, czas oczekiwania był normalny, w znaczeniu nie trwało to godzinę, a miła kelnerka nawet pamiętała, by zapytać się czy podane dania smakowały.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes..... a po pewnym czasie i tak przyjdzie kelnerka i poprosi o przeniesienie się do innego stolika, bo "nasz" został komuś innemu zarezerwowany, bo "manager" nie spodziewał się, że tyle czasu będziemy przy nim siedzieli.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecA ja z kolei napiszę peany pochwalne, jako, że zdarzyło mi się w tym tygodniu być w Bierhalle dwa razy Przede wszystkim w poniedziałek udało mi się trafić jeszcze na Weizenbock'a. Genialne piwo, strasznie mi smakował. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wróci do "repertuaru" Na razie przyjdzie mi wyczekiwać z utęsknieniem na Doppelbock'a. Równie fajny jest Alt. Przy okazji, przy żadnym piwie nie mogłem narzekać na pienistość, temperaturę czy wysycenie. Zawsze było podane z piękną, białą czapą i warstwa piany utrzymywała się do końca nawet w kuflach 1-litrowych. Standard obsługi też jest już wyższy, czas oczekiwania był normalny, w znaczeniu nie trwało to godzinę, a miła kelnerka nawet pamiętała, by zapytać się czy podane dania smakowały.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofNa stołach są kartki z informacją o rezerwacji, więc nie mniej pretensji jak Cię ktoś przeprosi o przeniesienie do innego stolika. Pomyśl co by było gdybyś to Ty zarezerwował sobie stolik i przyszedł i nie masz gdzie usiąść....- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Powtórka wizyty sprzed ponad dwu lat... Jak to w niedziele, gwar, tłumy ludzi i mecze na telebimie :| Musiałem głośno rozmawiać, by być słyszanym. Cóż taki urok restauracji w centrach handlowych. Nie muszą przynajmniej narzekać na brak gości.
Piwa mnie nie zachwyciły (trzy spróbowaliśmy) - przenica bez polotu, dunkel wodnisty, jedynie bock smaczny. Miło wspominaliśmy wizytę w Pivovari. Zobaczymy jak w łódzkiej filli Bierhalle.
Comment
-
Comment