Po ponad 3 latach i ja skuszony dawno nie widzianą tu 50% promocją odwiedziłem Bierhalle. Generalnie nic się tu nie zmieniło z wyjątkiem piwa. Z dostępnych dziś 4 rodzajów wypiłem 3:
Jak widać z powyższego ciężko obecnie zachwycić się tutejszym piwem. To jedynie cień warek Krzysztofa gdy zachwycał każdy niuans smakowy, a każde z piw było wyrazistym majstersztykiem i dziełem skończonym. Obecne na pewno nie są warte normalnej ceny 8 zł za 0,4 l. Za 4 zł od biedy da się wypić, może gdy potrwa promocja za jakiś czas spróbuję jeszcze raz.
PS. Zasada promocji jest taka: Od poniedziałku do czwartku w godzinach 15-17 wszystkie pozycje z karty (jedzenie i piwo) są ze zniżką 50%. Jednak nie można zamówić od razu np. czterech różnych litrowych piw i trzech dań na osobę. Każde kolejne zamówienie jest realizowane i nabijane na kasę dopiero po spożyciu poprzedniego, więc gdy przekroczymy godz. 17 już będzie w normalnej cenie.
Dostępny Koźlak. W ramach promocji -50% w cenie 5,50 PLN za 0,4 l. W kolejce czeka Podwójny Koźlak. W nieco dalszej perspektywie pojawi się ... Maibock.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Kurczę, kiedy moje dzieci będą na tyle duże, żeby mi pisać na bieżąco, co po knajpach leją...
Ha-ha, one wtedy będą musiały sprawdzać w aplikacjach na srajfonach (o ile jeszcze srajfony będą), czy wjedziesz do knajpy na wózku... . A ja - sam widziałeś - Młodego powoli roztrenowuję .
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego...
Comment