al. Jana Pawła II 82 (CH Arkadia), Bierhalle
Collapse
X
-
Comment
-
Comment
-
Czas biegnie szybko ... dzisiaj wypiłem Podwójnego Koźlaka z warki nastawionej 8 stycznia.W kolejce czeka Maibock
Comment
-
-
Odwiedziłem aby spróbować nowego piwa czyli Roggenbier... W dniu dzisiejszym uwarzono właśnie jego kolejną warkę ...
W dniu 17 marca ma pojawić się kolejna nowość: Rosalie (lager). Tradycyjnie w okolicach świat Wielkanocnych będzie można spróbować Koźlaka, a następnie Podwójnego Koźlaka.Comment
-
Dziś w tzw. wczesnej porze lanczowej zaniosło mnie do Arkadii, wybór miejsca był więc oczywisty.
Spróbowałem nowego, smacznego piwa - Rosalie (niebawem opiszę, gdzie trzeba), chciałem też zrobić zakupy na wynos.
Udało mi się jedynie częściowo, ponieważ zamierzałem kupić fantazyjny sześciopak: 2 x Rosalie, 2 x Altbier, 1 x Koźlak i 1 x Marcowe.
Bardzo mili panowie barmani wytłumaczyli mi, że koźlaka mogę kupić tylko w czteropaku, na sztuki "się nie da", wszystkie inne piwa TAK, koźlaka NIE.
Powodem jest ponoć decyzja panów prezesów BH, a uzasadnieniem to, że... butelka koźlaka na wynos kosztuje PLN 8,50, a pozostałe piwa PLN 6,50....
Ja wiem, że jak ktoś jest Prezesem z Żoliborza, to ma mnóstwo kreatywnych pomysłów, ale do tej pory kwestie piwne były szczęśliwie pomijane...
Panowie prezesi (przez małe "p") - uprzejmie donoszę, że zamierzam omijać Wasz żoliborski przybytek dużym łukiem, do czasu, aż nastąpi w nim NAPRAWDĘ dobra zmiana
.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pancernik; 2016-03-31, 14:45.Comment
-
Centrum Arkadia to nie Żoliborz tylko Śródmieście.
Dziś w tzw. wczesnej porze lanczowej zaniosło mnie do Arkadii, wybór miejsca był więc oczywisty.
Spróbowałem nowego, smacznego piwa - Rosalie (niebawem opiszę, gdzie trzeba), chciałem też zrobić zakupy na wynos.
Udało mi się jedynie częściowo, ponieważ zamierzałem kupić fantazyjny sześciopak: 2 x Rosalie, 2 x Altbier, 1 x Koźlak i 1 x Marcowe.
Bardzo mili panowie barmani wytłumaczyli mi, że koźlaka mogę kupić tylko w czteropaku, na sztuki "się nie da", wszystkie inne piwa TAK, koźlaka NIE.
Powodem jest ponoć decyzja panów prezesów BH, a uzasadnieniem to, że... butelka koźlaka na wynos kosztuje PLN 8,50, a pozostałe piwa PLN 6,50....
Ja wiem, że jak ktoś jest Prezesem z Żoliborza, to ma mnóstwo kreatywnych pomysłów, ale do tej pory kwestie piwne były szczęśliwie pomijane...
Panowie prezesi (przez małe "p") - uprzejmie donoszę, że zamierzam omijać Wasz żoliborski przybytek dużym łukiem, do czasu, aż nastąpi w nim NAPRAWDĘ dobra zmiana
.
Ostatnia zmiana dokonana przez Gonzo1; 2016-04-06, 01:56.Comment
-
Jakby kogoś interesowało to jest nowe piwo:
DUBEL
E:16,7
A:6.7Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
-
i rozumiem, że w Poznaniu leżakowało 7 miesięcy?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment