Nowy Świat 64, Bierhalle - filia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • purc
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.02
    • 650

Bierhalle Nowy Świat

Jest Marcowe. Czy trzeba mówić więcej?

Comment

• Darek_J-23
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.09
      • 34

Jeszcze tam nie bylem Mam nadzieje, ze nie zamkna go zanim ponownie pojawie sie w Polsce.

Comment

• petrus33
        Gość
        • 2008.01
        • 888

Marcowe jak zwykle pyszne, sporo ludzi je piło wczoraj.
        W godzinach dla biedoty knajpka zapełniła się dość znacznie.
        Starałem się przekonać bardzo sympatyczną, młodą dziewczynę do zamówienia piwa Marcowego. Po długich pertraktacjach dziewcze to zamówiło mały kufelek tegoż piwa, ale z.......syropem owocowym Ręce mi opadły z bezsilności !!!

Comment

• pizmak666
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.12
          • 1905

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
          Starałem się przekonać bardzo sympatyczną, młodą dziewczynę do zamówienia piwa Marcowego. Po długich pertraktacjach dziewcze to zamówiło mały kufelek tegoż piwa, ale z.......syropem owocowym Ręce mi opadły z bezsilności !!!
          Ja ostatnio byłem świadkiem (w innym przybytku ):"ciechana miodowego z sokiem malinowym i proszę podgrzać"
          „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Starałem się przekonać bardzo sympatyczną, młodą dziewczynę do zamówienia piwa Marcowego. Po długich pertraktacjach .....

Zamiast postawić dziewczynie piwo namawiałeś ją aby wydała swoje pieniądze?
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• petrus33
              Gość
              • 2008.01
              • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              Zamiast postawić dziewczynie piwo namawiałeś ją aby wydała swoje pieniądze?
              Z koleżanką przyszła, to co miałem zrobić
              Niestety, ale na każdym kroku widać, że większość ludzi nie zna się kompletnie na piwie i zwyczajach jego picia. Nawet moje tłumaczenia, że Marcowe to szlachetne piwo nie pomogły.
              Panna siorbała przez słomkę tą syropową breję. Zapytałem się na koniec, czy piwo jej smakowało. Odpowiedziała, że było znakomite

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Z koleżanką przyszła, to co miałem zrobić
                Jedną upić, drugą wykorzystać

PS: Marcowe będzie w poniedziałek? Czy już sączone są ostatki?
                Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2009-11-07, 12:13. Powód: marcowe

Comment

• Cannabee776i99
                  • 2009.08
                  • 658

Abstrahując od dyskusji o radierach, byłem wczoraj, Marcowego już nie było, był za to Alt.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23976

dyskusja o piwie s sokiem wydzielona:
                    Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Cannabee776i99
                      • 2009.08
                      • 658

Koźlaka niestety ostatnio już nie było. Z piw rotacyjnych dostępny jest Alt.

Comment

• Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

Byłem tam w weekend. Plus taki że nie było problemów z miejscem w środku, na zewnątrz wszystko zajęte. Ale spotkało mnie pewne rozczarowanie, bo na stronie www pisali że jest dostępny maibock a tu lipa - tylko pils, dunkel i weizen. Pils bardzo smaczny, dunkel też niezły. Następnym razem wybiorę się jak będzie jakieś piwo rotacyjne
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2002.07
                          • 14999

Odwiedzony lokal w niedzielę. Dostępne: pils, pszenicza, ciemne. Wziąłem Ciemne.
                          Do znudzenia - znów za zimne, na sałatkę czekało się ok. 20 minut.
                          W ogródku można palić, w środku nigdzie. Część stolików z obrusami, część nie, ciekawe od czego to zależy. Chyba od kraju pochodzenia gościa, bo tylko u gości niepolskojęzycznych były obrusy, u nas, spotkanych znajomych oraz pozostałych gości przy stoliku obok były pustki na stole
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Odwiedzony lokal w niedzielę. Dostępne: pils, pszenicza, ciemne. Wziąłem Ciemne.
                            Do znudzenia - znów za zimne, na sałatkę czekało się ok. 20 minut.
                            W ogródku można palić, w środku nigdzie. Część stolików z obrusami, część nie, ciekawe od czego to zależy. Chyba od kraju pochodzenia gościa, bo tylko u gości niepolskojęzycznych były obrusy, u nas, spotkanych znajomych oraz pozostałych gości przy stoliku obok były pustki na stole
                            Do sałatki ziemniaczanej nie podaje się obrusów
                            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                            Piwo domowe -
                            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.07
                              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                              Do sałatki ziemniaczanej nie podaje się obrusów
                              1. To nie była sałatka ziemnaczana - dlaczego zakładasz, że ziemniaczana?
                              2. Goście zagramaniczni bez konsumpcji, pili tylko piwo

ps. mowa o obrusach "bawarskich"
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Maggyk
                                Szara Adminiscjencja
                                🍼
                                • 2004.05
                                • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                                1. To nie była sałatka ziemnaczana - dlaczego zakładasz, że ziemniaczana?
                                2. Goście zagramaniczni bez konsumpcji, pili tylko piwo

ps. mowa o obrusach "bawarskich"
                                No właśnie nie wiem skąd to założenie Może ART jakoś podświadomie próbuje mi dać do zrozumienia, że już dawno nie jadł i najwyższa pora zrobić
                                Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                                Piwo domowe -
                                Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                                PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X