11 listopada 22, Skład Butelek
Collapse
X
-
polewać to niestety niczego nie polewają, są tylko piwa butelkowe, chyba w inne nie zamierzają wchodzić. było zdrojowe past./niepast., mazowieckie past. w bączku (ale bywało też duże i niepast.), dawne, czernichowskie białe i chyba obołoń pszeniczny.veni, emi, bibiComment
-
ogłaszam alarm dla miasta warszawy!
w składzie jest beczkowe jasne z zawiercia! to chyba spora niespodzianka. piwo po siedem, czyli da radę. wypiłem kilka ze smakiem. niestety, nie dowiedziałem się, co to konkretnie za piwo. nie mają go tam wiele i (z powodu wakacyjnych pustek) niekoniecznie zagości na stałe. no ale jeśli się postaramy, to może...veni, emi, bibiComment
-
Byłem wczoraj i jak durnowata ciapa pomyliłem lokale - pytałem o Zawiercie w "Zwiąż mnie" zamiast w Składzie
Sam skład jak wszystkie knjapy w okolicy podobny wystrój - cegła, ciemno. Ja to lubię."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Dziś Zawiercia nie było, jak z resztą i żadnego lanego. Niestety jest to kolejna knajpa, która czasowo zrezygnowała z Konstancina ze względu na jakość.
W ofercie butelkowe: Lwówek, Lubuskie oraz lwowskie 1715. W najbliższym czasie planowany Czarnków oraz wytwory z Kormorana.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Bardzo często jestem w Senatorze (2-3 razy w tygodniu) i w Czarnej Koszuli przy stadionie Polonii. Tam piwo jest zawsze na 5+. Podejrzewam, że ci fachowcy ze Składu Butelek, pojęcia nie mają jak piwa serwować i zapewne oszczędzają na chłodzeniu.
Comment
-
To nie jest temat o jakości beczkowego Konstancina w innych lokalach.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
piłem tam zawierciańskie nalewane ze zwykłego rolbaru. czy w tym ustrojstwie standardowo montuje się aparaturę chłodzącą? nie sądzę. w moim odczuciu, wycofanie piwa beczkowego można też tłumaczyć brakiem studentów w mieście. podczas wakacji frekwencja w knajpie wyraźnie spada. z drugiej strony, jest to zasługa nieraz omawianego na forum upodobania do picia z butelek i ogólnego nieuświadomienia. a jeśli chodzi o wycofanie piwa z konstancina, warto uściślić, że nie było to piwo beczkowe, jeno butelkowe. i o.veni, emi, bibiComment
-
Comment
-
tum wczoraj dostał reanimowane raciborskie (spod lady, za dziewięć). tum premierowo smakował lwóweckie (też za dziewięć). spytałem o lane piwo z zawiercia i usłyszałem, że lanego raczej nie będzie, ale niezadługo ma być butelkowe. kto tam z jury (nie mylić z żyri)? wieta co? a poza tym czwartkowe pustki, czyli miło (chociaż pewnie nie właścicielom).veni, emi, bibiComment
-
Dziś był koncert więc każdego za wjazd kasowali po dychu. Obecne oczywiście piwo Składowe w butelce za 8 zł. Zimne z lodówki. 50-tka żołądkowej gorzkiej de luxe 7 zł.
Klimat super, kto wie ten wie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment