Marszałkowska 55/57, Restauracja Dekanta

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • luk102
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.02
    • 65

Marszałkowska 55/57, Restauracja Dekanta

Zawitałem wczoraj do tej restauracji i bardzo milo zostałem zaskoczony.
    Nie będę pisał o wyborze piwa bo takiego nie ma.
    Z kija jest tylko Paulaner - i tu niespodzianka od 16 do 19 cena za kufelek zacnego trunku 8 zł, później 10 zł
    Jest jeszcze z kija żywiec w tych godzinach 4 zł, później 7 zł

Jedzonko całkiem smaczne, choć porcje bliżej tych "francuskich", ale to przecież nie fast food gdzie dużo i tanio by się zapchać.
    Osobiście polecam bliny gryczane z łososiem (15 zł) i pierogi z kapustą i grzybami (10zł).

Podsumowując - smacznie, ładnie i całkiem niedrogo jak na lokalizację oraz jakość lokalu.

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • pebejot
    Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
    pebejot
    Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
    Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
    Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
    2025-01-04, 11:17
  • ART
    Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
    ART
    Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
    2024-03-24, 13:22
  • pebejot
    Radomsko, Metalurgii 7, Metalurgia Restauracja&Browar
    pebejot
    Radomsko w 2022 roku zaczęło figurować na piwnej mapie Polski.
    Na terenie dawnych zakładów Metalurgii powstało centrum handlowe, a w nim browar restauracyjny o nazwie Metalurgia.
    Lokalizacja Metalurgii jest bardzo korzystna dla przyjezdnych, odległość od dworca kolejowego to niecałe...
    2022-11-05, 06:28
  • ART
    Zaniemyśl, Średzka 1, Kolorowe Tarasy
    ART
    Jest tu kawiarnia i restauracja. Kuchnia smaczna, obsługa przyjazna i pomocna. Ugoszczeni zostaliśmy po królewsku. Miejsc od groma.

Skupmy się jednak na piwie: Jest tu Miłosław z kija za 13 zł. Z potężnym diacetylem pasuje do obficie maślanych (bardzo smacznych!) posiłków...
    2024-10-19, 21:08
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...