Popiełuszki 16, Pracovnia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwosz306
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.10
    • 214

Nieoficjalnie dowiedziałem się dziś, że Pracovnia nie uzyskała zgody na przedłużenie koncesji (zapewne przez wspaniała wspólnotę mieszkaniową).
    Nie byłem stałym bywalcem tego miejsca, ale uważam, że stworzyli super miejsce na pustynnej mapie Żoliborza i zawsze takim miejscom kibicowałem.
    Nie bywałem tam ostatnio za często bo zamykali bardzo wcześnie jak na pub (takie mieli ustalenia ze wspólnotą) a ja nie lubię jak się mnie wygania w trakcie wieczoru.
    No ale cóż, wielka szkoda (jeśli to prawda), to miasto schodzi na psy...

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Zgadzając się ze sporą częścią tego co napisałeś pomyśl o drugiej stronie. Ja od czasu jak mam małe dzieci zacząłem zwracać uwagę na takie rzeczy jak cisza po godzinie 20.00. A lokal był jednak zlokalizowany w samym bloku, wyciszenie nigdy nie jest idealne, ludzie przed lokalem też robili sporo hałasu.
      Nie jest moim celem pisanie, że nie powinno być niczego Chciałem tylko zwrócić uwagę, że nie zawsze należy patrzeć tylko na swoje potrzeby, nie zauważając potrzeb innych.
      Nie wiem jak rozwiązać sprawę lokali - może powinno się budować pawilony oddalone trochę od bloków i w nich umieszczać lokale (patrz Butelki Zwrotne). Na pewno nie jest dobrym pomysłem lokalizacja w bloku mieszkalnym.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Piwosz306
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.10
        • 214

Problem tkwi w tym, że Pracovnia poszła na ugodę z mieszkańcami i zgodziła się zamykać lokal o ustalonych godzinach (w tygodniu chyba o 23 a w weekend o 24 ), ale jak widać jak się da palec to będą chcieli całą rękę.
        Wierzę, że jak się ma małe dzieci, to wychodzący podchmieleni goście pubu mogą czasami uprzykrzać życie, jednak nie sądzę, żeby w tym bloku mieszkały młode małżeństwa z małymi dziećmi Myślę, że niestety mieszkają babcie i dziadkowie którzy najchętniej zlikwidowaliby wszystko aby nie było niczego oraz aby był ład i porządek, cisza i święty spokój
        Nie wiem czy wybudowanie pawilonów byłoby rozwiązaniem - ostatnio coraz głośniej mówi się o rychłym zamknięciu pawilonów na tyłach Nowego Światu. Niby wolno stojące pawilony, a pobliskie wspólnoty uprzykrzają im życie jak tylko mogą (bywam tam i wiem, że to sfrustrowane babcie a nie młodzi ludzie z dziećmi...).
        Jeszcze jeden przykład który skłonił mnie do napisania o Pracovnii: miasto właśnie wypowiedziało umowę klubowi Huśtawka w centrum. Klub mieści się w wolno stojącym budynku, w prawdzie między budynkami mieszkalnymi ale żyjemy w mieście więc trudno byłoby inaczej ! Powód: łamanie ciszy nocnej. Błagam. To jest miasto, ono musi żyć. Czy puby i kluby mają się przenieść pod Warszawę? Kto tam ma chodzić?
        Byłem kiedyś w Madrycie: tam miasto żyje w nocy, kluby i puby znajdują się przede wszystkim na parterze budynków mieszkalnych, mają swoje ogródki, wszyscy siedzą na ulicach, nie wiem jak to się dzieje ale nikomu to nie przeszkadza...

Comment

• iron
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.08
          • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedzi
          (...)Byłem kiedyś w Madrycie: tam miasto żyje w nocy, kluby i puby znajdują się przede wszystkim na parterze budynków mieszkalnych, mają swoje ogródki, wszyscy siedzą na ulicach, nie wiem jak to się dzieje ale nikomu to nie przeszkadza...
          Madryt to trochę złe porównanie - tam ze wzgledu na temperatury żyje się w nocy, a śpi w dzień w czasie siesty, bo przy tych upałach nic innego nie wchodzi w grę

P.S. Ja tylko słyszałem od tych co byli - sam nie byłem, bo z własnej woli nie pcham sie tam, gdzie temperatura grubo przekracza 30 Celsjuszów na raz
          Last edited by iron; 2011-06-14, 12:59.
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• zgoda
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedzi
            Powód: łamanie ciszy nocnej. Błagam. To jest miasto, ono musi żyć. Czy puby i kluby mają się przenieść pod Warszawę? Kto tam ma chodzić?
            A ty myślisz że kto mieszka pod Warszawą, zwierzęta? Czy może my nie musimy spać?

Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23926

Po Twym awatarze trudno stwierdzić
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Komar_Pafnucy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.08
                • 1114

Dzisiaj z kija nie było nic. Tyle w temacie.

Multitap Crawl
                Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• moonik
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.02
                  • 8

Dziś ponoć Wit Artezana do kija podłączyli, nie wiem co jeszcze...

Comment

• PanKrecik
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2007.09
                    • 57

I jak tam, ktoś był? Wit się leje? (jaka jest cena?)

Coś jeszcze się pojawiło? nie wiem czy się wybierać?

Comment

• Kasztyk
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2012.10
                      • 30

Byłem tam dwa razy przeważnie mało ludzi i trochę wysokie ceny

Comment

Przetwarzanie...
                      X