Oboźna 9, Vegabar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

Oboźna 9, Vegabar

Pierwszy punkt powstał niedawno na Oboźnej. Drugi ponoć na Świętokrzyskiej, ale tam nie udało mi się dotrzeć.

Pomijając różne preferencje żywnościowe Forumowiczów (a jedzenie jest tam dobre i sycące ) oraz koncerniaki na T i na L, to jest to fajny bar z ogródkiem w zaułku przy Teatrze Polskim z dość ciekawą ofertą:
    - Obołon 3-4 rodzaje,
    - Svyturys 1-2 rodzaje,
    - Ciechan + Miodowe,
    - Żywe + Koźlak.

Bar chce się specjalizować w zdrowej żywności i w piwie niepasteryzowanym. Wszystkie piwa jak na razie butelkowe, ceny standardowe to 6-7 złotych, ale zdarza się im organizować promocje (Cyborg nawiedził 3 razy w ciągu miesiąca ten przybytek) - wtedy można kupić coś miłego za 4,5 - 5 zł. Uwaga! Na Miodowe nie mają promocji, nawet jeśli cały asortyment jest w dalej chwili tańszy.
    Żarcie od 3-4 zł po zestawy za kilkanaście PLN.

Lokal raczej nie nadaje się do późno-wieczornych nasiadówek, ale do degustacji - jak najbardziej. Szczerze polecam.
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

Zapomniało mi się: z ciekawostek (dla tych zdrowiej pijących ), to mignął mi tam też kwas chlebowy i sok z brzozy.
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• franekf
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.06
      • 944

Zawitałem tam dziś z moją ładniejszą połówką. Piwnie knajpka całkiem udana - do wyboru 3 rodzaje butelkowego Obolonia (Biały, Pszeniczny, Aksamitny, wszystkie po 6 złotych), Koźlak i Żywe z Ambera (po 7 złotych) i Ciechan po 6, o masówce nie wspominam, Baltasów nie stwierdziłem. Choć jestem mięsożercą, to jedzenie mi smakowało, dodatkowo bar ma upusty dla studentów (po 16 do dowolnego zestawu obiadowego piwo gratis - w założeniu jest to Tyskie, ale panie z obsługi po wyrównaniu różnicy cenowej bez problemu wymieniają je na inne piwo).
      Wrażenia jak najbardziej pozytywne, można spokojnie usiąść i porozmawiać, zjeść coś smacznego. W tygodniu i w soboty bar czynny do 21, w niedzielę do 19.
      Ostatnia zmiana dokonana przez franekf; 2007-11-04, 21:35.
      Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
      http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
      Piwny Janusz bez Teku

Comment

• docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

Wybór piw i jego ceny zasługują (jak na warszawskie warunki) na uznanie. Klimat taki trochę ascetyczny więc dłuższa piwna posiadówka raczej nie wchodzi tu w grę. Ale i tak duże słowa uznania za piwną ofertę tego miejsca.
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• sssylwek
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2008.03
          • 2

W ofercie knajpki pojawiły się dodatkowo piwa ekologiczne :-)

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sssylwek
            W ofercie knajpki pojawiły się dodatkowo piwa ekologiczne :-)
            A mianowicie...
            blog.kopyra.com

Comment

• docent
              • 2002.10
              • 5205

Oferta piwna nie uległa większej zmianie. Dostępne m.in. Obolonie, Biłe Czernigiwskie, Baltas. Wszystkie po siódemce oprócz ekologicznych piw z Neumarkter Lammsbräu, które są po 8,5-9,5 pln.
              Wystrój uległ "ociepleniu" (m.in. dzięki obrazom które można kupić) i posiedzenie tutaj może być dobrą alternatywą dla ludzi nie tolerujących dymu papierosowego.
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• freakaczu
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.02
                • 2

Mała rewolucja nastała w Vegabarze, zmieniła się nie tylko nazwa firmy: Klimaty Kulinarne & Vegabar ale i wnętrz! (w menu są teraz ryby i dania z białego mięsa)
                Tradycyjnie pozostały różnego rodzaju piwa i moje ulubione Obołon Aksamitny
                Wystrój jest teraz w klimacie śródziemnomorskim i sprawia, że jest to przyjemne miejsce na smakowanie piwa. Fajne jest to, że teraz pojawiły się wina europejskie. Na prawdę polecam wino gruzińskie.
                W ogóle to fajnie jest, zniżki dla studentów, piwo gratis.
                Zamiast siedzieć na uczelni i się uczyć, zaczynam siedzieć i pić.

Comment

• petrus33
                  Gość
                  • 2008.01
                  • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika freakaczu
                  .....W ogóle to fajnie jest, zniżki dla studentów, piwo gratis....
                  Chyba kolegę studencka fantazja poniosła.

Comment

• freakaczu
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2009.02
                    • 2

Nie, nie poniosło mnie. Po jakiejś godzinie (nie wiem bo byłam wieczorem) do obiadu piwo gratis. A i jestem dziewczyna

Comment