To prawda, mało kto ma wenę, żeby się szarpać z nierzetelnym dostawcą. Jednak taka Melyna jakoś w tym względzie sobie radzi, a z beki mają Łomżę i Namysłów, czyli coś raczej niezbyt często w Warszawie spotykanego.
Nowy Świat 22/28, Pub Windigo
Collapse
X
-
Ja z kolei n igdy nie zrozumiem picia piwa z butelki w knajpie. Cóż inne pewnie pokolenie i inne zapatrywania na różne sprawy. Ja w ogóle preferuję piwo z beczki. Butelka możed być na konar z kolesiem nad rzeką, na picie w pociągu, w domu na imprezie ale nie w knajpie. Knajpa=piwo beczkowe. Szczególnie jeżeli piwo butelkowe w tej knajpie kosztuje kilka razy więcej niż w sklepie.
Beczkowe zawsze lepsze - Kto ma wiedzieć ten wie
Poza tym piszesz o piwach zagranicznych - niech wezma piwo z polskiego browaru - podpisza dobrze umowę i nie bedzie problemu. A pęd włascieli do uzalezniania brania piwa od gadżetów mnie tylko zochdyza do tych właścicieli. Uważam, zę właściciel powinien sam kupić kufle a nie liczyć i obciążać tylko dostawcę. A kufel z prawdziwego szkła gruby klasyczny praktycznie nietłukący się kosztuje 5 PLN, szklanki jeszcze są tańsze. Chciwość włascicieli mnie załamuje nie pierwszy raz. I co z tego, że browar dał 4 kufle? Należy się cieszyć, że się ma w ofercie dobre piwo a nie liczyć tylko na "gratisy".To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Ta dyskusja zeszła na inne tory. Przypominam, że jest to temat konkretnego lokalu, a nie wyższości piwa lanego nad butelkowym i odwrotnie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pojawiło się Zdrojowe z Konstancina, szkoda że tylko pasteryzowane. Zdecydowanie ciekawsza jest informacja, że być może pojawi się beczkowy Konstancin. Ma to być uzależnione od powodzenia sprzedaży piwa butelkowego, chociaż zwróciłem uwagę że pasteryzowana butelka i niepasteryzowana beczka to dwie różne bajki...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziBył tam ktoś ostatnio ??? Co teraz tam polewają ??
pozd
Comment
-
-
byłem ostatnio kilka razy. powiem, że lany zlatopramen mnie rozczarował, płaskawy był jakiś, butelkowy bardziej mi smakuje. no ale zawsze można się pocieszyć stoutem lub baltasem. żal, że nie załapałem się na zdrojowe. tak czy owak, lubię tę knajpę.
PS słyszałem plotę (nie od obsługi), że wszystkie te pawilony zostaną zrównane z ziemią i stanie na ich miejscu inny budynek. działka jest na pewno warta krocie. wszystko, co dobre, się kończy...veni, emi, bibi
Comment
-
-
Byłem tam we wtorek, 2 września. Ciechana z beczki nie było, był za to Zlatopramen i Tyskie . Sporo piw butelkowych: Ciechan Wyborny Niepasteryzowany (?) i Miodowy (oba po 7,50), Stout z GAB-a, kilka Obołoniów, Svyturys Baltas i pewnie jeszcze jakieś inne. Wewnątrz mało miejsca, ciasno. Trafiłem tam dzięki znajomym, którzy jakiś czas temu odkryli to miejsce, ale do dziś nie wiedziałem jak knajpka się nazywa. Dopiero skrupulatne wyszukiwanie na forum naprowadziło mnie na ten lokal. Co do powyższej uwagi Zythuma na temat zniewieściałych osobników tam się spotykających, to dodam, że ilekroć bywam w Warszawie (bywam rzadko, ale teraz będę dużo częściej), to chyba jest teraz taki trend (wykraczający, niestety, poza granice Stolicy), bo na każdym kroku można się natkąć na Panów Ciepłych i Panów Ładnych .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedziBylem dzis w Windigo, do łask wrócił Cornelius, także wypiłem kilka sztuk. Nie ma za to podobno chwilowo Baltasa.Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2008-10-01, 07:24.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Będąc wczoraj w pobliżu pawilonów zajrzałem do tej knajpki i miło zaskoczyło mnie pojawienie się polskiego "Ale" - Kamasutry. Wypiłem kilka sztuk i stwierdziłem, że to pyszne piwko chociaż kiedyś nie mogłem się do niego przekonać. Co ciekawe, piwo z butelki a dostałem pianę śmietanową, gęstą, niczym z piwa lanego. Ciekawe rozszerzenie asortymentu pod względem gatunkowym.
Comment
-
Comment