Spokojnie, wspomniane "niemal" wystarczyło na zachowanie wrażenia że się jakoś trzymam i dotarcie do Ironów
Brazylijska 7a, Bar Malinka
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
o radości iskro bogów...
tak, w malince jest mazowieckie z kija! dla mnie to rewelacyjna wiadomość. zastąpiło belfasta. i tu uwaga do dysytrybutora (szefunio): dajcie jakiś znaczek na nalewak, cokolwiek, nawet wydruk kolorowy, żeby zastąpić napis na kartce, bo ja dziś nie od razu dostrzegłem, co jest w nalewaku. myślałem, że wciąż wisi kartka z napisem, że belfasta brak, a tam stało, że jest mazowieckie pełne po cztery zety...
ps. brawo, małażonka! tyś to sprawiła... chyba?veni, emi, bibi
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedzi(...) Jutro wybieramy się z Ironem sprawdzic, czy aby dobre (...)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Proszę się umawiać w dziale spotkaniowym.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi...pan właściciel obawia się, czy sprzeda pierwszą beczkę.veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziSzkoda, że Konstancin a nie jakieś lepsze ale dobre i to.
Comment
-
-
Pewnie VanPur...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Wczoraj byliśmy, pytaliśmy: póki co Mazowieckie schodzi bardzo ładnie, ale to nowość, czy tendencja się utrzyma, zobaczymy... Trzymam kciuki!
Swoją drogą, Mazowieckie ładnie uzupełnia Jagiełłę. Jagiełło ciężkawy, pełny w smaku, wręcz słodkawy, Mazowieckie łagodniejsze, wytrawne, mocniej chmielone.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziJakie znasz polskie piwo lepsze obecnie od Konstancina?
Ja ogólnie nie za bardzo trawię Konstancin.
A z utęsknieniem czekam na to co sprawdza się we Wrocławiu czy Krakowie czyli dobre lane czeskie po normalnych cenach. Cóż czeskie piwo o kilka klas bije polskie i przede wszystkim nie ma po nim tego co prawie zawsze po polskich - bóli żołądka i głowy. NIe wspomnę o delikatności, goryczce i łągodnym układaniu się w brzuchu.
Ale życzę Konstancinowi pełnego sukcesu - zawsze to lepiej niż kolejny Żywiec czy Tyskie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pozwolę się z Tobą Kolego VanPurRz nie zgodzić. Oczywiście wszystko kwestia gustu, ale... no... nie - nie masz racji!!!!
Poza tym Konstancin dzięki płytkiemu odfermentowaniu jest bliższy stylowi czeskich pilsów niż marki, które wymieniłeś.
ale EOD bo nie na temat jest...
Comment
-
Comment