znów jest pełen wybór - mazowieckie, jagiełło, kasztelan - zadymione jak zwykle, a atmosferę zagęszcza pan literat-gaduła. gadane ma, a przepustki nie ma...
Brazylijska 7a, Bar Malinka
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzino więc 28 III przypada 10-lecie tego szacownego przybytku.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Byłem tam ostatnio dwukrotnie. Niestety właściciele bardzo narzekają na jakość współpracy z browarem Konstancin. Na Mazowieckie czekać trzeba ładne 10 minut, coś jest nie tak z kegiem, leci sama piana. Podobno to nie pierwsza wpadka Konstancina, właściciele twierdzą, że dostawali zepsute beczki i rozważają zakończenie podawania Mazowieckiego...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bono_boniecki Wyświetlenie odpowiedziByłem tam ostatnio dwukrotnie. Niestety właściciele bardzo narzekają na jakość współpracy z browarem Konstancin. Na Mazowieckie czekać trzeba ładne 10 minut, coś jest nie tak z kegiem, leci sama piana. Podobno to nie pierwsza wpadka Konstancina, właściciele twierdzą, że dostawali zepsute beczki i rozważają zakończenie podawania Mazowieckiego...veni, emi, bibi
Comment
-
-
10 minut czekania na piwo to przecież żaden problem. Chyba że w Warszawie życie tak przyspieszyło...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi10 minut czekania na piwo to przecież żaden problem. Chyba że w Warszawie życie tak przyspieszyło...
Comment
-
-
NIestety w Polsce, a w Wawie w szczególności zarówno barmani jak i klienci żądają aby piwo nalane byłow sekundę a pianyh najlepiej nie było w ogóle (no na te dwa palce).
Dlatego gdy pojawia się prawdziwe piwo które pieni się jak poiwinno się piwo pienić i które ttrzeba nalewać jakiś czas (najlepiej robić to na sposób czeski czyli nalewać z wyprzedzeniem kilka kufli i je uzupełniać ) to się zwraca beczki jako "zepsute".
Nie widzę szans na zmianę tego podejścia bo tu każdy biegnie po drugim aby jak naszybciej mieć."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
vanpurze, nie wiem, czy zwizytowałeś malinkę, ale akurat tego baru nie tyczy się to, co napisałeś. myślę, że jeśli pan zza baru zwrócił beczkę, to miał ku temu powody, choć przyznaję, że nie widziałem na własne oczy, jak walczy z pianą. a na marginesie, zajrzałem tam wczoraj i, niestety, był tylko kasztelan, więc wycofałem się rakiem. dziś mają wjechać uzupełnienia, ale ja będę mógł sprawdzić sytuację dopiero po świętach.veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pisałem ogólnie. W Malince byłem kilkakrotnie i wierzę, że nie jest tak, że pan robi focha. Natomiast w ogóle niestety jest takie zjawisko."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ja byłem wczoraj, był Kasztelan i Jagiełło. Mazowieckiego niestety nie było i wg barmana już nie będzie, bo po wymienieniu 2 feralnych beczek, trzecią też dostali zepsutą. I szukają już zastępstwa, prawdopodobnie będzie to Łomża, jeśli znajdzie się dystrybutor.
Chętnie usłyszałbym co Browar Konstacin ma do powiedzenia w sprawie tych trzech beczek.
Swoją drogą to pierwszy raz widziałem tak często lane piwo z sokiem, no i łyżka do piany w kuflu też była, na szczęście nie w moim.Kocham czeskie piwo :)
Comment
-
Comment