Ostatnio przypadkiem przechodziłem koło tej knajpy w ciągu dnia i spodobało mi się wnętrze. Wpadłem tam w ostatnią sobotę i wyszedłem zachwycony. Knajpa klimatem przypomina kazimierzowskie puby. Piękne ozdobne tapety, stare efektowne lampy, stare stoliki, gadżety z Koła, przytulnie i miło. Mnóstwo ludzi no i najważniejsze...dobre piwka. Niestety brak piwa z nalewaka, ale w ofercie Obołoń biłe, pszeniczne, magnat i chyba aksamitne. Do tego Ciechan miodowy, wyborny i porter oraz Żywe i Koźlak. Wszystkie z butli i po 8 zł (przynajmniej miodowe, biłe i magnat bo takie piłem, więc przypuszczam, że ta cena tyczy się wszystkich piw). Polecam przeprawę przez Wisłę, bo dla tej knajpy warto. Mogliby poprawić muzykę, bo czasami była w klimacie a czasami przypadkowa, ale ogólne wrażenie bardzo, bardzo pozytywne. Zamówiliśmy również talerz chleba ze smalcem i z ogórkami za 10zł - smalec chyba domowy bo naprawdę bogaty w skwarki, pyszna przekąska do piwa. Polecam
Wilenska 23, Sens Nonsensu [zamknięte]
Collapse
X
-
To ciekawa kwestia, że na Pradze nowo powstałe knajpy mają w ofercie właściwie tylko piwa regionalne i specjalne. Cena byłaby do wytrzymania, gdyby któreś z oferowanych piw było z beczki. W przeciwnym razie 8 pln za butlę to żadna atrakcja, choć trzeba przyznać że jest to kompensowane klimatycznym wystrojem.Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2009-08-19, 21:27.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Byłem wczoraj i patrząc na wpisy w tym wątku, od prawie dwóch lat w lokalu właściwie nic się nie zmieniło. To budujące, biorąc pod uwagę ogólną tendencję do zmieniania się knajp na gorsze.
Dalej do wyboru Obolonie, Ciechany, Żywe i Koźlak. Do tego jeszcze Miodne z Kormorana. Ceny od 7 do 9 zł za butelkę.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
Comment