Platynowa 11, Karczma

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
    Prawde mówiąc, bardziej ciekawią mnie godziny otwarcia
    z reguły w południe jest już otwarte
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5055

Wg tabliczki na drzwiach czynne od 10. Belfast niezły, ale deko za zimny.
      Dick Laurent is dead.

Comment

• slavoy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛
        • 2001.10
        • 5055

Świeżo otwarty KEG Belfasta smakował wybornie.
        Przestrzegam natomiast przed plackiem z gulaszem. Zjeść to się dało gdy człek głodny, ale z dobrą kuchnią mało to miało wspólnego.
        Dick Laurent is dead.

Comment

• Piecia
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.02
          • 3312

A dalej PAństwo grało w karty/kości? jak jest cieplej lubię sobie tam podjechać na partię w Tysiąca
          Koniec i bomba,

Comment

• Komar_Pafnucy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.08
            • 1114

Ta knajpa jest jak podróż w czasie bo podobnych w Warszawie jest coraz mniej i pewnie niedługo znikną całkowicie. W piątek o 21.30 jedynie trzech klientów przy automacie. Czynne tylko do 22. Lany Belfast - 5,50. Naprawdę polecam bo to miejsce nie ma nic wspólnego z typowymi obecnie dla Warszawy nadętymi, lanserskimi lokalami dla hipsterów... to jest inny świat.

Multitap Crawl
            Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
            Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Piecia
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.02
              • 3312

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedzi
              Ta knajpa jest jak podróż w czasie bo podobnych w Warszawie jest coraz mniej i pewnie niedługo znikną całkowicie. W piątek o 21.30 jedynie trzech klientów przy automacie. Czynne tylko do 22. Lany Belfast - 5,50. Naprawdę polecam bo to miejsce nie ma nic wspólnego z typowymi obecnie dla Warszawy nadętymi, lanserskimi lokalami dla hipsterów... to jest inny świat.
              Wczoraj około 20 była jeszcze "walka o stolik" - z nowości: pojawił się działający duży telewizor (mają chyba tylko TVP i tym podobne) więc można będzie oglądać EURO czy skoki.

W lodówkach Perła, Kasztelan n/p, Porter Żywiecki.
              Pani za barem mówiła, ze szef wziął na próbę 2 butelki (sic!) Lagerowego - zeszły szybko, więc może pojawią się na stałę.
              Koniec i bomba,

Comment

• Komar_Pafnucy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.08
                • 1114

To się minęliśmy w takim razie. Niezłe jaja z tym Lagerowym. To, że dwie butelki zeszły szybko jest nawet śmieszniejsze.
                Swoją drogą chyba zacznę bywać tam częściej bo już kompletnie nie mam pomysłu gdzie w tym mieście iść na piwo.

Multitap Crawl
                Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Piecia
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.02
                  • 3312

Ja siedziałem do około 20.30, latem tam jest ciekawiej, bo sporo stolików na zewnątrz - prawie jak dawniej w Rybitwie
                  Koniec i bomba,

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

To brzmi, jakby szef musiał do końca miesiąca nie dojadać, gdyby kupił tego Lagerowego 10 butelek i by mu nie zeszły.
                    Last edited by żąleną; 2012-01-14, 23:20.

Comment

• kosher
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.04
                      • 2313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ja siedziałem do około 20.30, latem tam jest ciekawiej, bo sporo stolików na zewnątrz - prawie jak dawniej w Rybitwie
                      Zgadza się. Obecnie więcej dodatkowych stolików z przodu i tyłu Karczmy. Belfast z beczki standardowo po 5.50 zł.
                      Właściciele b. mili. Jako pierwszy klient spróbowałem nowo przybyłego butelkowego Jabłonowskiego Stronga 8,1% i wyraziłem pochlebną opinię, żeby zostało w ofercie dla fanów tego napitku

Comment

• zgoda
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 3516

Miejsce na 5, piwo dla mnie tylko na 3, niestety. Pomimo najszczerszych chęci nie mogę się przekonać do Belfasta. Najgorzej, że poza Belfastem i żywieckim porterem nie ma tam zupełnie nic do picia.
                        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Gonzo1
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.12
                          • 65

Samo miejsce jest genialne. Bar jak kiedyś, bez napinki. Sympatyczni właściciele i klientela. Chcę się usiąść (sporo miejsca na powietrzu) i pyknąć jedno na ławeczce. Pomimo położenia w ruchliwym miejscu jest zacisznie.
                          Minusem jest brak ciekawych piw. Belfasta w lato traktuję jak kawę i więcej niż jednego nie daję rady.

Comment

• zgoda
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.05
                            • 3516

Jest jakieś "bursztynowe regionalne NIEPASTERYZOWANE" po 5zł. Altbier z Jabłonowa? Nie mam u kogo potwierdzić, bo akurat właściciela nie ma. Ale całkiem dobre.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Że z beki???

Comment

• zgoda
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 3516

Z onejże.

Comment

Przetwarzanie...
                                X