Oboźna 9, Gramofon (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bono_boniecki
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 177

Ja bym raczej podkreślił bliskość Bierhalle jednak;] Co kto lubi.

Comment

• Epson
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.03
      • 24

... "co kto lubi" to jedno, no i też cenowo Gramofon lepiej wypada.

W każdym razie ja tam wpadam na mało spotykane piwka - np. stouty i pszeniczniaki (Gab, Cornelius)

Comment

• Piwosz306
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.10
        • 214

Ostatnio piłem w tej knajpce Schofferhofera ciemnego pszenicznego - bodajże 10zł/0,5l, w firmowym szkle. Ciekawe uzupełnienie oferty, i ciekawe piwo.

Comment

• bono_boniecki
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.10
          • 177

Ja wolę co prawda jasnego, ale ciemne też trzyma poziom. Raz na jakiś czas tę dyszkę można wyłożyć;]

Comment

• funky83
            • 2009.07
            • 136

Poszedłem tam wczoraj napić się Corneliusa z beczki który podobno był tam dostępny jak można wyżej wyczytać i niestety zawód w tym miejscu Z lanych jest tylko zamkowe (notabene całkiem niezłe) cała reszta w butelkach...

Comment

• Komar_Pafnucy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.08
              • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika funky83 Wyświetlenie odpowiedzi
              Poszedłem tam wczoraj napić się Corneliusa z beczki który podobno był tam dostępny jak można wyżej wyczytać i niestety zawód w tym miejscu Z lanych jest tylko zamkowe (notabene całkiem niezłe) cała reszta w butelkach...
              Mi to Zamkowe nie bardzo podeszło ostatnio. Inna sprawa, że cena niezła - 7 zł za 0,5.
              Tego Corneliusa z beczki to ktoś rzeczywiście tam pił kiedykolwiek? Z wypowiedzi w tym temacie nic takiego nie wynika. Butelkowy natomiast jest po 9 zł, więc też cena ok.

Parę dni temu trafiłem tam na strasznie irytującą muzykę. Natomiast wczoraj była znacznie mniej narzucająca się (prawie jak klient w krawacie).

Multitap Crawl
              Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
              Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Piwosz306
                • 2007.10
                • 214

Ludzie, bywam tam od początku istnienia tego miejsca i nigdy w życiu nie było tam żadnego Corneliusa z beczki. Zawsze był Namysłów. Niektórzy mają chyba problem ze wzrokiem. Z tego co się orientuję to Cornelius z beczki jest wogóle w Warszawie niedostępny, słyszałem tylko, że jest w przybrowarnym pubie w Piotrkowie Trybunalskim.

Comment

• Krasnolud
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.03
                  • 22

Wczoraj była promocja na Ciechana Stouta - 7zł/0,5l. Powiedziano mi że do wyczerpania zapasów. Mam zamiar dziś też się na nią załapać Oprócz tego był Cornelius, Biłe Czernihowskie, Ciechany (chyba ze 4), Baltas, Dragon's eye, Schofferhofer grejpfrutowy
                  i może jeszcze coś, nie pamiętam już. Z kija nadal Zamkowe za 7zł. Na drzwiach widziałem też, że mają hh. Do 18ej, od poniedziałku do czwartku Zamkowe jest za 6zł Akurat to średnio moje godziny na picie piwa, ale dla studentów spoko..

Comment

• PanKrecik
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2007.09
                    • 57

Chodzą ploty wśród barmaństwa Gramofonu że niedługo pojawi się nowe piwo z beczki
                    Będę informował jakby coś

Ostatnio tam piję pszenicznego Corneliusa który wymiata, ale nowości są zawsze mile widziane

Comment

• Reventador
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.03
                      • 47

Aktualnie dostępne Dawne z kija za 8 zł.

Ponadto standardowy (czyli spory) wybór piw butelkowych.
                      Last edited by Reventador; 2010-03-06, 00:44.

Comment

• bono_boniecki
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 177

Dawne? Super. Choć Namysłów też trzyma poziom, ostatnio byłem nim bardzo pozytywnie zaskoczony.

Comment

• Piwosz306
                          • 2007.10
                          • 214

Potwierdzam, wczoraj piłem w tej knajpie naprawdę dobre Dawne niepasteryzowane z kija, 8zł / 0,5l w oryginalnym szkle z ładną podstawką korkową Konstancina.

Comment

• Krasnolud
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.03
                            • 22

Wczoraj było lane Dawne z Konstancina za 8pln za 0,5L,
                            a z butelkowych:
                            Ciechany wyborny (8pln),
                            Ciechan pszeniczny, miodowy i stout (9pln),
                            Dragon's Eye (10pln),
                            Schofferhofer Dunkel (10pln),
                            Schofferhofer Grejpfrutowy (9pln),
                            Cornelius Weizen (9pln),
                            Cornelius Honig Weizen (9pln),
                            Bile Czernihowskie (9pln),
                            Obołoń Aksamitne (9pln),
                            Namysłów Plum (9pln),
                            na tablicy był jeszcze Svyturys Baltas ale w lodówce go chyba ne było.
                            Mam nadzieje, że nie zapomniałem o żadnym piwie, ale zapisywałem sobie w komórce
                            aby się podzielić z forumowiczami więc powinno być wszystko
                            Wybór piwa imponujący, całkiem miły barman uwijał się za barem. Jadłem też dobrą kanapkę na ciepło za 8zł - z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami, sałatą, pomidorem i sosem.
                            Ogólnie dużo plusów dla tego miejsca. Rzeczywiście dość ciemno, ale za to chyba zrobili coś z wentylacją, bo było sporo osób, wielu paliło ale chmury nie było.

Comment

• petrus33
                              Gość
                              • 2008.01
                              • 888

Gramofon jest fajną knajpką, ale niestety ma jedną wadę.....jeśli przyjdzie tam grupa powiedzmy 12-15 osób, to przy założeniu, że w środku już jest 10 osób, praktycznie nie ma gdzie siedzieć. Malutki jest to lokalik.

Comment

• Epson
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.03
                                • 24

jest tam mnostwo stolikow, robiłem spore rezerwacje nie raz i nie widze problemu: podchodzisz do barmana/ki, prosic o pomoc, mowisz ile chcesz miejsc, złącza Ci stoliki i jest ok. zawsze byłem miło obsłuzony. to naprawde nie jest az tak skomplikowane podejsc do baru i zapytac.
                                a z ostatnich newsów piwnych -> konstancin niepasteryzowany z beczki rządzi!

Comment

Przetwarzanie...
                                X