Wczoraj byłem na pysznym Dawnym niepasteryzowanym z beczki. Piłem też Ale'a z Corneliusa za 9zł. Wyczytałem na plakacie, że w niedzielę 28 marca z okazji urodzin tego miejsca będzie Dawne z beczki za 5zł przez cały dzień (tzn od 16ej)
Oboźna 9, Gramofon (zamknięte)
Collapse
X
-
Z nowości mają 3 piwka z browaru Felsen z Bawarii; jasne i ciemne pszeniczne i marcowe. Wszystkie 3 po 9 złotych, w oryginalnym szkle z oryginalną podkładką. Widziałem też w lodówce Ale Ale. Wybór ostatnio całkiem pokaźny, bo oprócz Dawnego z nalewaka jest chyba ze 20 piw w butelkach. Ceny 8/9/10
Comment
-
-
W ostatnią niedzielę z beczki był ... Konstancin Lekki. To chyba premiera wersji beczkowej tego piwa? Cena - 8,00. Fajny, przyjemny lokalik, ale bardziej by wpaść tam z kobietą (ona np. na Pluma), niż z paczką znajomych.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziW ostatnią niedzielę z beczki był ... Konstancin Lekki. To chyba premiera wersji beczkowej tego piwa?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Z beczki cały czas Konstancin Lekki w cenie 8 zł za 0,5. Bardzo dobry, IMO znacznie lepszy niż Mazowieckie.
Wybór w lodówce także bez zmian.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
wyjdę na dyżurnego malkontenta. może po prostu mam pecha. po wpadce w bar rocku wczoraj zaliczyłem podobną w gramofonie. mazowszak podjeżdżał mi lekko kwasem i tyle. co z tego, że miła atmosfera. ręce opadają, ale...veni, emi, bibi
Comment
-
-
Co dowodzi tego, że ludzie sięgają głównie po butelki (a w Gramofonie także po puszki, np. Plum), a beczka jest rozlewana zbyt długo i się psuje.
Trzeba mieć szczęście i trafić do lokalu (nie tylko tego) wkrótce po podłączeniu beczki.
Mam zwyczaj pytać w gdańskiej Degustatorni kiedy podłączono beczkę z łatwo psującym się piwem (właśnie Konstancin czy Bartek), a nawet brania małej próbki przed zakupem kufelka, gdy termin podłączenia jest już podejrzanie długi.
Proponuje robić to samo. Zapewne na początku będzie zdziwienie czy nawet niechęć odpowiedzi ze strony barmanki, ale co tam...Last edited by Pendragon; 2010-05-23, 13:36.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCo dowodzi tego, że ludzie sięgają głównie po butelki (a w Gramofonie także po puszki, np. Plum), a beczka jest rozlewana zbyt długo i się psuje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziChyba typowa kapitalistyczna chciwość panie szanowny
Po to są wyprzedaże, aby pozbyć się starego towaru.
Proste jak budowa cepa. Niestety ten cep ciągle jest niezwykle skomplikowanym urządzeniem dla niektórych w Polsce. Przykładów jest mnóstwo codziennie !! Za 20 lat i my dorośniemy do handlu ))
Comment
-
-
To jest dyskusja o konkretnym lokalu, a nie o handlu jako takim.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Przy takich cenach to niewiele co im będzie schodzić. I o tym piszę jak pisze o absurdalnych cenach które niektórym sie podobają. Przy absolutnie nie do zaakepctowania cenach niedługo nie będzie w Warszawie w ogóle dobrych piw z beczki (butelki się ostaną bo mają dłuższy termin przydatności) ale niektórzy nie chcą tego zrozumieć."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
To kiedy ma lepiej schodzić jak nie w lecie? Jak piwo się przed czasem psuje to należy obniżyć cenę, a wtedy raczej zejdzie w czas ...
Comment
-
Comment