Wczoraj byłem na pysznym Dawnym niepasteryzowanym z beczki. Piłem też Ale'a z Corneliusa za 9zł. Wyczytałem na plakacie, że w niedzielę 28 marca z okazji urodzin tego miejsca będzie Dawne z beczki za 5zł przez cały dzień (tzn od 16ej)
Z nowości mają 3 piwka z browaru Felsen z Bawarii; jasne i ciemne pszeniczne i marcowe. Wszystkie 3 po 9 złotych, w oryginalnym szkle z oryginalną podkładką. Widziałem też w lodówce Ale Ale. Wybór ostatnio całkiem pokaźny, bo oprócz Dawnego z nalewaka jest chyba ze 20 piw w butelkach. Ceny 8/9/10
W ostatnią niedzielę z beczki był ... Konstancin Lekki. To chyba premiera wersji beczkowej tego piwa? Cena - 8,00. Fajny, przyjemny lokalik, ale bardziej by wpaść tam z kobietą (ona np. na Pluma), niż z paczką znajomych.
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
wyjdę na dyżurnego malkontenta. może po prostu mam pecha. po wpadce w bar rocku wczoraj zaliczyłem podobną w gramofonie. mazowszak podjeżdżał mi lekko kwasem i tyle. co z tego, że miła atmosfera. ręce opadają, ale...
Co dowodzi tego, że ludzie sięgają głównie po butelki (a w Gramofonie także po puszki, np. Plum), a beczka jest rozlewana zbyt długo i się psuje.
Trzeba mieć szczęście i trafić do lokalu (nie tylko tego) wkrótce po podłączeniu beczki.
Mam zwyczaj pytać w gdańskiej Degustatorni kiedy podłączono beczkę z łatwo psującym się piwem (właśnie Konstancin czy Bartek), a nawet brania małej próbki przed zakupem kufelka, gdy termin podłączenia jest już podejrzanie długi.
Proponuje robić to samo. Zapewne na początku będzie zdziwienie czy nawet niechęć odpowiedzi ze strony barmanki, ale co tam...
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-05-23, 13:36.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Co dowodzi tego, że ludzie sięgają głównie po butelki (a w Gramofonie także po puszki, np. Plum), a beczka jest rozlewana zbyt długo i się psuje
Po raz kolejny stare żydowskie powiedzenie...."Polak zna się na handlu jak świnia na grze w brydża".....sprawdza się ! Wszędzie na świecie obniża się cenę takiego piwa, tylko po to, aby sprzedać je w dobrym stanie i uratować lokal przed kompromitacją. U nas ciągle jeszcze komuna panuje......piwo zepsuje się w KEGu, a ceny nikt nie obniży. Ot taka sowiecka filozofia
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Brak wiedzy o handlu w najczystszej postaci kolego.
Po to są wyprzedaże, aby pozbyć się starego towaru.
Proste jak budowa cepa. Niestety ten cep ciągle jest niezwykle skomplikowanym urządzeniem dla niektórych w Polsce. Przykładów jest mnóstwo codziennie !! Za 20 lat i my dorośniemy do handlu ))
Byłem tam dziś. Konstancina lanego nie ma i nie będzie przez cały letni okres bo "za słabo schodzi, a z racji że jest niepasteryzowane to im się zepsuło kilka razy", ehhhh szkoda
Przy takich cenach to niewiele co im będzie schodzić. I o tym piszę jak pisze o absurdalnych cenach które niektórym sie podobają. Przy absolutnie nie do zaakepctowania cenach niedługo nie będzie w Warszawie w ogóle dobrych piw z beczki (butelki się ostaną bo mają dłuższy termin przydatności) ale niektórzy nie chcą tego zrozumieć.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.
Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Mnóstwo ciekawych piw, promocji, nowości, premier z Polski i z zagranicy. Piwa sprzedawane będą TYLKO na wynos a nie jak w poprzednich latach można było spożywać lane w obrębie sklepu.
Comment