Oboźna 9, Gramofon (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwosz306
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.10
    • 214

Wczoraj byłem na pysznym Dawnym niepasteryzowanym z beczki. Piłem też Ale'a z Corneliusa za 9zł. Wyczytałem na plakacie, że w niedzielę 28 marca z okazji urodzin tego miejsca będzie Dawne z beczki za 5zł przez cały dzień (tzn od 16ej)

Comment

• Krasnolud
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.03
      • 22

Z nowości mają 3 piwka z browaru Felsen z Bawarii; jasne i ciemne pszeniczne i marcowe. Wszystkie 3 po 9 złotych, w oryginalnym szkle z oryginalną podkładką. Widziałem też w lodówce Ale Ale. Wybór ostatnio całkiem pokaźny, bo oprócz Dawnego z nalewaka jest chyba ze 20 piw w butelkach. Ceny 8/9/10

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

W ostatnią niedzielę z beczki był ... Konstancin Lekki. To chyba premiera wersji beczkowej tego piwa? Cena - 8,00. Fajny, przyjemny lokalik, ale bardziej by wpaść tam z kobietą (ona np. na Pluma), niż z paczką znajomych.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          W ostatnią niedzielę z beczki był ... Konstancin Lekki. To chyba premiera wersji beczkowej tego piwa?
          Konstancin Lekki (tak jak i Żytnie) miał swą premierę w wersji lanej na ostatniej Zimowej Giełdzie w Warszawie.
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Komar_Pafnucy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.08
            • 1114

Z beczki cały czas Konstancin Lekki w cenie 8 zł za 0,5. Bardzo dobry, IMO znacznie lepszy niż Mazowieckie.
            Wybór w lodówce także bez zmian.

Multitap Crawl
            Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
            Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• lisiewski
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.12
              • 459

Obecnie zamiast Konstancina Lekkiego z beczki dostępne jest Mazowieckie za 8 zł. Z tego co widziałem, nie ma żadnej oferty happy hours.

Comment

• tfur
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2006.05
                • 1311

wyjdę na dyżurnego malkontenta. może po prostu mam pecha. po wpadce w bar rocku wczoraj zaliczyłem podobną w gramofonie. mazowszak podjeżdżał mi lekko kwasem i tyle. co z tego, że miła atmosfera. ręce opadają, ale...
                veni, emi, bibi

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Co dowodzi tego, że ludzie sięgają głównie po butelki (a w Gramofonie także po puszki, np. Plum), a beczka jest rozlewana zbyt długo i się psuje.
                  Trzeba mieć szczęście i trafić do lokalu (nie tylko tego) wkrótce po podłączeniu beczki.
                  Mam zwyczaj pytać w gdańskiej Degustatorni kiedy podłączono beczkę z łatwo psującym się piwem (właśnie Konstancin czy Bartek), a nawet brania małej próbki przed zakupem kufelka, gdy termin podłączenia jest już podejrzanie długi.
                  Proponuje robić to samo. Zapewne na początku będzie zdziwienie czy nawet niechęć odpowiedzi ze strony barmanki, ale co tam...
                  Last edited by Pendragon; 2010-05-23, 13:36.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• petrus33
                    Gość
                    • 2008.01
                    • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Co dowodzi tego, że ludzie sięgają głównie po butelki (a w Gramofonie także po puszki, np. Plum), a beczka jest rozlewana zbyt długo i się psuje
                    Po raz kolejny stare żydowskie powiedzenie...."Polak zna się na handlu jak świnia na grze w brydża".....sprawdza się ! Wszędzie na świecie obniża się cenę takiego piwa, tylko po to, aby sprzedać je w dobrym stanie i uratować lokal przed kompromitacją. U nas ciągle jeszcze komuna panuje......piwo zepsuje się w KEGu, a ceny nikt nie obniży. Ot taka sowiecka filozofia

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Chyba typowa kapitalistyczna chciwość panie szanowny
                      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• petrus33
                        Gość
                        • 2008.01
                        • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                        Chyba typowa kapitalistyczna chciwość panie szanowny
                        Brak wiedzy o handlu w najczystszej postaci kolego.
                        Po to są wyprzedaże, aby pozbyć się starego towaru.
                        Proste jak budowa cepa. Niestety ten cep ciągle jest niezwykle skomplikowanym urządzeniem dla niektórych w Polsce. Przykładów jest mnóstwo codziennie !! Za 20 lat i my dorośniemy do handlu ))

Comment

• Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5617

To jest dyskusja o konkretnym lokalu, a nie o handlu jako takim.
                          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                          Piwo domowe -
                          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• funky83
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2009.07
                            • 136

Byłem tam dziś. Konstancina lanego nie ma i nie będzie przez cały letni okres bo "za słabo schodzi, a z racji że jest niepasteryzowane to im się zepsuło kilka razy", ehhhh szkoda

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

Przy takich cenach to niewiele co im będzie schodzić. I o tym piszę jak pisze o absurdalnych cenach które niektórym sie podobają. Przy absolutnie nie do zaakepctowania cenach niedługo nie będzie w Warszawie w ogóle dobrych piw z beczki (butelki się ostaną bo mają dłuższy termin przydatności) ale niektórzy nie chcą tego zrozumieć.
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

To kiedy ma lepiej schodzić jak nie w lecie? Jak piwo się przed czasem psuje to należy obniżyć cenę, a wtedy raczej zejdzie w czas ...

Comment

Przetwarzanie...
                                X