W ciągu ostatnich 3-4 miesięcy trafiłem kilka razy na promocje piw konstancińskich w tym lokalu, pare razy za 6zł, pare razy za 5zł, jak widać nic to nie dało. Zresztą obserwując co inni ludzie zamawiają i mają na stolikach, to piwa z Konstancina były mniejszością. Jak widać ludzie wolą butelkę. Nie sądzę aby "chciwość" miała tu jakiekolwiek znaczenie. 7zł za Mazowieckie z kija to absolutnie przyzwoita cena, szczególnie, że mówimy tu o centrum Warszawy. W Mecie na Foksal Dawne jest za 9zł, ale nie mają nic poza tym piwem, (no może jakiegoś mocnego warszawiaka w bączku) i im to piwo schodzi bo musi. To jest niestety cena jaką się płaci za rozbudowaną ofertę piwną. Zawsze się zastanawiałem jak to się dzieje, że Degustatornia utrzymuje świeżość Kegów, mimo, że sprzedaż rozkłada im się przecież na kilka lub kilkanaście piw...
Oboźna 9, Gramofon (zamknięte)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedziZawsze się zastanawiałem jak to się dzieje, że Degustatornia utrzymuje świeżość Kegów, mimo, że sprzedaż rozkłada im się przecież na kilka lub kilkanaście piw...
Kilkanaście piw z beki dostępnych jednocześnie w lokalu? To jeszcze nie w Polsce...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziPrzy takich cenach to niewiele co im będzie schodzić
Ja ciągle widzę problem w jednym......my, Polacy nie znamy się na handlu.
pozd
Comment
-
-
7 jeszcze w miarę OK chociaż powinno być 6 za Konstancin ale generalnie są tam piwa za 9-10 PLN a to już przesada (jeżeli chodzi o posiadówki. MIejsce w sensie wystroju pasuje właśnie na dłuższe posiedzenie, odwiedzane jest przez młodych raczej ludzi i powinno dostoswać ceny do takiej właśnie klienteli i do takiej idei działania.
Do tego jeżeli w lokalu będzie duży wybór piw z butelki to (biorąc pod uwagę nasze bezmyślne naśladownictwo USA) ludzie będą brali z butli i beczka będzie kisła.
Model biznesowy jest zły w tym lokalu. Jeżeli lokal chce upłynniać beczkę to butelki powinny być tylko dodatkiem a nie podstawą oferty."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Jak to jest, że Senator właśnie teraz zaczyna podpinać Konstancin, bo mu po za sezonem nie schodził, a tutaj uważają na odwrót? Bliskość Uniwersytetu - koniec roku akademickiego?
A może należałoby częściej czyścić instalację?Last edited by Pendragon; 2010-06-09, 08:39.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pendragon ma rację co do instalacji - w tym też często jest w Polsce problem"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJak to jest, że Senator właśnie teraz zaczyna podpinać Konstancin, bo mu po za sezonem nie schodził, a tutaj uważają na odwrót? Bliskość Uniwersytetu - koniec roku akademickiego? A może należałoby częściej czyścić instalację?
Comment
-
-
Myślę, że koniec roku akademickiego ma tutaj duże znaczenie. Lokal jest trochę na uboczu i praktycznie nikt przechodząc Krakowskim Przedmieściem przypadkiem tutaj nie trafi. Co do ilości ludzie w tym lokalu, to nie wiem kiedy bywał Petrus ale ja zawsze widziałem tam sporo ludzi, a kilka razy trafiałem na sytuację, że nie było gdzie usiąść i trzeba było się wycofać.
Szkoda, bo ja zawsze wpadałem tam na Konstancin więc będzie trzeba poszukać innego miejsca na lato.
Ciekawi mnie tylko do jakich KEGów leje Konstancin, podejrzewam, że do 50 l ale skoro piwo się psuje to może warto pomyśleć o 30 litrowych?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi. Jeżeli lokal chce upłynniać beczkę to butelki powinny być tylko dodatkiem a nie podstawą oferty.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
I wtedy nawet te Plumy z puszki dla kobiet można by zostawić.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi...Plumy z puszki dla kobiet można by zostawić.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziO, i to jest sedno zagadnienia moim zdaniem. Przynajmniej wśród jasnych leżaków beczka nie powinna mieć wewnątrzlokalowej konkurencji. Jeżeli ktoś sobie zyczy weizena czy stouta, a ma to miejsce stosunkowo rzadko, wtedy jako uzupełnienie może być butelka.
Comment
-
-
Przeczytaj uważnie i zastanów się nad moim i rohozeckego postem. A potem jeszcze raz przeczytaj.
Chodzi o to, że jeżeli lokal sprzedaje jasne piwo z beczki to nie powinien mieć konkurencji w postaci butelek TAKIE SAMEGO typu piwa bo wtedy będzie mu się gorzej beczka sprzedawała i gdy piwo jest niepasteryzowane kisła.
Nie znaczy to przecież, że nie ma być (A wręcz powinny) być albo z beczki albo z butelki inne gatunki/rodzaje piw.
Gdyby w sytuacji opisywanej przez Ciebie koleś zrezygnował z Ciechana ludzie pili by piwo z beczki. Trzeba się zdeecydować - albo jasne piwo podstawowe z ebczki albo z butelki. Oba na raz powodują kiśnięcie beczki.Last edited by VanPurRz; 2010-06-11, 08:23."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Wychodzi z tego jeden wniosek: właściciel Gramofonu powinien mieć beczkowego CiechanaLast edited by docent; 2010-06-11, 09:05.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment