Oboźna 9, Gramofon (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedzi
    Dlaczego zmuszac ludzi do picia jakiegos konketnego piwa tylko dlatego, ze jest niepasteryzowane? Czy dlatego ze jest z nalewaka? Czy dlatego ze jest z malego regionalnego browaru? A moze wszystko naraz?
    A kto ich niby zmusza? Muszą chodzić do tego jednego konkretnego lokalu? Bo taka jest chyba konkluzja Twojej wypowiedzi...

Nie podoba mi się oferta - nie wchodzę i idę się napić gdzie indziej...
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• lisiewski
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.12
      • 459

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
      Wychodzi z tego jeden wniosek: właściciel Gramofonu powinien mieć beczkowego Ciechana
      Sukces murowany! tym bardziej, że nigdzie w Warszawie nie widziałem Ciechana z kija.

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie podoba mi się oferta - nie wchodzę i idę się napić gdzie indziej...
        W Warszawie? Mógłbyś koniec końców zajść z powrotem do domu.

W sumie aż dziw, że nie ma Ciechana z beczki w Warszawie, bo w knajpach widać wielu ludzi popijających go z butelki. Pytanie czy braliby też beczkowego.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Ciechan z beczki nie ma, ale słyszałem, że za czas jakiś będzie.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• lisiewski
            Porucznik Browarny Tester
            • 2009.12
            • 459

Jakieś 2 lata temu piłem Miodowego z kija w gdyńskiej Degustatorni. Jak widać, da się.

Comment

• rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
              W Warszawie? Mógłbyś koniec końców zajść z powrotem do domu.
              Stamtąd akurat polazłbym na Powiśle - albo do Melyny, albo na dół, na Tuchera. Nawet na naszej pustyni jest jakiś elementarny wybór..

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

O jest Tucher w tym roku też?
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• rohozecky
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2008.11
                  • 1839

Jest, i to co najmniej w 2 gatunkach

Comment

• petrus33
                    Gość
                    • 2008.01
                    • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedzi
                    .....tym bardziej, że nigdzie w Warszawie nie widziałem Ciechana z kija.
                    Ciechana z KEGa nie uświadczysz nigdzie w Warszawie !
                    A wiesz dlaczego ? Bo taka jest polityka browaru. To nie są moje słowa. Nawet nie chcę tu mówić, czyje są to słowa. Miałem okazję kilka razy rozmawiać z tą osobą i jestem pod wielkim wrażeniem. Widać, że to wielki pasjonat piwa i człowiek z konkretnym planem działania. Ponadto czuć, że zna się na tym co robi. To jest w 100% profesjonalista !!!
                    Ale nie mogę zrozumieć, dlaczego nie ma piwa z beczki. Nie wiem gdzie leży problem. Czy to jakieś problemy techniczne ? Czy jakaś skomplikowana strategia ? Nie mam pojęcia, nie znam się.
                    Nie byłem na tyle bezczelny, aby drążyć ten temat i zamęczyć swojego rozmówcę. Dlatego też spasowałem, dziękując za rozmowę. Z pewnością są na tym portalu ludzie, którzy doskonale wiedzą, dlaczego tak się dzieje. Jak dla mnie jest to cały czas zagadka. Może ktoś pomoże ją rozwiązać ???

Comment

• grud
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2010.04
                      • 20

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                      O jest Tucher w tym roku też?
                      tak, pilsner i pszeniczne, ale w innym miejscu je widzialem

Comment

• Piwosz306
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2007.10
                        • 214

W aktualnej ofercie - o ile wszystko zapamiętałem: Ciechan Wyborny, Ciechan Miodowy, Plum, Schofferhofer grejfrutowy, Baltas, Cornelius Weizen, Cornelius Honig, Kasztelan Niepasteryzowany, Obołoń Aksamitny, Zubr Ciemne, Obołoń Biłe, Wagner Weizen. Widziałem też w lodówce końcówkę Wiśni w piwie. Wszystkie piwa w cenach 8-10zł, Wagner Weizen 11zł - swoją drogą warte uwagi, bardzo mętne i zawiesiste.

Comment

• rohozecky
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2008.11
                          • 1839

No dobrze, ale co z beczki?

Comment

• Piwosz306
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2007.10
                            • 214

Pojawił się oprócz wcześniej wspomnianego Wagnera weizena Mephisto z browaru Meinel Bräu - lekko wędzone jasne piwo oraz Göller Rauchbier z browaru Göller - mocno wędzone, pyszne bursztynowe piwo. Wszystkie te niemieckie wynalazki za 11zł, ale warto..Barman wspominał o jakimś niepasteryzowanym piwie z polskiego browaru które ma się pojawić niebawem z kija. Ciekawa sprawa. Nie chciał jednak zdradzić jakie to piwo. Będę zaglądał i informował. Dodatkową dobrą wiadomością jest zakaz palenia w pubach, który wchodzi 15 listopada

Comment

• Krasnolud
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.03
                              • 22

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Barman wspominał o jakimś niepasteryzowanym piwie z polskiego browaru które ma się pojawić niebawem z kija.
                              No Panie i Panowie z Gramofonu - szacun ! Przyszedłem dziś tradycyjnie na Perłę a tu z nalewaka dopiero co podpięty (przy mnie!) Bartek niepasteryzowany Tak! Ten Bartek! (w cenie 8zł za 0,5).
                              Wypiłem i jestem pod wrażeniem Piwo podane coprawda w kuflu od innego piwa, chyba Zamkowego, ale co tam, pyszne !
                              Last edited by Krasnolud; 2010-11-08, 00:29.

Comment

• iron
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.08
                                • 6717

Dziś zajrzeliśmy na chwilkę - 2 piwka
                                Co do lokalu, to wystój nieco pretensjonalny, kształt lokalu niezbyt udany (rura z zakrętem). Na plus - nienachalna, choć trochę za głośna muzyka, spora i smaczna kanapka z łososiem i kaparami, wybór piw.
                                Bardzo fajna ulotka reklamująca Browar Bartek - szczególnie udane porównanie do mocy produkcyjnych KP czy nawet Ciechana.

A Bartek, No cóż - poprawny, choć do rewelacji daleko.
                                A może to ja z wiekiem jestem bardziej marudny, ale wydaje mi się, że ten pity ładnych parę lat temu w Ostrowie Wielkopolskim, (nawet potem z 5 litrowych baniaków ulokowanych na Marusinym "balkonie") był o niebo lepszy.

Ale pewnie i tak zajrzymy do Gramofonu jeszcze nie raz...
                                Last edited by iron; 2010-11-13, 19:23.
                                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

Przetwarzanie...
                                X