Oboźna 9, Gramofon (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lisiewski
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 459

Faktycznie, Bartek jest pijalny, poprawny. Zapewne więcej się spodziewałem po tym piwie. Brakuje w nim szczególnie chmielowego aromatu, a goryczki też jakiejś szczególnie wyraźnej nie stwierdziłem.

Sam lokal zaś wiele zyskał w moim odczuciu na... ustawowym zakazie palenia

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4702

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krasnolud Wyświetlenie odpowiedzi
      ...Bartek niepasteryzowany Tak! Ten Bartek! (w cenie 8zł za 0,5).
      Wypiłem i jestem pod wrażeniem
      Ja też jestem pod wrażeniem ale ceny (chociaż jako Warszawiaka nie powinno mnie to dziwić). Niezła przebitka. Piłem w sierpniu Bartka przy dworcu PKP w Ostrowie za 2,40 a w Poznaniu za 4,50 za 0,5 l. Żeby to właściciel browaru wiedział jaki to w "stolycy" jego trunek jest cenny to by chyba ochroniarza do każdej beczki wynajął.

Comment

• hasintus
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2006.07
        • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
        Ja też jestem pod wrażeniem ale ceny (chociaż jako Warszawiaka nie powinno mnie to dziwić). Niezła przebitka. Piłem w sierpniu Bartka przy dworcu PKP w Ostrowie za 2,40 a w Poznaniu za 4,50 za 0,5 l. Żeby to właściciel browaru wiedział jaki to w "stolycy" jego trunek jest cenny to by chyba ochroniarza do każdej beczki wynajął.
        Tylko, że w knajpach obok Warka, Żywiec, Tyskie, Okocim w cenach 8-12 zł. Na czym jest większa przebitka?

Comment

• petrus33
          Gość
          • 2008.01
          • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
          Gdybyś wiedział ile kosztuje wynajęcie lokalu w tym punkcie Warszawy, to byś osiwiał !
          Piwo zapewne mogło być dużo tańsze, ale ceny za metr powierzchni sklepowej są astronomiczne.
          Podam ci przykład z własnego ogródka.....wszystkie galerie handlowe biorą 80E za m2 powierzchni sklepowej, galeria Złote Tarasy bierze już 120E. Nowy Świat jest najdroższy i cena sięga tam nawet 150E za metr. Podejrzewam, że Gramofon płaci z pewnością w granicach 80-100 E. W końcu do Nowego Światu to rzut beretem. Porównywanie Warszawy z Ostrowiem nie ma sensu.

Comment

• Piecia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.02
            • 3312

byłem wczoraj - Bartek pyszny, w godzinach wieczornych trudno o stolik, ale się akurat zwalniał - ciekawy wybór piw butelkowych (między innymy niemieckie wędzonki), z puszki takze Plum z Namysłowa (cena - 11 zł).

Co do cen w okolicy - są knajpy gdzie koncerniaka można się napić za 5-6 zł (np. Nora, Cafe Plotka)

Piwo dostawałem raz w szkle Konstancina, raz Namysłowa
            Koniec i bomba,
            Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Piwosz306
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.10
              • 214

Ten plum to 9zł kosztuje, nie 11. 11 kosztują te niemieckie wynalazki które się ostatnio w tym lokalu pojawiają. Ostatnio był marcowy Wagner za 11 i jakieś wędzone za 11. Duże wrażenie robi na mnie brak papierosowego smrodu Pamiętam jak zawsze wchodziło się tam w chmurę. Ten zakaz to dobra rzecz

Comment

• Lubiepiwo90
                • 2010.11
                • 113

Wystrój całkiem ok, drewniane stoły, ale mocno przeszkadza zbyt głośna muzyka. Na prośbę o ściszenie pani była ogromnie zdziwiona i z łaski odrobinę ściszyła. Natężenie decybeli było i tak dla mnie zbyt duże więc dałem sobie spokój dość szybko. Bartek taki sobie, wędzone ok.
                "nie traćcie ani sekundy, zmarnowany jest czas, którego nie spędzacie w gospodzie", Ladislav Klima "Tragikomedia ludzka"

Comment

• Epson
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.03
                  • 24

jak dla mnie to piwo Bartek jest mistrzowskie!!!!
                  warto go spróbować żeby sobie wyrobić opinię.
                  ale sam fakt że to unikat to juz argument żeby stestować
                  co do niemieckich wędzonek to nie piłem, ale widziałem na grupce facebookowej że sie zmieniają co jakiś czas.
                  napiszcie coś o nich bitte schon

Comment

• tfur
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2006.05
                    • 1311

jeśli chodzi o bartka, to po prostu można wypić. dla mnie to piwo za młode, drożdżowe, pozbawione wyrazu. wybór niemców mocno ograniczony, bo zostały raptem dwa piwa (stein i weizen). zakaz palenia, w moim odczuciu, dodał knajpie sporo uroku.
                    veni, emi, bibi

Comment

• rohozecky
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2008.11
                      • 1839

Gdyby jeszcze zainstalowano w lokalu oświetlenie, byłoby tego uroku jeszcze więcej
                      Last edited by rohozecky; 2010-12-19, 12:03.
                      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• tfur
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2006.05
                        • 1311

no, może, ale nie przyszedłem tam poczytać, hy hy
                        veni, emi, bibi

Comment

• Piwosz306
                          • 2007.10
                          • 214

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
                          wybór niemców mocno ograniczony, bo zostały raptem dwa piwa (stein i weizen). zakaz palenia, w moim odczuciu, dodał knajpie sporo uroku.
                          Wybór "niemców" w tym lokalu jest chyba najlepszy w Warszawie, ale nie dlatego, że jest tych piw do wyboru "na raz" jakaś duża ilość. W tym lokalu zawsze są 2, ale prawie co tydzień pojawiają się 2 nowe niemieckie na ich miejsce, i to takie o których na ogół nie słyszałem.
                          Co do zakazu palenia - jak najbardziej się zgadzam, jest ciepło, przyjemnie, w ciągu dnia pachnie kawą, miło się siedzi w takim miejscu jak na dworze mróz. Uważam, że zakaz palenia dodał uroku naprawdę wielu knajpom/ pubom.

Comment

• daeris
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2011.01
                            • 11

Czy któryś/któraś z szanownych nowych (właśnie się zarejestrowałem) kolegów/koleżanek ma może namiar telefoniczny na Gramofon? Chciałbym sobie ułatwić życie i zrobić rezerwację a nic nie idzie wyGoogl'ać. Chyba, że wedle oceny bywalców nie ma potrzeby bo stoliki są (wybieram się w niedzielę wieczór)? Z góry dzięki za pomoc.

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

Mają swój profil na FB, choć nie podają na nim numeru telefonu to możesz im wysłać wiadomość poprzez ów portal. Są pod nazwą Gramofon Pub Kawiarnia
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• daeris
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2011.01
                                • 11

Dziękuję za pomoc. Ale... "Zarejestruj się na Facebooku, aby skontaktować się z Gramofon Pub Kawiarnia." Po raz kolejny okazuje się, że życie współczesnego człowieka bez konta na FB nie jest łatwe . Niemniej mimo wszystko na razie się nie poddaję. Może znajdzie się ktoś dysponujący namiarem telefonicznym... A jak nie to się pójdzie, się napije piwa i się numer zdobędzie samodzielnie .

Comment

Przetwarzanie...
                                X