Śniadeckich 17, Bar Rock

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwosz306
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.10
    • 214

Widzę,że ktoś w końcu na tym forum podziela kryterium estetyki, klimatu i wystroju w pubach
    Mimo iż wpadam do tego miejsca sporadycznie - właśnie ze względu na brak tego co powyżej, fajnie, że nadal jest Konstancin, bo chodziły słuchy, że powoli wymiata go Carlsberg, a to wszystko tylko za sprawą wypożyczenia Bar Rockowi stolików i krzeseł tej właśnie marki.

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Ja tylko chciałbym niektórym przypomnieć, że Bar Rock mieści się w Warszawie, Warszawa mieści się w Polsce, a w Polsce nie ma pubów. Pubu są w Wlk.Brytanii. To tak tylko na marginesie dyskusji o tym której PIWIARNI wystrój nam się podoba.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Piwosz306
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.10
        • 214

Jeżeli już się tak czepiasz słów, to nie jest to żadna piwiarnia tylko bar.
        Podają tam oprócz piwa, inne napoje alkoholowe (wysokoprocentowe).
        Napisałem pub, bo potocznie ludzie nazywają tak te miejsca, nie wnikając w etymologię słów.

Comment

• celia
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.02
          • 2

Dziewczyna bar Rocka

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skrzat12
          mialem przyjemnosc byc w tym lokalu juz wiele razy. oferuja fajny wybor piwek butelkowych, dobre drinki no i konstancin z kija, co jest niewatpliwym atutem

podobal mi sie rowniez klimat samego lokalu, chociaz raz sie zawiodlem, bo byla tam taka dziewczyna za barem - niemila i ogolnie jakas nieprzyjemna dla gosci. obslugiwala mnie z takim brakiem entuzjazmu, ze az odechcialo mi sie pic. natomiast chlopaki za barem jak najbardziej na plus, mozna sie dobrze napic, a przy okazji i niezle z nimi posmiac, zupelnie inaczej sie wtedy impreza rozwija

ogolnie lokal oceniam bardzo pozytywnie, zwlaszcza piatkowe wieczory oby tak dalej
          Tak sie sklada,ze bywam w tym pubie 2-3 razy w tygodniu i czesto spotykam mloda dziewczyne za barem,moze nie usmiecha sie od ucha do ucha,ujme to tak- nie ma sztucznego usmiechu przyklejonego do twarzy,ale jest bardzo mila i serdeczna przy nawet chwilowej wymainie zdan!!! ( moze miala zly moment)-czepiacie sie!!pozatym piwo Konstancin 1sza klasa!!

Comment

• lisiewski
            Porucznik Browarny Tester
            • 2009.12
            • 459

Odwiedziłem ten jakże dobrze oceniany przybytek wczoraj wieczorem. Na miejscu spróbowałem Dawne (8 PLN) oraz Mazowieckie (7 PLN). Piwa nalewane z kija, w wersji niepasteryzowanej. Niestety smak piw w porównaniu z ich odpowiednikami dostępnymi w butelkach mocno mnie zawiódł. Piwo było smaczne, jednak pozbawione dużej części aromatu i smaku. Sam wystrój lokalu przypadł mi do gustu. Za barem spotkałem bardzo przyjaznego człowieka. Zadymienie okazało się nie wielkie. Z pewnością jeszcze zawitam do Bar Rocka

Comment

• Komar_Pafnucy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.08
              • 1114

Żytnie

Pojawiło się butelkowe Żytnie po 10 zł. Z beczki jak zwykle Mazowieckie i Dawne. Jeśli chodzi o Konstancin to było też butelkowe Zdrojowe i chyba Jasne Pełne. Nie było natomiast Czarnego Dębu.

Multitap Crawl
              Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
              Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Maidenowiec
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 2287

Mnie cieszy, że mimo obecności Carlsberga i Kasztelana, Konstancin jest głównym wyborem większości Przynajmniej takie mam wnioski z wczorajszego wieczora.
                Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• rohozecky
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2008.11
                  • 1839

Dopóki ta większość ma jeszcze wybór...
                  ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• celia
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.02
                    • 2

Zdrojowe i wiekowa barmanka)

No nie- wybór jest i to duzy ,miłe zaskoczenie ,że problemow z Konstancinem już chyba nie będzie,ostatnio wpadam coraz częsciej,ale głownie z początku tygodnia wiec mam najlepsze rozeznanie..Konstancin w wyborze 4 ech butelkowych plus 2 nalewakowe-wiadomo Mazowieckie i Dawne,mnie najlepiej przypasowało Zdrojowe 8 zyla za butle,choc Czarny Dąb niczego sobie o ile ktos preferuje ciemne piwa. Zreszta maja nie tylko Konstancin innych piw tez uswiadczysz..Ale znów przykro bo powraca temat obsługi,tym razem ja go porusze -pojawiła sie nowa barmanka- moim skromnym zdaniem wyrwana z innej epoki i z innej bajki nie dosc,ze wiekowa( widac po stroju) to wcale nie kontaktowa, i mocno zdystansowana iz przy tej młodszej(niemiłej kogos zdaniem)wypada strasznie.Uwarzam,ze ta Pani nie pasuje do tego charakteru pubu.choc nie dyskryminuje starszych.Pozatym co stało się z tym super barmanem????!!!!!! ale pub godny polecenia!!!

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celia
                      nie dosc,ze wiekowa( widac po stroju)
                      Nie no, sturlałam się ze śmiechu pod biurko
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Mumię zatrudnili?

Comment

• kosher
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.04
                          • 2313

Pewnie nosi fartuch w kwiaty

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Ale w sumie fajnie, że tylko po stroju widać, że jest wiekowa. U mnie na ten przykład, po stroju nie widać, za to, niestety, po twarzy tak
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5617

To jest temat o lokalu, a nie o rozpoznawaniu wieku kobiet po czymkolwiek.
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• purc
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.02
                                • 650

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                                Ja tylko chciałbym niektórym przypomnieć, że Bar Rock mieści się w Warszawie, Warszawa mieści się w Polsce, a w Polsce nie ma pubów. Pubu są w Wlk.Brytanii. To tak tylko na marginesie dyskusji o tym której PIWIARNI wystrój nam się podoba.
                                A czy w Polsce są mózgi elektronowe czy jednak może komputery???

Comment

Przetwarzanie...