To może w przyszłym tygodniu jakieś spotkanie w większym gronie co by sprawdzić na miejscu?
Śniadeckich 17, Bar Rock
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Docent, a może nauczysz się zakładać tematy proponujące spotkania w stworzonym do tego celu dziale?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziMazowieckie 6pln, a Dawne 8 pln.
Rozumiem, że mimo, iż jestem stażystą tegoż browaru to jako PU oraz świadomemu konsumentowi piwa wolno mi takie informacje umieścić bez posądzania o kryptoreklamę i uprzedniego kontaktu z Artem z prośbą o promesęOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-11-05, 15:21.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
O której otwierają niestety nie pamiętam, ale zamykają po 24.
Miałem wczoraj niewątpliwą przyjemność być w tym lokalu. Fajny wystrój, przemili właściciele. Byłem wręcz zaskoczony ilością braci studenckiej, która najwyraźniej stanowi główną klientelę. A co najpiękniejsze, zdecydowana większość miała przed sobą piwo z Konstancina w firmowym szkle Rotacja beczek w lokalu jest wyjątkowo duża, co bardzo dobrze rokuje dla piwa niepasteryzowanego i niefiltrowanego. Lokal został dopisany na moją osobistą listę Miejsc W Których Bywam.
Dodatkowo mają być organizowane różne koncerty, więc dodatkowy plus dla lokaluSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Właśnie wróciłem z tego lokalu.
Mieści się w byłej Czwartej Szklance, na "minus jeden".
Rzeczywiście pyszne Dawne niepasteryzowane z Konstancina w firmowym szkle (8zł), piłem też Mazowieckie (6zł), dużo słabsze niż Dawne, ale też daje radę. Poza tym spory wybór butelkowych, lecz dość drogo:
Strongbow 15zł, Primator Pale Ale 12zł, Złoty Smok 9zł, Czarny Smok 9zł, Koźlak Amber 10zł, Gab Stout 10zł, Felsenbrau Weizen 12zł, Svyturys Baltas 10zł, Svyturys Extra 10zł, Schofferhofer grejpfrutowy 0,33l / 8zł.
Bardzo miła obsługa, jest sala dla niepalących, lecz trochę słabo jeżeli chodzi o klimat. Tak naprawdę nic się w tej knajpie nie zmieniło odkąd była tam tawerna Czwarta Szklanka. Drewniane ławy i ławki, miejsce typowo studenckie, Antyradio leci w tle, nic specjalnego.
Szkoda, bo możnaby tam zrobić naprawdę super przytulną knajpę. Na szczęście repertuar piwny całkiem niezły. Dlaczego zawsze gdzie dobre piwa, słaby klimat ???
No ale jeszcze raz - pyszne Dawne niepasteryzowane z kija Niewątpliwy plus tego miejsca.Ostatnia zmiana dokonana przez Piwosz306; 2009-11-15, 22:37.
Comment
-
-
Piwoszu - a co dla Ciebie znaczy dobry klimat? Dla mnie na ten przykład ten opis brzmi zachęcająco - drewniane ławy, w tle nieprzeszkadzająca muzyka (a nie jakiś pop czy inne technohouso coś). Czego chcieć więcej?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziPiwoszu - a co dla Ciebie znaczy dobry klimat? Dla mnie na ten przykład ten opis brzmi zachęcająco - drewniane ławy, w tle nieprzeszkadzająca muzyka (a nie jakiś pop czy inne technohouso coś). Czego chcieć więcej?
Comment
-
-
Odbyłem wizytę w lokalu i wyszedłem bardzo zadowolony. Wystrój na szczęście nie zmienił się bardzo do czasów 4 Szklanki - jedna sala to duże stoły i półmrok nie ma nic lepszego do picia piwa. Typowa piwiarnia. W drugiej sali trochę zbyt jasno ale też są drewniane stoły a na ścianie małe bonusy któere mnie szczególnie przypadły do gustu - koszulki The Exploited i plakat The Vibrators
Nie specjalnie przepadam za piwem z Konstancina (przeszkadza mi taki metaliczny posmaczek) ale te pite w Bar Rocku były niezłe.
I wielki plus za muzykę (da się słuchać tego Antyradia) i wielki plus za to, że nie jest ona głośna. Jest idealnie puszczona - słychać piosenkę ale nie trzeba podnosić głosu aby rozmawiać, można też spokojnie poczytać książkę bez łomotu w uszach.
Podsumowując będę tam wracał.
Ceny - 6 PLN za Mazowieckie (cena w miarę ok), i 8 za Dawne."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Wróciłem z w/w lokalu.
Piwa lane: Dawne 8 pln/0,5 l ; Mazowieckie 6 pln / 0,5 i 4 pln / 0,3
poza tym tyskie....dziś zabrakło, ale zainteresowanie było duże
Z butelek dostępne piwa z Konstancina, ale także Fortuna - Czarny Smok i Złoty Smok; Krajan, Porter z Łodzi, Primator, Czarnków (ehh....oby jak najdłużej)
Nabicie lokalu spore, ale wystrój raczej "pabowy" niżli barowy, a szkoda
ale chętnie wrócęKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Wystrój nic się nie zmienił od czasów "Czwartej Szklanki" poza plakatami i innymi rockowymi gadżetami,
To znaczy trochę się zmienił - bo nieco się wyeksploatował
Mazowieckie smaczne, za przystępną cenę, tylko mało konstancińskich szklanek.
No i mało chleba dają do smalcu - na szczęście spożywczy jest niedaleko
Ogólnie - dobrze że jest taki przybytek z takimi cenami i to w centrum.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Słabe jest to lane Mazowieckie. Myślałem, że podpięli może jakąś koncernówę ale to nie wchodzi w grę, bo takiego Lecha sprzedają o 2 zł drożej. To naprawdę ewenement by beczkowe piwo miało mniej smaku niż to z butelki.
Sam lokal w porządku i co jakiś czas tu wpadnę by zbadać jakość Mazowieckiego.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Wizytowałem wczoraj rzeczony przybytek i były to udanie spędzone trzy godziny.
Serwują smaczne konstancińskie piwo (choć wersja butelkowa Mazowieckiego wydaje mi się rzeczywiście ciut treściwsza niż lana).
Dobry pomysł z podzieleniem knajpy na salę dla niepalących i palących.
Klientela to w zdecydowanej większości brać studencka- skojarzyły mi się moje wcześniejsze wizyty na Przyzbie na SGGW.
Miła obsługa, choć dobrze by było gdyby chłopaki za barem znali aktualną zawartość alkoholu Dawnego i Mazowieckiego
Pod kontuarem konstanciński plakat reklamowy: "Morze piwa... Może piwa?"
Przyzwoity wybór piwa butelkowego- tak jak pisał Piwosz306 kilka postów wcześniej.
Dla spragnionych dodatkowych wrażeń smakowo- cenowych jest "chore" Zdrowe z GABa za 12 zł.
Ogółem warto odwiedzić to miejsce za jakiś czas ponownie.Ostatnia zmiana dokonana przez kosher; 2009-12-19, 22:37.
Comment
-
Comment