Śniadeckich 17, Bar Rock

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

To może w przyszłym tygodniu jakieś spotkanie w większym gronie co by sprawdzić na miejscu?
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5618

Docent, a może nauczysz się zakładać tematy proponujące spotkania w stworzonym do tego celu dziale?
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23994

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
        Mazowieckie 6pln, a Dawne 8 pln.

Rozumiem, że mimo, iż jestem stażystą tegoż browaru to jako PU oraz świadomemu konsumentowi piwa wolno mi takie informacje umieścić bez posądzania o kryptoreklamę i uprzedniego kontaktu z Artem z prośbą o promesę
        Potwierdzam, także wolałbym żeby browary informowały w OFICJALNY sposób o różnych sprawach związanych z ich działalnością, wtedy my nie musielibyśmy zamieszczać co chwilę tego typu uwag i martwić się o finansowanie BrowarBizu.
        Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-11-05, 15:21.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kogra
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.03
          • 139

A czy ktoś wie o której otwierają ?

Comment

• Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

O której otwierają niestety nie pamiętam, ale zamykają po 24.

Miałem wczoraj niewątpliwą przyjemność być w tym lokalu. Fajny wystrój, przemili właściciele. Byłem wręcz zaskoczony ilością braci studenckiej, która najwyraźniej stanowi główną klientelę. A co najpiękniejsze, zdecydowana większość miała przed sobą piwo z Konstancina w firmowym szkle Rotacja beczek w lokalu jest wyjątkowo duża, co bardzo dobrze rokuje dla piwa niepasteryzowanego i niefiltrowanego. Lokal został dopisany na moją osobistą listę Miejsc W Których Bywam.

Dodatkowo mają być organizowane różne koncerty, więc dodatkowy plus dla lokalu
            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• petrus33
              Gość
              • 2008.01
              • 888

Czy ktoś się orientuje od której godziny ten przybytek jest otwarty w poniedziałki ??
              Może jakiś kontakt telefoniczny ? Niestety w necie nie ma absolutnie nic na ten temat

Comment

• Piwosz306
                • 2007.10
                • 214

Właśnie wróciłem z tego lokalu.
                Mieści się w byłej Czwartej Szklance, na "minus jeden".
                Rzeczywiście pyszne Dawne niepasteryzowane z Konstancina w firmowym szkle (8zł), piłem też Mazowieckie (6zł), dużo słabsze niż Dawne, ale też daje radę. Poza tym spory wybór butelkowych, lecz dość drogo:
                Strongbow 15zł, Primator Pale Ale 12zł, Złoty Smok 9zł, Czarny Smok 9zł, Koźlak Amber 10zł, Gab Stout 10zł, Felsenbrau Weizen 12zł, Svyturys Baltas 10zł, Svyturys Extra 10zł, Schofferhofer grejpfrutowy 0,33l / 8zł.
                Bardzo miła obsługa, jest sala dla niepalących, lecz trochę słabo jeżeli chodzi o klimat. Tak naprawdę nic się w tej knajpie nie zmieniło odkąd była tam tawerna Czwarta Szklanka. Drewniane ławy i ławki, miejsce typowo studenckie, Antyradio leci w tle, nic specjalnego.
                Szkoda, bo możnaby tam zrobić naprawdę super przytulną knajpę. Na szczęście repertuar piwny całkiem niezły. Dlaczego zawsze gdzie dobre piwa, słaby klimat ???
                No ale jeszcze raz - pyszne Dawne niepasteryzowane z kija Niewątpliwy plus tego miejsca.
                Ostatnia zmiana dokonana przez Piwosz306; 2009-11-15, 22:37.

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

Piwoszu - a co dla Ciebie znaczy dobry klimat? Dla mnie na ten przykład ten opis brzmi zachęcająco - drewniane ławy, w tle nieprzeszkadzająca muzyka (a nie jakiś pop czy inne technohouso coś). Czego chcieć więcej?
                  "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Piwosz306
                    • 2007.10
                    • 214

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                    Piwoszu - a co dla Ciebie znaczy dobry klimat? Dla mnie na ten przykład ten opis brzmi zachęcająco - drewniane ławy, w tle nieprzeszkadzająca muzyka (a nie jakiś pop czy inne technohouso coś). Czego chcieć więcej?
                    Wiem, jestem upierdliwy jeżeli o to chodzi, ale dobry klimat to np. klimat knajp praskich (Sens Nonsensu, Skład Butelek, W oparach absurdu), to klimat knajp na krakowskim kazimierzu, to Melanż czy Peweks w pawilonach, Kawka na Koszykowej 30, Zaklęte Rewiry na Narbutta, to miejsca w których panuje nieprzeciętna, niepowtarzalna atmosfera, miejsca w których jest przytulnie i z których nie chce się wychodzić, do których nie idzie się tylko na piwo ale również dlatego, że jest to coś. Miejsca w których ktoś pracował nad wystrojem (niekoniecznie wsadzając w to kasę -> patrz Skład Butelek ale napewno wsadzając dużo pomysłów i zaangażowania), miejsca gdzie jest dobre nagłośnienie i leci miła muzyka przy której fajnie się pije piwo i rozmawia (chociażby jazz, chillout, nie mówię, że rock jest zły bo sam bardzo lubię, przyczepiam się tylko do nagłośnienia - boombox za barem...). Jestem po prostu bardziej zwolennikiem "artystycznej" knajpy z dobrym piwem niż "baru piwnego" z dobrym piwem

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Ok rozumiem. Ja mam zupełnie inny gust ale Cię rozumiem.
                      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Odbyłem wizytę w lokalu i wyszedłem bardzo zadowolony. Wystrój na szczęście nie zmienił się bardzo do czasów 4 Szklanki - jedna sala to duże stoły i półmrok nie ma nic lepszego do picia piwa. Typowa piwiarnia. W drugiej sali trochę zbyt jasno ale też są drewniane stoły a na ścianie małe bonusy któere mnie szczególnie przypadły do gustu - koszulki The Exploited i plakat The Vibrators
                        Nie specjalnie przepadam za piwem z Konstancina (przeszkadza mi taki metaliczny posmaczek) ale te pite w Bar Rocku były niezłe.
                        I wielki plus za muzykę (da się słuchać tego Antyradia) i wielki plus za to, że nie jest ona głośna. Jest idealnie puszczona - słychać piosenkę ale nie trzeba podnosić głosu aby rozmawiać, można też spokojnie poczytać książkę bez łomotu w uszach.
                        Podsumowując będę tam wracał.
                        Ceny - 6 PLN za Mazowieckie (cena w miarę ok), i 8 za Dawne.

Comment

• Piecia
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.02
                          • 3312

Wróciłem z w/w lokalu.

Piwa lane: Dawne 8 pln/0,5 l ; Mazowieckie 6 pln / 0,5 i 4 pln / 0,3

poza tym tyskie....dziś zabrakło, ale zainteresowanie było duże

Z butelek dostępne piwa z Konstancina, ale także Fortuna - Czarny Smok i Złoty Smok; Krajan, Porter z Łodzi, Primator, Czarnków (ehh....oby jak najdłużej)

Nabicie lokalu spore, ale wystrój raczej "pabowy" niżli barowy, a szkoda

ale chętnie wrócę
                          Koniec i bomba,
                          Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• iron
                            🍼🍼
                            • 2002.08
                            • 6771

Wystrój nic się nie zmienił od czasów "Czwartej Szklanki" poza plakatami i innymi rockowymi gadżetami,
                            To znaczy trochę się zmienił - bo nieco się wyeksploatował
                            Mazowieckie smaczne, za przystępną cenę, tylko mało konstancińskich szklanek.
                            No i mało chleba dają do smalcu - na szczęście spożywczy jest niedaleko

Ogólnie - dobrze że jest taki przybytek z takimi cenami i to w centrum.
                            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• docent
                              • 2002.10
                              • 5205

Słabe jest to lane Mazowieckie. Myślałem, że podpięli może jakąś koncernówę ale to nie wchodzi w grę, bo takiego Lecha sprzedają o 2 zł drożej. To naprawdę ewenement by beczkowe piwo miało mniej smaku niż to z butelki.
                              Sam lokal w porządku i co jakiś czas tu wpadnę by zbadać jakość Mazowieckiego.
                              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• kosher
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.04
                                • 2319

Wizytowałem wczoraj rzeczony przybytek i były to udanie spędzone trzy godziny.
                                Serwują smaczne konstancińskie piwo (choć wersja butelkowa Mazowieckiego wydaje mi się rzeczywiście ciut treściwsza niż lana).
                                Dobry pomysł z podzieleniem knajpy na salę dla niepalących i palących.
                                Klientela to w zdecydowanej większości brać studencka- skojarzyły mi się moje wcześniejsze wizyty na Przyzbie na SGGW.
                                Miła obsługa, choć dobrze by było gdyby chłopaki za barem znali aktualną zawartość alkoholu Dawnego i Mazowieckiego
                                Pod kontuarem konstanciński plakat reklamowy: "Morze piwa... Może piwa?"
                                Przyzwoity wybór piwa butelkowego- tak jak pisał Piwosz306 kilka postów wcześniej.
                                Dla spragnionych dodatkowych wrażeń smakowo- cenowych jest "chore" Zdrowe z GABa za 12 zł.
                                Ogółem warto odwiedzić to miejsce za jakiś czas ponownie.
                                Ostatnia zmiana dokonana przez kosher; 2009-12-19, 22:37.

Comment

Przetwarzanie...
                                X