Szeroki Dunaj 1/3, Restauracja Senator

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chromi Wyświetlenie odpowiedzi
    Myślę, że na lane piwo trzeba jednak poczekać do następnego lata, kiedy będzie zdecydowanie szybszy obrót kegów.
    No i mamy paradoks. Latem piwo się kwasi, bo gorąco, a jesienią/zimą/wiosną kwasi się, bo jest zbyt słabe zejście. Normalnie sytuacja bez wyjścia, jak w antycznej tragedii.
    blog.kopyra.com

Comment

• jacer
      • 2006.03
      • 9875

Widocznie Warszawa jeszcze nie dorosła na knajpę z dobrym piwem.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• darek99
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.04
        • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
        Widocznie Warszawa jeszcze nie dorosła na knajpę z dobrym piwem.
        Byłeś, widziałeś i to Twoja opinia , czy tak właśnie jest?
        Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
        Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
        skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
        Epikur z Samos.

Comment

• petrus33
          Gość
          • 2008.01
          • 888

Kolega chromi jakieś dziwne rzeczy wypisuje. Również byłem w poniedziałek i Dawne smakowało jak zwykle znakomicie !
          Last edited by petrus33; 2009-10-14, 22:58.

Comment

• tfur
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2006.05
            • 1311

kolega wczoraj donosił, że już waniajet, ale wypił.
            jacer, jeśli dorosła, to - na FCJP - do knajpy!
            a jeśli na knajpę, to zasłużyła
            kąśliwości antystołeczne zawsze w cenie
            a dobrych knajp nadal jak na lekarstwo
            veni, emi, bibi

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

tfur

Ale coś jest nie tak, jeżeli w pubie już nie mają Konstancina.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

• chromi
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2007.05
                • 33

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                Kolega chromi jakieś dziwne rzeczy wypisuje. Również byłem w poniedziałek i Dawne smakowało jak zwykle znakomicie !
                Może Tobie podali piwo z innej beczki. Jak moja koleżanka to określiła, dawne smakowało jak pszeniczne i to już po dodaniu plasterka cetrynki . Zapach nie był pszeniczny i trącił już nieświeżą nutką.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23960

To może wskazywać na brak wyczyszczenia instalacji - pierwsze dwa piwa do zlewu, kolejne już ok...
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
                    A niech sobie w pubie piją piwopodobne ciecze z CP, ja się mogę przejść te kilka kroków dalej do restauracji Senator na pyszne Dawne.
                    Oj, znając realia to szybko możesz się doczekać zmiany i w restauracji
                    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• chromi
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2007.05
                      • 33

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                      To może wskazywać na brak wyczyszczenia instalacji - pierwsze dwa piwa do zlewu, kolejne już ok...
                      Instalacja musiała być mocno zapuszczona. W sumie ok. 4-5 litrów piwka kwalifikowało się do zlewu.

Comment

• petrus33
                        Gość
                        • 2008.01
                        • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chromi Wyświetlenie odpowiedzi
                        Instalacja musiała być mocno zapuszczona. W sumie ok. 4-5 litrów piwka kwalifikowało się do zlewu.
                        A skąd ty kolego masz takie szczegółowe informacje ? Pracujesz tam ?
                        Nie wiem co ty piłeś, ja piłem Dawne, które to przy mnie mi nalano.
                        Było wspaniałe, jak zawsze.

Comment

• chromi
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2007.05
                          • 33

A skąd ty kolego masz takie szczegółowe informacje ? Pracujesz tam ?
                          Nie wiem co ty piłeś, ja piłem Dawne, które to przy mnie mi nalano.
                          Było wspaniałe, jak zawsze.
                          Łącznie zamówiliśmy właśnie 4-5 litrów Dawnego i każde jedno piwo miało smak mocno kwaskowaty. Być może było to piwo z końcówki beczki i następnie podłączono świeży keg. Lucky You!
                          No chyba, że tak bardzo lubisz lagery a'la weizen i mocny kwasek w wyleżakowanym Dawnym Ci nie przeszkadza.

Comment

• petrus33
                            Gość
                            • 2008.01
                            • 888

Smutne wiadomości mam.
                            Niestety ze względu na niewielkie zainteresowanie piwami niepasteryzowanymi z beczki i ich krótkim terminem przydatności, Senator nie będzie serwował tychże piw, aż do lata 2010r. Oczywiście Mazowieckie i Dawne będą dostępne, ale tylko w wersji butelkowej. Dobre i to

Comment

• Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Niestety ze względu na niewielkie zainteresowanie piwami niepasteryzowanymi z beczki
                              Gupi naród stoliczny...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• VanPurRz
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 4229

Jest za drogo kolego Pendragonie. A chodzić w każdy poniedziałek po lokalach żeby łapać promocję to niemożliwe.
                                Gdyby były normalne ceny czyli w okolicy 5 PLN to na pewno przynajmniej ja chodziłbym częściej (chociaż inna sprawa, że akurat Konstancin nigdy mnie nie przekonywał i nie przekonuje i dla mnie są to słabe piwa) i wcale jakoś chętnie na nie, nie chodzę)- jak już ma iść gdzieś w poniedziałek na promocję to wolę Bierhalle)

ps. sam wiem, że Warszawa to nie jest dobre miejsce na dobre piwo ale popatrzcie w jakich cenach i jakie piwa macie w innych miastach. Gdybym ja miał piwa czeskie, Noteckie, Fortunę czy chocby Ambera lub jakieś rotacyjne piwa to chodziłbym cześciej ale na Konstancina za 7 czy piwa po 9 butelkowe jak to jest w stolicy wybacz, chodzić nie będę i raczej świadczy to o mądrości a nie o "gupocie"
                                Last edited by VanPurRz; 2009-11-10, 08:54.
                                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

Przetwarzanie...
                                X