Ogródek, parasole konstancińskie. Dawne i Mazowieckie z kija w konstańcińskich szklankach za osiem złociszy za pół litra.
Szeroki Dunaj 1/3, Restauracja Senator
Collapse
X
-
Bardzo bym chciał aby było inaczej ale nie wróżę powodzenia piwom z Konstancina w takiej cenie. Nawet w tej lokalizacji."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
-
-
no, nie przesadzaj, van, po starówce włóczą się walutowi turyści jeśli w ogóle patrzą na parasole piwne, to wstąpią. zresztą ci, co nie patrzą, też wstąpią, z braku miejsc gdzie indziej. a osiem za lane mazowieckie płaci się w "pingwinie" na ząbkowskiej, jeśli nie ma promocji, no może siedem. a w pobliskim "po drugiej stronie lustra" - dycha za butelczynę!
ps. też bym wolał płacić piątala, ale w malince już mazowszaka nie ma. bo się rozpłaczę...veni, emi, bibi
Comment
-
-
Niech sobie będzie na Starówce Konstancin dla turystów za 8 zł., ale dla równowagi niech browar wreszcie pomyśli o dwóch- trzech miejscach w Warszawie (dzielnice ościenne centrum jak Wola, Ochota czy Mokotów) gdzie można będzie wypić np. Mazowieckie za max. 5 zł.
Nie wierzę, że "niedasie" pozycjonować ich piwa w tej cenie.
Comment
-
-
więc tak, jest dawne i mazowieckie niefiltrowane w cenie 8 za pół i 12 za litr. ta druga cena chyba całkiem zachęcająca, nie? (piwo pychotka) poza tym jest jeszcze do sprawdzenia taka kwestia - ja zasiadłem w ogródku restauracji senator, bo wieczór był upalny, i tam obowiązywały podane ceny, natomiast tuż obok jest sklep senator, a za nim pub senator i tam przy wejściu napisane jest 5zł za piwo, tylko nie sprawdziłem jakie, bo jak zaraz pizło z nieba, to już nie miałem głowy do sprawdzania...veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedziwięc tak, jest dawne i mazowieckie niefiltrowane w cenie 8 za pół i 12 za litr. ta druga cena chyba całkiem zachęcająca, nie? (piwo pychotka) poza tym jest jeszcze do sprawdzenia taka kwestia - ja zasiadłem w ogródku restauracji senator, bo wieczór był upalny, i tam obowiązywały podane ceny, natomiast tuż obok jest sklep senator, a za nim pub senator i tam przy wejściu napisane jest 5zł za piwo, tylko nie sprawdziłem jakie, bo jak zaraz pizło z nieba, to już nie miałem głowy do sprawdzania...
Byłem tam parę tygodni temu, niestety, było tylko "Dawne" (dawne, ale godne! ).
Jak nagle przylało!!! Siedziałem w ogródku, parasole pozczepiane, dały radę.
Ale kiedyś musiałem się ruszyć... No i kanty w spodniach się poszły... .
Comment
-
-
Zasięgnąłem języka u źródła i okazuje się (tak przynajmniej twierdzą kelnerzy), że piwo tańsze jest tylko od wtorku do czwartku a cena 0,5 l wynosi wtedy 6 pln. Dodatkowo jeśli w piątek jest jakiś koncert lub impreza można nabyć litrowy kufel za 12 pln. W inne dni cena 0,5 to 8 pln a litra 15 pln.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Wczoraj byliśmy i potwierdzamy, że w poniedziałek od 17:00 piwo kosztuje o połowę taniej. Parę potraw zresztą też. Ponadto knajpa charakteryzuje się doskonałym personelem. Marzenie ściętej głowy, by takich kelnerów doczekały się nasze browary restauracyjne. Wrażenie bardzo pozytywne, szczególnie, ze jest przyjemny ogródek, bardzo smaczne jedzenie w cenach zupełnie przystępnych, a gdy weźmie się do tego obniżkę 50% - to szał ciał i wyżerka na maxa
Piwo zamiennie: raz Dawne, raz Mazowieckie. Jest jeden nalewak i piwa podłączane są wymiennie.
Comment
-
-
Ja także odwiedziłem wczoraj ten lokal. Rzeczywiście ceny piwa w menu to 8 zł za 0,4 i 15 zł za litr (czyli w poniedziałek po 17 - 7,50). Ogródek bardzo porządnie urządzony z emblematami browaru Konstancin tu i ówdzie.
Odwiedziłem też pub Senator, który jest zaraz obok. Tam do nalewaka była podczepiona podkładka Zdrojowego (bo nie dostali naklejki, a w ogóle podkładkę też mają tylko jedną). Jak twierdził barman, beczkowe ma 7 procent. Smakowało jak Dawne więc to zapewne było po prostu Dawne, a nie Zdrojowe. Cena 8 zł za, chyba, 0,5 (szklanki z logiem browaru). Barman bardzo chwalił piwo, mówił, że sam je bardzo lubi i stara się polecać je klientom. Klimat oczywiście bardziej piwny niż w restauracji. Co więcej, jedzenie w przystępnych cenach.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Ceny chyba mają ruchome bo dziś w restauracji było 6 PLN za 0,4l i 12 PLN za 1l.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Są dwa lokale i jak powiedział barman w pubie Senator nie związane ze sobą. Tutaj opisywana jest restauracja Senator w której są promocje, która ma fajny ogródek i wczoraj było pyszne Dawne. Chętnie wpadnę tutaj w jakiś poniedziałek na kolację za pół ceny (uwaga to dotyczy tylko przekąsek, dania główne nie są objete promocją). Piwo w karcie jest po 8 PLN ale było wczoraj normalnie po 6 za 0,4 i 12 za litr. Bardzo fajne szklaneczki mają firmowe.
Natomiast obok jest Pub Senator w którym promocji nie ma, piwo zawsze kosztuje 8 PLn i było Zdrojowe. Pub jest w piwnicach i mógłby być ekstra piwarnią ale niestety wszystko psuje włączone na full prymitywne techno i house z najgorszej chyba staji muzycznej - Viva."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment