A co to ten serwis?
Szeroki Dunaj 1/3, Restauracja Senator
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziMoże w porcelanę im nalali.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziA co to ten serwis?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDo wazy od zupy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziSą dzbanki i rury z piwem, a Senator ma wazę.
"Pozdrowienia od Zygmunta i inne wyrazy"
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziDopłaciliście za serwis przy zamówieniu tylko piwa????? Trochę to niesmaczne. Z reguły za serwis dopłaca się albo przy zamówieniu jedzenia albo przy większej liczbie osób.
Jak nie chcesz płacić serwisu, to idziesz do baru i tam płacisz. Ja tak zawsze robię. Prawie wszędzie doliczany jest tip i zazwyczaj jest to 10% rachunku. No chyba że inaczej jest w BarRock.......ale tam przecież sprzedają kwasne piwo
Comment
-
-
Błagam nie załamuj mnie Serwis czyli napiwek w zdecydowanej większości lokali płacisz gdy jesteś zadowolony z obsługi a nie z góry niezależnie od jej poziomu. Zdarzają się owszem sytuacje gdy jest on z góry wliczony w rachunek ale są to sytuacje gdy zamawiasz jedzenie i/lub gdy obsługiwana jest większa (z reguły ponad 10 osób) grupa.
Sporadyczne są sytuacje gdy serwis jest doliczany przy małych grupach i przy grupach do 10 osób.
I po co piszesz w temacie o Senatorze - przeciez nie jest sprzedają tu piwa z butelki za 10 PLN i nie można sobie po hamerykańsku poszpanować modą i kasą?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Proszę się powstrzymać od przepychanek.
Kolejne posty ni e dotyczące bezpośrednio restauracji senator zostaną usunięte. Zainteresowanych szerzej tematem tzw. napiwków odsyłam do poświęconego temu tematu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Byliśmy w Senatorze przed dwoma tygodniami na promocji Mazowieckiego w grupie 6 osób. Po 15 min. czekania (w ogródku) kolega udał się osobiście po panią kelnerkę. Po kolejnych 10 min. dostaliśmy piwa i pani od razu kazała nam zapłacić po 8 zł. Może dzięki temu uniknęliśmy 10% przymusowego napiwku. Tydzień później obsługiwał kelner, zjawił się dość szybko bo po kilku minutach. Zamawialiśmy tylko piwo i na rachunku było doliczone 10%, jednak odmówiliśmy zapłacenia "podatku". Kelner bez protestu uszanował naszą wolę pobierając tylko normalną cenę za piwo. A Mazowieckie rzeczywiście pyszne!
Comment
-
-
No niestety, po tego typu denerwujących zajściach to i radość z posiedzenia przy piwie znika. W Stolycy jednak na dziś nie ma żadnego lokalu, który mógłbym z czystym sumieniem polecić innym. Każdy co najwyżej podlega ocenie "jak na kulawego"... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziMożna się załamać. Nie dość, że w Warszawie jest 5 knajp na krzyż z dobrym piwem, to jeszcze z każdą jest jakiś problem.Last edited by petrus33; 2010-07-04, 15:20.
Comment
-
-
Byłem tam wczoraj. Dawnego nie było, więc napiliśmy się Mazowieckiego. Piwo mają smaczne i świeże. Do rachunku doliczają rzeczywiście 2 zł od osoby. Trochę to jednak głupie. Ale za taką cenę i to jeszcze na Starówce jeszcze nie raz chętnie tam pójdę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziAle jaki problem podejść do baru i zamówić piwo ??? Czekasz dosłownie moment i nie płacisz napiwku. Ja zawsze tak robię i nie mogę złego słowa powiedzieć na tą knajpkę.
Chodzi mi też o to, że nigdy nie wiadomo, na co się tam trafi. W zeszłe lato nie można było dojść do ładu z ich cenami - co wpis na forum, to inna cena, nawet tego samego dnia.
Comment
-
Comment