Szeroki Dunaj 1/3, Restauracja Senator

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

A co to ten serwis?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Może w porcelanę im nalali.

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
        Może w porcelanę im nalali.
        Do wazy od zupy?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Pancernik
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
          A co to ten serwis?
          Nie wiesz? Nie grasz w tenisa albo w sito? Zagrywka inaczej...

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            Do wazy od zupy?
            Są dzbanki i rury z piwem, a Senator ma wazę.

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Są dzbanki i rury z piwem, a Senator ma wazę.
              Cała Warszawa ma tego Wazę, na kolumnie stoi i pozdrawia.
              "Pozdrowienia od Zygmunta i inne wyrazy"

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• petrus33
                Gość
                • 2008.01
                • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                Dopłaciliście za serwis przy zamówieniu tylko piwa????? Trochę to niesmaczne. Z reguły za serwis dopłaca się albo przy zamówieniu jedzenia albo przy większej liczbie osób.
                A dlaczego mieliby nie zapłacić za serwis ? Piwo do nich same przyszło i same się nalało ?
                Jak nie chcesz płacić serwisu, to idziesz do baru i tam płacisz. Ja tak zawsze robię. Prawie wszędzie doliczany jest tip i zazwyczaj jest to 10% rachunku. No chyba że inaczej jest w BarRock.......ale tam przecież sprzedają kwasne piwo

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

Błagam nie załamuj mnie Serwis czyli napiwek w zdecydowanej większości lokali płacisz gdy jesteś zadowolony z obsługi a nie z góry niezależnie od jej poziomu. Zdarzają się owszem sytuacje gdy jest on z góry wliczony w rachunek ale są to sytuacje gdy zamawiasz jedzenie i/lub gdy obsługiwana jest większa (z reguły ponad 10 osób) grupa.
                  Sporadyczne są sytuacje gdy serwis jest doliczany przy małych grupach i przy grupach do 10 osób.
                  I po co piszesz w temacie o Senatorze - przeciez nie jest sprzedają tu piwa z butelki za 10 PLN i nie można sobie po hamerykańsku poszpanować modą i kasą?
                  "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Maggyk
                    Szara Adminiscjencja
                    🍼
                    • 2004.05
                    • 5618

Proszę się powstrzymać od przepychanek.
                    Kolejne posty ni e dotyczące bezpośrednio restauracji senator zostaną usunięte. Zainteresowanych szerzej tematem tzw. napiwków odsyłam do poświęconego temu tematu.
                    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                    Piwo domowe -
                    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• dadek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍺🍺
                      • 2005.09
                      • 4702

Byliśmy w Senatorze przed dwoma tygodniami na promocji Mazowieckiego w grupie 6 osób. Po 15 min. czekania (w ogródku) kolega udał się osobiście po panią kelnerkę. Po kolejnych 10 min. dostaliśmy piwa i pani od razu kazała nam zapłacić po 8 zł. Może dzięki temu uniknęliśmy 10% przymusowego napiwku. Tydzień później obsługiwał kelner, zjawił się dość szybko bo po kilku minutach. Zamawialiśmy tylko piwo i na rachunku było doliczone 10%, jednak odmówiliśmy zapłacenia "podatku". Kelner bez protestu uszanował naszą wolę pobierając tylko normalną cenę za piwo. A Mazowieckie rzeczywiście pyszne!

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Można się załamać. Nie dość, że w Warszawie jest 5 knajp na krzyż z dobrym piwem, to jeszcze z każdą jest jakiś problem.

Comment

• rohozecky
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2008.11
                          • 1840

No niestety, po tego typu denerwujących zajściach to i radość z posiedzenia przy piwie znika. W Stolycy jednak na dziś nie ma żadnego lokalu, który mógłbym z czystym sumieniem polecić innym. Każdy co najwyżej podlega ocenie "jak na kulawego"
                          ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• petrus33
                            Gość
                            • 2008.01
                            • 888

Można się załamać. Nie dość, że w Warszawie jest 5 knajp na krzyż z dobrym piwem, to jeszcze z każdą jest jakiś problem.
                            Ale jaki problem podejść do baru i zamówić piwo ??? Czekasz dosłownie moment i nie płacisz napiwku. Ja zawsze tak robię i nie mogę złego słowa powiedzieć na tą knajpkę. Poza tym nigdy nie trafiłem w Senatorze na złe, kwaśne piwo. Uważam, że mocno przesadzacie z tą krytyką.
                            Last edited by petrus33; 2010-07-04, 15:20.

Comment

• lisiewski
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2009.12
                              • 459

Byłem tam wczoraj. Dawnego nie było, więc napiliśmy się Mazowieckiego. Piwo mają smaczne i świeże. Do rachunku doliczają rzeczywiście 2 zł od osoby. Trochę to jednak głupie. Ale za taką cenę i to jeszcze na Starówce jeszcze nie raz chętnie tam pójdę.

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ale jaki problem podejść do baru i zamówić piwo ??? Czekasz dosłownie moment i nie płacisz napiwku. Ja zawsze tak robię i nie mogę złego słowa powiedzieć na tą knajpkę.
                                Ale ja z chęcią zapłacę napiwek, tylko z własnej woli. Poza tym nie po to siadam w knajpie, żeby zaraz po niej biegać.

Chodzi mi też o to, że nigdy nie wiadomo, na co się tam trafi. W zeszłe lato nie można było dojść do ładu z ich cenami - co wpis na forum, to inna cena, nawet tego samego dnia.

Comment

Przetwarzanie...
                                X