Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Szeroki Dunaj 1/3, Restauracja Senator
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziWpisami na tym forum nie sugerowałbym się, bo zbyt dużo bajkopisarstwa tu jest.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziUprawianego m.in. przez Ciebie.
Comment
-
-
To nie czytaj - nie ma takiego obowiązku. I proszę już o spokój.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Byłem dzisiaj z grupą "dziewic" piwnych w liczbie sztuk 10......i powiem tyle.......wszystkim smakowało zarówno kończące się Dawne, jak i Mazowieckie. Ludziska wreszcie poczuli smak prawdziwegoi piwa, niepasteryzowanego i nie do końca odfiltrowanego !!! Wszyscy byli zachwyceni kufelkami pełnymi dobroci. Z pewnością powtórzymy nasze spotkanie
Comment
-
-
Zawitałam do tego miejsca z kolegą we wtorek. Lokal przyjemny, fajnie posiedzieć w cieniu pod parasolkami na dworze w taki upał jakim nas raczy ostatnio pogoda.
Do wyboru było tylko Mazowieckie (Dawnego brak na tamten moment) ale się ucieszyłam, bo na Mazowieckie właśnie miałam ochotę. Wychylony 1 litr za 12 zł bardzo smakował, piwko jak zawsze pyszne, niepasteryzowane - to jest to! Bardzo przyjemne miejsce, na pewno zawitam nie raz!Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
-
W piątek zawitałam ze znajomymi do Senatora ok. godz. 19, ludzi w ogóle nie było. Później przyszły jakieś 2 osoby. Ogólnie nie ma problemu ze znalezieniem miejsca nawet w weekend. Ponownie Mazowieckie wypite i bardzo smakowałoZbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
-
Update z wczoraj- świeże i orzeźwiające Mazowieckie w cenie 7 zł za 0,4l. w oryginalnej szklance Konstancina. Dawnego brak.
Mimo, że piliśmy tylko jedno piwo oraz kawę doliczono "usługę gastronomiczną"- 2 zł.
Dzięki temu, że restauracja położona trochę na uboczu od rynku, nie ma tłumów.
Plus, że w karcie menu polska i angielska szersza informacja o obu konstancińskich piwach produkowanych tradycyjną metodą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziMimo, że piliśmy tylko jedno piwo oraz kawę doliczono "usługę gastronomiczną"- 2 zł.
Dzięki temu, że restauracja położona trochę na uboczu od rynku, nie ma tłumów.
Co do tłumów - fakt,bez problemu znajdzie się tam miejsce, i bardzo miło gdyż na Starówce można by się spodziewać większej frekwencji zwłaszcza wśród turystów, a tu miłe zaskoczenieZbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karin861 Wyświetlenie odpowiedziCo do tłumów - fakt,bez problemu znajdzie się tam miejsce, i bardzo miło gdyż na Starówce można by się spodziewać większej frekwencji zwłaszcza wśród turystów, a tu miłe zaskoczenie
Comment
-
-
Miły czas spędzony w Senatorze wczoraj, fajny zakątek Starówki, dobre piwo w normalnej cenie. I tylko cięzko się pije trzymają cały czas na rękach miesięcznego Jasia
I jakoś tutaj nie mają problemów ani z pienieniem ani z kwasem piwa. Po prostu jedne lokale umieją się z piwem obchodzić a inne nie, i nie ma co za to winić browaru który wpływu na to nie ma."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Jakoś ja nie mam szczęścia do Senatora. Ostatnio byłem, jakieś dwa tygodnie temu i piwo średnio mi podeszło, cos było nie tak w smaku, jak ja to nazywam, lekki niepokój piwa spowodowany jego osobistym stresem - czyli mówiac wprost, było juz ciut za stare, zleżałe.
Do tego menu, mogę czasem zaszaleć i wydać na dobre żarcie ale niech to będzie jakiś konkret. Prawie 20 zł (chyba) za maluteńką kochilkę barszczu, którym nie wiem czy 5-letnie dziecko by się najadło, to przegięcie.
Poza tematowo - nie ma już "Murzynka" są jakies kebaby, pizze, czy inne kanapki, a i legenda Starówki, bułka z pieczarkami nie jest już ta sama.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment