Nowe miejsce na mapie praskich lokali. Przede wszystkim: są Ciechany, konkretnie Wyborny i Miodowy. Poza tym masówka. Wnętrze bardzo gustownie wykończone, zdaje się, że zamysł jest taki, by była to galerio-kawiarnia, masa różnych obrazów widnieje na ścianach. Miła obsługa, wnętrze przytulne, szykowne, solidnie wykończone. Generalnie polecam, ja z pewnością wpadnę tam na Ciechana jeszcze nie raz.
Ząbkowska 2, Czarny Motyl
Collapse
X
-
Napisali....."Czarny Motyl, Shisha Cafe to przytulny, malutki lokal zaraz w okolicy skrzyżowania z Targową. Wokół liczne bary, puby i kawiarnie, a także coś dla pań sklepik Auć, Bella z odzieżą i dodatkami. Lokalik ma jedną salę na dole i na górze -coś w rodzaju półpiętra, na które wchodzi się po stromych schodkach. W lokalu brak miejsc dla niepalących, co można sobie tłumaczyć tym, że na górze można pykać fajkę wodną i do tego wygodnie rozłożyć się jak sułtan na kanapkach z poduszkami. Z małego okienka na górze można obserwować życie praskiego podwórza. Toaleta bardzo czysta, kafelki w ładne wzorki do tego stylowe krany. Na ścianach lokalu ciekawe obrazy. Stoliki i krzesła proste, ale naprawdę można poczuć się przyjemnie.
Bardzo sympatyczna i miła obsługa, która doradzi jaką herbatę wybrać, a są tam takie wynalazki jak truskawkowa z popcornem, czy herbata z prochem strzelniczym. Herbaty w cenie 6 zł. Zapomniałem co to za marka, ale zainteresowało mnie to, że nie był to Lipton ani Dilmah.
W karcie znajdziemy również tarty np. z kajmakiem, czy truskawkami w cenie 6 zł.
My oprócz herbaty, tarty i wody w cenie 4 zł zamówiliśmy naleśniki za 12 zł z gorgonzolą. Muszę potwierdzić to co napisała poprzednia recenzentka. Naleśniki są cieniutkie i nie są tłuste, a nadzienie bardzo dobre. Oprócz naleśników można również dostać różne sałatki w cenie 18 zł jak również ciastka i makarony. Jak dowiedzieliśmy się lokalik działa od połowy kwietnia.
Mi bardzo podobało się to, że było tak przyjemnie spokojnie. Boję się jedynie, że za chwilę będzie tam jednak bardzo trudno o miejsce, ponieważ lokal ten skazany jest na sukces..."
Godziny otwarcia:
Poniedziałek: 12:00 - 21:00
Wtorek: 9:00 - do ostatniego gościa
Środa: 9:00 - do ostatniego gościa
Czwartek: 9:00 - do ostatniego gościa
Piątek: 9:00 - do ostatniego gościa
Sobota: 9:00 - do ostatniego gościa
Niedziela: 9:00 - 21:00
Kontakt:
Czarny Motyl,
ul. Ząbkowska 2 Warszawa
(drugi lokal od rogu Targowej).
tel: 0-608 680 964
Comment
-
-
Tylko piwa butelkowe, masówka, Tyskie, i coś jeszcze, Ciechany, Łomża w cenie od 7 zł (Tyskie) do 10zł (Łomża Miodowe, Ciechan Pszeniczny i Miodowy), pozostałe w cenie 8 i 9 zł. Zaczynam kręcić nosem za piwo w knajpie butelkowe- jakiekolwiek by ono nie było. Jak knajpa to powinno być chociaż cokolwiek z beczki. Do konsumpcji można polecić śmiało naleśniki czy placki ziemniaczane z łososiem bądź kawiorem. Piwnie dla mnie odpada, kulinarne w porządku. Sam lokal robi bardzo sympatyczne wrażenie. Obsługa miła, szybka i konkretna.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment