Agrykola 1, Blues Bar

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Komar_Pafnucy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.08
    • 1114

    Agrykola 1, Blues Bar

    Lokal znajduje się tuż za Rozdroże cafe. Schodzi się do niego po schodach w dół (były szalet miejski). Wystrój jest całkiem przyjemny, jak sama nazwa wskazuje bluesowy, może nawet odrobinę rockowy. Na ścianach wiszą m.in trzy gitary.
    Wczoraj z rzutnika leciały derby Warszawy, ale kibolstwa brak.

    Z beczki Baltas (z nieoznakowanego nalewaka) po 10 zł
    oraz:
    Żywiec 0,5 l. - 7 zł
    Heineken 0,5 l.- 8 zł

    Z butelki Ciechany:
    Miodowy, Stout, Porter, Wyborny - po 10 zł każdy
    oraz Amber:
    Koźlak, Żywe - też po 10 zł.

    Ich strona WWW: http://www.bluesbar.com.pl
    Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2009-11-21, 13:48. Powód: dodałem WWW

    Multitap Crawl
    Multitap Crawl na Facebook

    "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
    Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
  • petrus33
    Gość
    • 2008.01
    • 888

    #2
    Dzięki za posta, przybyło jeszcze jedno miejsce, którego należy unikać.

    Comment

    • Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5618

      #3
      Posty nawiązujące do tematu cen zostały usunięte - wielokrotnie już w wielu wątkach prosiłam o niekontynuowanie tego tematu. Stwórzcie sobie wątek o cenach w lokalach i biadolcie w nim do woli, w tematach knajp mam już tego dosyć.
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

      Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

      Comment

      • VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

        #4
        Baltas zwykły czy pszeniczny?
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

        Comment

        • Piwosz306
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.10
          • 214

          #5
          Nie ma "zwykłego" Baltasa, z natury jest pszeniczny.
          "Zwykły" mógłbybyć jedynie Svyturys.
          Svyturys jest marką, a Baltas to nazwa pszeniczniaka produkowanego przez Svyturys.

          Comment

          • VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

            #6
            No fakt.
            Kiedyś dawno temu lubiłem tam chodzić. Te zejście po wąskich schodkach do ciemnego piwnicznego wnętrza...
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

            Comment

            • Piwosz306
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.10
              • 214

              #7
              Niedawno wróciłem z tego pubu. Pyszny Baltas z kija, 10zł/0,5l, niestety po 3-im się skończył i musiałem zapijać Ciechanem Stoutem (za 10zł). Miła i kompetenta obsługa, bardzo mało miejsca w środku, jam session które zaczęło się bardzo dobrze (momentami dziewczyna śpiewała nawet kawałki Moloko) ale niestety skończyło się jak zwykle (Wehikuł czasu i Czerwony jak cegła Dżemu - 2 kawałki które mnie zabijają swoją strasznością). Miejsce sympatyczne jeżeli chodzi o wystrój, klimat i obsługę. Warto tu wpaść na pysznego Baltaska. Niech zmienią repertuar i już. Blisko komunikacji. Obok 116 przy Placu na Rozdrożu. Polecam

              Comment

              • VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

                #8
                Niech nie zmieniają repertuaru
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                Comment

                Przetwarzanie...
                X