Idąc wczoraj do Senatora na kufel Mazowieckiego, odkryłem przez przypadek wspaniałe miejsce na warszawskiej Starówce. Jest to restauracja na ulicy Świętojańskiej, która swoją ofertą piw niekoncernowych, kompletnie mnie powaliła !! Od razu humor mi się poprawił
Można się tam napić z butelki piw z browarów:
Ciechan
Amber
BOSS Witnica
Koreb
Kormoran
Fortuna
Jagiełło
Jurand
Czarnków
.......poza wyżej wymienionymi, na półce stał Specjał, niepasteryzowany Bosman i kilka innych butelek, których nie zapamiętałem.
Należy wspomnieć, że z każdego browaru jest aż kilka piw. Najwięcej pozycji ma Koreb, chyba 7-8piw, Kormoran chyba ze cztery, Z Fortuny bodajże trzy pozycje, cała reszta prezentuje się też nieżle, oferując co najmniej po 2-3 piwa. W sumie tych piw jest ponad 25 i jak dla mnie jest to w tej chwili najlepsze piwne miejsce w Stolicy.
Piwa 0.5L kosztują 7zł, piwa 0.33L są po 5zł. Także całkiem nieżle. Szkoda tylko, że nie ma nic z beczki. Ale może w sezonie dałoby się właściciela namówić na KEGi. Trzeba spróbować.
Pełny adres to:
CeliBar
Świętojańska 27/29
00-266 Warszawa
Stare Miasto w Warszawie
tuż obok Zamku Królewskiego
telefon: (22) 635 78 83
Otwarte od godziny 11:00
do ostatniego Klienta, 7 dni w tygodniu.
Jestem zauroczony wyborem piw i samą lokalizacją tej knajpki. Z pewnością w tym tygodniu przetestuję tam kilka pozycji. Nie ujmując innym miejscom typu Bar Rock, Cykloza czy Gramofon.....CeliBar nakrył ich czapką ! Co do tego nikt nie może mieć wątpliwości.
Strona knajpki http://www.celibar.com.pl/
Można się tam napić z butelki piw z browarów:
Ciechan
Amber
BOSS Witnica
Koreb
Kormoran
Fortuna
Jagiełło
Jurand
Czarnków
.......poza wyżej wymienionymi, na półce stał Specjał, niepasteryzowany Bosman i kilka innych butelek, których nie zapamiętałem.
Należy wspomnieć, że z każdego browaru jest aż kilka piw. Najwięcej pozycji ma Koreb, chyba 7-8piw, Kormoran chyba ze cztery, Z Fortuny bodajże trzy pozycje, cała reszta prezentuje się też nieżle, oferując co najmniej po 2-3 piwa. W sumie tych piw jest ponad 25 i jak dla mnie jest to w tej chwili najlepsze piwne miejsce w Stolicy.
Piwa 0.5L kosztują 7zł, piwa 0.33L są po 5zł. Także całkiem nieżle. Szkoda tylko, że nie ma nic z beczki. Ale może w sezonie dałoby się właściciela namówić na KEGi. Trzeba spróbować.
Pełny adres to:
CeliBar
Świętojańska 27/29
00-266 Warszawa
Stare Miasto w Warszawie
tuż obok Zamku Królewskiego
telefon: (22) 635 78 83
Otwarte od godziny 11:00
do ostatniego Klienta, 7 dni w tygodniu.
Jestem zauroczony wyborem piw i samą lokalizacją tej knajpki. Z pewnością w tym tygodniu przetestuję tam kilka pozycji. Nie ujmując innym miejscom typu Bar Rock, Cykloza czy Gramofon.....CeliBar nakrył ich czapką ! Co do tego nikt nie może mieć wątpliwości.
Strona knajpki http://www.celibar.com.pl/
Comment