Śmiało, mamy "pomocną dłoń" za barem i wszystkie dni oraz godziny są aktualne.
W przyszłym tygodniu wyjazd do Czech po nowe piwa, a w tym tygodniu natraficie na beczki z Cernej Hory, Vojkovic, Ostravy i Vsetina.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czeskabaszta
Witam,
Dla przypomnienia godziny otwarcia:
pn nieczynne
wt-czw 16-23
pt-sob 16-24
nd 16-23
Śmiało, mamy "pomocną dłoń" za barem i wszystkie dni oraz godziny są aktualne.
W przyszłym tygodniu wyjazd do Czech po nowe piwa, a w tym tygodniu natraficie na beczki z Cernej Hory, Vojkovic, Ostravy i Vsetina.
Zapraszamy,
Czeska Baszta
a więc sorki za pomyłkę - we środę sam zobaczę, czy otwarte
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Byłem w zeszłym tygodniu w Czeskiej Baszcie dwa dni pod rząd z okazji poweselnego zajazdu do Warszawy w drodze ze wschodu do domu. Bardzo mi się podobało. W ciągu dwóch dni posmakowałem pięciu różnych piw z kija. Wszystkie były pyszne. Wśród nich znalazłem chyba absolutne rarytasy, m.in. Garazmistra (nie wiem, gdzie jakie znaki powinienem wstawiać ) i jasną niefiltrowaną dwunastkę z Valaska. Szkoda, że w Gdańsku nie ma Waszej filii, choćby z piwami niemieckimi (myślę, że do granicy nawet bliżej, niż z Warszawy do Czech).
Specyficzny, domowy klimat tego pubu przypadł mi do gustu. Nienachalna czeska muzyka też tam pasowała i pozwalała spokojnie pogadać przy piwie ze znajomymi niewidzianymi od bardzo dawna Jedynym minusem była straszna duchota w całym lokalu. Nie wiem, czy da się coś z tym zrobić. Może zainwestować w klimatyzator, choćby taki, jak w gdańskiej Degustatoni? W zimie zapewne jest bardzo przytulnie, ale teraz człowiek się gotuje. Mnie to już nie pomoże, ale może chociaż stali warszawscy goście na tym skorzystają?
Tak czy inaczej, na pewno podczas następnej wizyty w stolicy zawitam do Czeskiej Baszty.
P.S. Rzeczywiście trudno do Was trafić. Może jakaś strzałka pokazująca kierunek od przystanku Most Poniatowski?
Ech, w mylnym błędzie się znajdujesz. W zimie (jak sama nazwa wskazuje) jest tam zimno... Ale latem, moim zdaniem, daje radę, zwłaszcza, że piwo chłodzi .
Co wy wiecie o... zimie? Byłem w Czeskiej 5 minut po otwarciu, w dniu kiedy zepsuł się im jeden z grzejników
Ciepłe przyjęcie przez gospodarzy wyrównało temepratury
Och, to jest to w takim razie jedno z tych miejsc, kiedy zawsze jest źle, niezależnie od pory roku! Fantastycznie
Ja należę do tych osób, które nie znoszą upałów i duchoty, dlatego kuszące wydaje się to skwierczące zimno w zimie! Muszę się do stolicy wybrać w lutym! Przywioze ze sobą farelkę dla Współbiesiadników
Kontynuując cykl "Pogoda a Czeska Baszta" dodam tylko, że wczoraj było dusznawo... A za oknem potop . A w środku (bez koordynacji) m.in. Justi, Piecia i ja...
Wczoraj troszku kulawo... Jedno piwo z kija, zakąski "brak", w lodówach wiatr się gonił, nawet Kofola wyszła... Dobrze, że chociaż kibel nie był zapchany .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Wczoraj troszku kulawo... Jedno piwo z kija, zakąski "brak", w lodówach wiatr się gonił, nawet Kofola wyszła... Dobrze, że chociaż kibel nie był zapchany .
A Ty co tak co środa bywasz - trzeba z doskoku - NIKT NIE SPODZIEWA SIĘ HISZPAŃSKIEJ INKWIZYCJI
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Największy browar restauracyjny w Ekwadorskim mieście Cuenca, znanym z zabytkowej zabudowy historycznego centrum miasta, wpisanej na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Minibrowar powstał w dawnej hali magazynowej, znajduje się w sąsiedztwie hipermarketu i salonów samochodowych. ...
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.
Comment