Byłem wczoraj, piłem Krakonosa 11, Polickę Zavis, Avara i Klastera. Najmniej mi smakował ten ostatni, reszta bardzo smaczna. Krakonos o charakterystycznym dla siebie chmielowym aromacie, Policka smakowała jak lepsza wersja Naturalnego z Gościszewa (bardzo fajnie zaznaczona zbożowość), a Avar z kolei okazał się przyjemnie ciastkowy. Istna feria smaków i zapachów. Ludzi dopisało, może lokal nie pękał w szwach, ale pustek nie było, co cieszy. Hermelin bardzo smaczny, ostrą papryczkę polecam jedynie odważnym. Wystrój ok, bezpretensjonalny, w środku trochę zimno, ale do zniesienia.
Moja druga wizyta i na pewno nie ostatnia. Czekam na nowinki na cepu.
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Największy browar restauracyjny w Ekwadorskim mieście Cuenca, znanym z zabytkowej zabudowy historycznego centrum miasta, wpisanej na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Minibrowar powstał w dawnej hali magazynowej, znajduje się w sąsiedztwie hipermarketu i salonów samochodowych. ...
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.
Comment