KUrde nie słyszałem aby Nova Paka poszła w górną fermentację. To piwo jest też dostępne w butelce?
Most Poniatowskiego - wieżyca A-22, Czeska Baszta
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziW godzinę od otwarcia nie wypiją, spokojnie.
Z drugiej strony nie napisałeś którego dnia o 17 się wybierasz
Nie no oczywiście przyjdę w najbliższy poniedziałek ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czeskabaszta Wyświetlenie odpowiedziCzeska Baszta
Witamy,
Na piątek naszykowaliśmy 2 premiery beczkowe:
Olomouc Svatovaclavsky Pivovar 12 Svetly Lezak
Nova Paka Svetozor 14 Pale Ale
Zapraszamy,
Czeska BasztaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziSvetozor jest chyba dolniakiem?
Podívejte se na aktuální projekce kina Světozor. Promítáme to nejlepší ze současné kinematografie. Artové i kvalitní mainstreamové filmy, festivaly, přenosy.
No chyba, że specjalnie uwarzyli też ejla 14-tkę...Last edited by docent; 2012-02-03, 13:36.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Wkradła się nieścisłość do naszego poprzedniego postu.
Po zasięgnięciu informacji bezpośrednio w browarze (na kegu informacji o rodzaju ani o ekstrakcie piwa nie podano, na fakturze z czeskiej hurtowni informacja była także nieprawidłowa) informujemy:
Nova Paka Svetozor 12 Svetly Lezak
Pozdrawiamy,
Czeska Baszta
Comment
-
-
Czyli po prostu Kumburak, co tu dużo mówić.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ja musiałem wcześniej wrócić. Ale za to pierwszy coś napiszę. Do picia były beczkowe: Kocour Sumecek, prezentowa pszenica bananowa (piwo smakowe o smaku bananowym na bazie pszenicy z Ołomuńca) i desitka też z Ołomuńca (ale ta desitka była tak treściwa jak żadna pita przeze mnie, bardzo dobra).
Dzięki za Catfisha beczkowego i za banany (choć przy nich wywiązała się dyskusja przy barze).
Karolom zaś życzę, żeby doczekali 100 lecia swojego lokalu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedziDo picia były beczkowe: Kocour Sumecek, prezentowa pszenica bananowa (piwo smakowe o smaku bananowym na bazie pszenicy z Ołomuńca) i desitka też z OłomuńcaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Z browarbizu pierwszą rocznicę Czeskiej Baszty świętowali oprócz mnie min. Maremali, Żą, Zythum, emes, tfurWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
I ja bym świętował. Ale tak się zdarzyło, że wylądowałem tam wczoraj... Niemniej jednak były życzenia i długa, rzeczowa i sympatyczna rozmowa z właścicielem dzisiejszej jubilatki
Tak trzymać Panowie. I życzę nie tylko północno-wschodnich Czech, ale i całej reszty. Co tam Czech, życzę całej Europy i pół Azji na dokładkę! "...A potem to już tylko Antarktyda" (A.Rosiewicz; "Zenek blues")Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Bardzo było fajnie. Piwka bardzo smaczne, do tego Tuzemak, Fernet i Stara Myslivecka gratisowo Dyskusje prawie po świt, Czeska Baszta niech nam żyje 100 lat"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Świetna imprezka, sporo towarzystwa, część osób za stołki miała skrzynki . Po odśpiewaniu gromkich 100 lat szefostwo Baszty zaserwowała wyśmienity tort, miał być też czeski szampan ale go nie doczekałem . Przy nalewaku, gdy podpięto beczkę Ryzáka stanął piwowar z minibrowaru "U Konička". Mam nadzieję, że barmanki dobrze przypatrzyły się jego pracy i wreszcie będą serwowały lanie piwa po czesku.
Udanego następnego roku życzę Panom Karolom, Wasze zdrowie
Comment
-
-
Mojmir nawiedził Warszawę?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment