Czeska świetnie się sprawdziła jako przystanek po drodze na stadion i z powrotem. Dzięki Panowie za tę nierozpoznawalną-przez-Policję PETkę, fajna była ta droga przez poniatoszczaka
We wtorek załapałem się na przedostatni kufel tegoż. Pani (a właściwie dziewczę młode) zapytana na wejściu, czy toto jest niefiltrowane zrobiła tak zdziwione i zaskoczone oczy, że dalszą konwersację odpuściłem sobie i z uśmiechem zamówiłem jedno... a potem drugie, ale z innego kranu. Knajpka trochę ciasna, tylko 3 krany. Bar zdecydowanie za krótki; lubię sączyć piwo przy barze jeśli jestem sam, dlatego przycupnąłem na skraju. Przydałoby się też na dole schodów, przy podstawie wieżycy, wystawić "potykacz". Byłby pomocny w nawigacji dla przyjezdnych takich jak ja
Szkoda, że po skończonym Zabaku nie podłączono nowej beczki, przez co bieżąca oferta zmalała o 33,3%
Ja tu jeszcze wrócę...
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Po mnie ktoś jeszcze brał kufelek Zabaka i wtedy beczka odpowiedziała echem
Potykacz stał przy drzwiach do knajpy, na dole było pusto. Na lokal trafiłem przypadkiem, bo 100 metrów dalej miałem hotel, zakupy robiłem w tym odrapanym Carrefourze to i często kręciłem się pod mostem.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Kocour 70 Quarterback IPA - sprzedam w dobre ręce sekciarza
Co jakiś czas w Nasze chciwe ręce wpadają Nam ciekawostki piwne z Czech w bardzo limitowanych ilościach, co z reguły kończy się prywatną konsumpcją .
Tym razem mamy 1 butelkę Kocour 70 Quarterback IPA (obj. 0,75 l, termin ważności 15.04.2012)
Doceniając Waszą wiedzę i pasję do piwa chcemy Wam ten egzemplarz sprzedać, a dokładnie jednej/jednemu z Was.
Każdy zatem potencjalnie ma szansę stać się szczęśliwym posiadaczem tej buteleczki.
Nabędzie ta/ten, która/y zaoferuje najwyższą cenę, startując od 1,00 zł.
Zasady są następujące:
Początek akcji: teraz
Koniec akcji: czwartek, 8 marzec, godz.12.00
Oferty składamy na forum, w tym wątku.
Wygrywa ta oferta cenowa za Kocoura, która będzie najwyższa i ostatnia do godz. 12.00 w czwartek 8 marca.
Zapłata za piwo tylko w lokalu, w godzinach otwarcia.
Dodatkowe pytania kierujcie, jeśli będzie taka potrzeba, na priv'a.
Dziś mam jakieś szczęście, wpadłem do Czeskiej Baszty na jedno piwo i okazało się, że jest świetny Konicek Ryzak 11. Wcześniej poszedłem na obiad do japońsko-tajskiej restauracji i trafiłem na promocję 50 % na dania łososiowo-krewetkowe A ponieważ restauracja nie miała piw lanych, tylko butelkowe (w tym dwa japońskie), to delektowanie się smakiem zakończyłem tak jak napisałem powyżej, w Czeskiej Baszcie. Szkoda, że tylko na jednym.
Comment