Jasny Hubertus i Opat "dzisiątka" już się leją.
Matuška Raptor IPA, jeden z najlepszych przedstawicieli tego stylu w Czechach, niebawem zastąpi w nalewaku Apollo Galaxy (w sam raz na piątkowy "IPA day" ).
Ale nie zwalniamy tempa...ten kto ceni dobre czeskie lagery, nie zawiedzie się.
Na podpięcie już czekają 2 premierowe beczki:
Wychodząc naprzeciw prośbom wielu naszych Klientów informujemy, że począwszy od 1 września Czeska Baszta będzie czynna także w poniedziałki, w standardowych godzinach 16-23.
Pracujemy zatem 7 dni w tygodniu!
pon.-czw. 16.00-23.00
piąt.-sob. 16.00-00.00
niedz. 16.00-23.00
Hasło "nie lubię poniedziałków" u Nas już nieaktualne!
Siren Soundwave India Pale Ale (UK) - wyśmienita, aromatyczna IPA, cytrusy, grejpfruty do samego końca, wyraźna goryczka, bardzo dobrze zbalansowane piwo.
Na podpięcie czekają:
Svijany Kvasničák 13° světlý speciál
Vyškov Generál 14° světlý speciál
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
Tak jak w tytule. Przeglądając ostatnio czeską stronę natknąłem się na zdjęcia z browarów. Ta strona to: http://www.zpravy.pivovary.info/?page_id=6458
W sumie to nic w tym dziwnego nie ma, ale przypadkiem odnalazłem tam moje zdjęcia wklejane do galerii browar.biz . Ktoś je sobie po prostu...
Comment