Potocka 14/14, Kawa i Chmiel (d. Butelki Zwrotne) [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1566

Jestem "świeżo" po
    Warnijskie i doskonały Kormoran chmielowy wypite.
    Piwo Bartek podobno teraz jest dostępne z beczki w jakiejś knajpie na Nowym Świecie

Comment

• tfur
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2006.05
      • 1311

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedzi
      Piwo Bartek podobno teraz jest dostępne z beczki w jakiejś knajpie na Nowym Świecie.
      no to pewnie w windygo, bo to ta sama mafia
      chyba że wypączkowali w innym jeszcze miejscu,
      no bo gramofon im się sklęsł
      veni, emi, bibi

Comment

• pebejot
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2010.01
        • 1566

Dokładnie w Windygo. Właśnie wróciłem, Bartek po 7 zł, wyśmienity

Comment

• funky83
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.07
          • 136

A ja byłem wczoraj w butelkach i opiłem się Warnijskiego. Mniam, mniam.

Comment

• Piwosz306
            • 2007.10
            • 214

Aktualnie pod nalewakiem Irish i Raciborskie. Raciborskie szczególnie przypadło mi do gustu. Jest słodkawe, ma świetną pianę, naprawdę dobre piwo.

Comment

• PanKrecik
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.09
              • 57

mecze w Butelkach Zwrotnych

Donoszę, że podłączono tv z cyfrą+, w niedzielę jest Arsenal-ManU! ale ogólnie puszczają ligę angielską, hiszpańską, włoską - czasem trzeba się upomnieć u barmana.

A z wieści piwnych, obecnie jest niepasteryzowany ciemny Warmiak (8.50) i jasny Kormoran mocno chmielowy (8.00) z browaru Kormoran... nadal we wtorki 3piwa=20pln.

Comment

• Komar_Pafnucy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.08
                • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PanKrecik Wyświetlenie odpowiedzi
                A z wieści piwnych, obecnie jest niepasteryzowany ciemny Warmiak (8.50) i jasny Kormoran mocno chmielowy (8.00)
                Dzisiaj taki sam zestaw do wyboru. Jak to często w knajpach w niedzielę bywa jest prawie pusto. Lokal bardzo przyjemny. Szkoda, że mam daleko bo bywałbym często.

Multitap Crawl
                Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Komar_Pafnucy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.08
                  • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel Wyświetlenie odpowiedzi
                  A gdzie on tam przyjemny
                  Wystrój obleśny wyjątkowo. Dobrze, że jest tam ciemno, przynajmniej brudu nie widać. Ja tam wpadam coraz rzadziej. Mam inne, lepsze miejsca.
                  Travel...

Multitap Crawl
                  Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                  Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel Wyświetlenie odpowiedzi
                    A gdzie on tam przyjemny
                    Wystrój obleśny wyjątkowo. Dobrze, że jest tam ciemno, przynajmniej brudu nie widać. Ja tam wpadam coraz rzadziej. Mam inne, lepsze miejsca.
                    A kapelusz zdjąłeś?
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Piwosz306
                      • 2007.10
                      • 214

Dziś było pyszne Raciborskie, później Rześkie, również bardzo dobre. Z drugiego kija Warmiak, tym razem nie próbowałem. 3 piwa lane w cenie 20zł. Bardzo miła cena Obsługa tez

Comment

• Piwosz306
                        • 2007.10
                        • 214

Aktualnie z nalewaków świetne Miodne (8,5zł) i Raciborskie (8zł)

Comment

• Livres
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2012.04
                          • 324

O istnieniu Butelek dowiedziałem się chyba z 9 miesięcy po ich otwarciu, gdy ktoś z lokalu doszedł wreszcie do wniosku, że warto by roznieść ulotki po pobliskim osiedlu ulotki. Wcześniej przechodziłem obok dziesiątki razy, ale nigdy bym nie przypuszczałam, że za tym fioletowym szyldem może się kryć coś ciekawego. Staram się wpadać zawsze, gdy z beczki leje się jasny Kormoran. Pozostałe dyżurne jasne tj. Raciborskie i Rześkie mi nie podchodzą, a pojawiające się przemiennie piwa ciemne oraz smakowe to nie moja bajka.
                          Last edited by Livres; 2012-04-23, 19:47.

Comment

• Piwosz306
                            • 2007.10
                            • 214

Dawno mnie tu nie było - wczoraj przyszedłem na mecz, patrzę , a tu z nalewaka Zawiercie Stout ! (tzw.czekoladowe) Świetne piwo, cena 9zł. Na drugim nalewaku Raciborskie za 8zł, barman mówił, że po Raciborskim wchodzi Zawiercie Jasne Pełne. Chyba niebawem znowu wpadnę na mecz
                            Last edited by Piwosz306; 2012-06-10, 08:36.

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

Ooo Zawiercie i to moje ulubione. Mam nadzieję, ze zagości na dłużej. Nie chcę rozpoczynać od nowa dyskusji o cenach ale do kurki skoro można sprzedawać w Wawie lanego Skalaka za 6 to cena 8-9 za polskie piwa wydaje się naprawde ceną przesadzoną.
                              Ale na Czekoladowe z beczki wpadnę.

Czy nadal funkcjonują wtorki 20 zeta za trzy piwa?
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• VanPurRz
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 4229

Pycha czekoladowe i dobre jasne plus meczyk. To nie był stracony czas. I tylko ciągle jestem zdołowany cenami bo 8 zeta za najzwyczajnieszy jasny lager to jest coś co mnie mocno kłuje i dołuje.

Ale dwa, trzy razy do roku na stouta z Zawiercia wpadnę.

ps. Według kartki nadal funkcjonują piwne wtorki (3 piwa za 20 złotych) i to jest chyba jedyna opcja do odwiedzania regularnego.
                                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

Przetwarzanie...
                                X