Potocka 14/14, Kawa i Chmiel (d. Butelki Zwrotne) [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1311

stout to faktycznie ciekawa pozycja,
    ale ten zawierciański jaśniak jest mierny.
    zresztą tak jak butelkowy.
    a butelki w "butelkach" zaczynają się od dychy.
    veni, emi, bibi

Comment

• Komar_Pafnucy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.08
      • 1114

Obecnie z beczki Zawiercie Jasne Pełne za 8 zł i Jabłonowo na miodzie gryczanym za 8,50 zł.

Multitap Crawl
      Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
      Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Piwosz306
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.10
        • 214

Zawiercie się zmienia, czasami podpinają 11% ekstr. a czasami 13% ekstr.
        Przed Piwem na Miodzie Gryczanym piłem z beczki świetną Śliwkę z Kormorana, w nowej odsłonie, bardziej kwaskowej i mniej słodkiej, jest naprawdę świetna.

Comment

• PanKrecik
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.09
          • 57

Uprzejmie donoszę, że na pewnym portalu społecznościowym wyczytałem iż w ten weekend (1-2 września 2012) Manufaktura Piwna będzie prezentowała swoje nowości piwne w pubie Butelki Zwrotne.

Będą to: pils, pale ale i brown ale.

Jak ktoś skosztuje to piszcie co sądzicie.
          Też mam zamiar tam sie pojawić prędzej czy później.

Comment

• Piwosz306
            • 2007.10
            • 214

Wróciłem niedawno z Butelek. Wieczór bardzo udany, do picia z nalewaków był nowy Pils z Manufaktury (skończył się niestety pod koniec wieczoru) i Jeden Chmiel (pale ale) również z Manufaktury. W okolicach środy mają ponownie dotrzeć wszystkie nowości z Manufaktury

Comment

• PanKrecik
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.09
              • 57

Wszystkie 3 piwa bardzo udane, ale jednak jak dla mnie, sobotni ale (Bury Kocur) to był KOCUR!!

Dawno nie trafiłem na tak dobrego ale'a z beczki.
              Melduję się ponownie jak tylko się pojawi

Comment

• abelincoln
                Porucznik Browarny Tester
                🥛🥛🥛
                • 2010.01
                • 295

Dzisiaj załapałem się tylko na resztki, czyli nakapany i wygazowany mały Jeden Chmiel. Jutro nie warto chyba odwiedzać tego lokalu, bo nalewaki puste - a ofera lodówkowa też nie rzuca na kolana...

Comment

• PanKrecik
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2007.09
                  • 57

No właśnie warto, bo mają być ponownie wszystkie te piwa z Manufaktury, które były w weekend

Comment

• Piwosz306
                    • 2007.10
                    • 214

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abelincoln Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dzisiaj załapałem się tylko na resztki, czyli nakapany i wygazowany mały Jeden Chmiel. Jutro nie warto chyba odwiedzać tego lokalu, bo nalewaki puste - a ofera lodówkowa też nie rzuca na kolana...
                    Niektórym to dogodzić... Piszą wszem i wobec, że piwa z Manufaktury będą (były) w sobotę i niedzielę, przychodzi taki malkontent w poniedziałek i się dziwi że nic nie ma.
                    Na facebooku jest napisane, że mają mieć piwa z Manufaktury od jutra tj. wtorku 4 września.

Comment

• docent
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.10
                      • 5205

To jak już je będą mieli to zapodajcie cenę. Rozumiem, że te 8 pln/0,5 to była swoista promocja...
                      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Promocja browaru. Teraz będą po 5/6 zł

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abelincoln
                          🥛🥛🥛
                          • 2010.01
                          • 295

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Niektórym to dogodzić... Piszą wszem i wobec, że piwa z Manufaktury będą (były) w sobotę i niedzielę, przychodzi taki malkontent w poniedziałek i się dziwi że nic nie ma.
                          Malkontent przeprasza że wypił resztki prawie pozbawione gazu bez większego kręcenia nosem, by móc jeszcze bardziej zasłużyć na to miano.

A tak poważniej, czasem niektórzy spędzają weekend poza miastem - a są na tyle ciekawi szumnie zapowiadanych nowości iż wykorzystują pierwszą wolną chwilę żeby je spróbować. A nie zawsze mają stały dostęp do sieci by być na bieżąco z dostępnością.

Comment

• Piwosz306
                            • 2007.10
                            • 214

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abelincoln Wyświetlenie odpowiedzi
                            Chodzi mi tylko i wyłącznie o ton w jakim wypowiadasz się o knajpie która jako jedyna w Warszawie zrobiła takie wydarzenie (wiedząc dobrze, że przychodzisz po fakcie).
                            Typowy malkontent. Nie o to wygazowane piwo które tam piłeś.

Comment

• docent
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.10
                              • 5205

Bo to nowa świecka warszawska tradycja. Jedni są zadowoleni, że premiera się odbyła (choć piwo było ciepłe albo się skończyło), a niektórzy będą to perfidnie wytykać
                              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• abelincoln
                                🥛🥛🥛
                                • 2010.01
                                • 295

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Typowy malkontent. Nie o to wygazowane piwo które tam piłeś.
                                Gdybym był typowym malkontentem, to bym wyliczył, że pani barmanka się zupełnie nie zna na piwach które sprzedaje, że bardziej jest zainteresowana paleniem na zewnątrz ze swoim kolegą niż klientem, że nie mają drobnych tam do wydania, że telewizor jest za mały, że potocka jest strasznie daleko, że ...
                                A gdybym był typowym malkontentem z browar.bizu, to jeszcze bym wspomniał że piwo było podane o kilka stopni za zimne i na dodatek w niededykowanym szkle.

Ale że nie jestem, to powiem tylko że cieszę się że są jeszcze w Warszawie puby które decydują się na takie premiery i będę w miarę możliwości je odwiedzał (zarówno knajpy jak i premiery) - tylko chciałem zauważyć że nie warto było wczoraj i będzie dziś odwiedzać tego miejsca, bowiem piwa z butelek są w lepszym wyborze w sklepach, a w nalewakach panuje susza.

Comment

Przetwarzanie...
                                X