Potocka 14/14, Kawa i Chmiel (d. Butelki Zwrotne) [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Els
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 113

    #91
    To ja skorzystam z okazji i pochwalę lokal.
    Byłam w sobotę na premierze ( mam nadzieję, iż takie imprezy będą się odbywać cyklicznie ), piwo mi smakowało, było w przystępnych cenach a dodatkowo knajpka przyjazna dla psów
    https://www.facebook.com/kufleikapsle

    Comment

    • PanKrecik
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.09
      • 57

      #92
      Panowie, bez kłótni proszę przynajmniej Panie są zadowolone!

      A dziś na stronie pojawiła się info, że weekendowy zestaw z Manufaktury
      powrócił na nalewaki, a do tego we wtorki jest promo 3x 0,5L w cenie 20pln,
      czyli jedno za 6,66666666 zuo

      Trzeba dobrać się w trójki

      Comment

      • stolica
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.08
        • 46

        #93
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
        Jedni są zadowoleni, że premiera się odbyła (choć piwo było ciepłe albo się skończyło), a niektórzy będą to perfidnie wytykać
        Uważam, że niedociągnięcia należy wytykać, ponieważ jest to jedyna droga do poprawy standardów serwowania piwa w naszym kraju. Mnie akurat najbardziej wnerwia fakt, że za prowadzenie piwiarni/pubu biorą się ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia w tym temacie. Aż strach zapytać, czy dane piwo to górna, czy dolna fermentacja. Broń Boże o wartość IBU ! Toż to magia Niestety w większości przypadków taki mamy poziom. Miejsc godnych odwiedzenia jest bardzo mało, a takich, gdzie barman posiada jakąkolwiek piwowarską wiedzę prawie w ogóle. Chyba wszyscy to zauważyli dawno temu.

        Jestem pewien, że gdybyś Ty docent otworzyłbyś pub, byłoby to najlepsze miejsce w 100-licy, jeśli nie w całym kraju. Zadbałbyś o bogatą ofertę, o szkło, o atmosferę i to, żeby piwo miało odpowiednią temperaturę. U Ciebie Weizen byłby zimny, a portery lekko chłodne. Za takimi miejscami mi tęskno w tym dziwnym mieście. Do końca życia nie zapomnę brytyjskich pubów, gdzie piło się wspaniałe stouty w temperaturze 14-16C. Ale właśnie wtedy rozwijały one całą paletę smakowo-zapachową. Szkoda gadać nawet.....

        Niestety są to dziś jedynie marzenia. Ubolewam nad faktem, że większość miejsc to partyzantka, gdzie wszystko jest problemem, a o ekstra nalewaku to strach powiedzieć szefostwu
        Jestem optymistą i wierzę, że się to zmieni. Pytanie tylko, kiedy ?????

        Podczas premiery piw AleBrowaru, rozmawiałem przez kilka minut z Jackiem Materskim z Artezana na ten temat. Zapytał mnie wprost......to otwórz taki pub. Odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że mam obecnie zajęcie dające mi dobre dochody i nie jestem w tej chwili tym zainteresowany. Ale może kiedyś o tym pomyślę. Pozostaje jeszcze jedna kwestia, na którą muszę znależć odpowiedż - czy ja chcę w ogóle mieszkać w Polsce ? A to już nie jest takie proste, aby się zdecydować. Polska coraz bardziej mi się nie podoba.

        PS
        Proszę nie brać moich słów jako ostrej krytyki kraju.
        To jedynie moje spostrzeżenia. Mój dzisiejszy obraz całego rynku.
        Last edited by stolica; 2012-09-05, 18:03.

        Comment

        • docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

          #94
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stolica Wyświetlenie odpowiedzi

          Jestem pewien, że gdybyś Ty docent otworzyłbyś pub, byłoby to najlepsze miejsce w 100-licy, jeśli nie w całym kraju.
          Nie grozi mi taka perspektywa. Wolę sobie jeździć tu i ówdzie niż siedzieć za kontuarem
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

          Comment

          • VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

            #95
            Za kontuar można kogoś zatrudnić. A co do Butelek - fajnie, że utrzyma się promocja wtorkowa - mimo, że to środek tygodnia to może jednak na 3 się uda co jakiś czas?
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

            Comment

            • stolica
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2012.08
              • 46

              #96
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie grozi mi taka perspektywa. Wolę sobie jeździć tu i ówdzie niż siedzieć za kontuarem
              No i Ciebie rozumiem
              Też by mi się nie chciało wszystkiego doglądać.
              A roboty jest sporo jak sam wiesz.

              @VanPurRz
              Teoretycznie to masz rację. Jednak w praktyce poległbyś bardzo szybko, przyjmując taką strategię. Pracownicy wyd....liby Ciebie na sporą kasiorę w krótkim czasie. Nawet nie wiem czy byś się zorientował. Mam trzy przykłady dużych lokali w Warszawie, gdzie właśnie się tak stało. Proceder trwał 4 lata, straty szacowane są na 320tys.zł. Są sprawy w sądach o kradzież oraz złamanie kodeksu pracy. Właściciele o pieniądzach mogą jedynie sobie pomarzyć. Podałbym nazwy tych miejsc, ale nie jestem do tego upoważniony.

              To nie Szwecja, czy Norwegia kolego !
              To Polska Nasza kochana. Tu trzeba patrzeć wszystkim na rączki, 24h na dobę. Tu się kradnie na potęgę. Coś o tym wiem z własnego podwórka, niestety......

              Comment

              • wilko
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.07
                • 226

                #97
                Będę wdzięczny za aktualne informacje co w ten weekend gości na kranach.

                Comment

                • Piwosz306
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2007.10
                  • 214

                  #98
                  Polecam fanpage na FB, w miarę regularnie piszą co mają na kranach.
                  Ja się dziś załapałem na nowo podłączonego Burego Kocura z Manufaktury.
                  Na drugim kranie była trzynastka z Zawiercia.

                  Comment

                  • Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

                    #99
                    Dziś podpinają Altbiera z Manufaktury Piwnej.
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

                    Comment

                    • fuliano
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2010.07
                      • 1835

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                      Dziś podpinają Altbiera z Manufaktury Piwnej.
                      To co dziś będą lali w takim razie na pozlotowej?

                      Comment

                      • iron
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.08
                        • 6717

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
                        To co dziś będą lali w takim razie na pozlotowej?
                        Z tego co wiem to pozlotowa jest w Czarnej Koszuli na Konwiktorskiej
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

                        Comment

                        • Piwosz306
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2007.10
                          • 214

                          Dziś było Zawiercie i Alt (Alt rewelacyjny!). Pod koniec wieczoru oba piwa się skończyły i podpięli Noteckie z Czarnkowa i Wiśnie w Piwie. Dziś było tłoczno, piwko świeże, załapałem się na wszystkie 4 z kija Od załogi dowiedziałem się że po Wiśni wchodzi Kocur z Manufaktury.

                          Comment

                          • Piwosz306
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2007.10
                            • 214

                            Dziś z nalewaka było Noteckie, po Noteckim podłączona została beczka Rześkiego.

                            Comment

                            • PanKrecik
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2007.09
                              • 57

                              Od godz. 16 do 19 obowiązuje happy hours na jasne z beczki, 6pln za 0,5L !!

                              Comment

                              • centon
                                † 2017 Piwosz w Raju
                                • 2004.03
                                • 575

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PanKrecik Wyświetlenie odpowiedzi

                                A dziś na stronie pojawiła się info, że weekendowy zestaw z Manufaktury
                                powrócił na nalewaki, a do tego we wtorki jest promo 3x 0,5L w cenie 20pln,
                                czyli jedno za 6,66666666 zuo

                                Trzeba dobrać się w trójki
                                niekoniecznie w trójki ja sam dam radę
                                Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
                                Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.


                                https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X