Sklep i Pub na Ursynowie przy megasamie, z kija łomża oraz trzy piwa z browaru Svyturys 1/2l za 7 PLN. W lodówce sporo piwnych różności oraz cała ściana win. Menu na razie skromne ale dopiero co ruszyli z biznesem.
Surowieckiego 10c, Odessa [zamknięte]
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Znaczy te Svytyrusy lane czy butelkowe?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Pszeniczny Baltas z beki za siódemkę w wawie? Byłoby pięknie...Ale nieprędko to sprawdzę.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
No dobra, wpadłem na rekonesans wczoraj pół godziny przed nominalnym zamknięciem i zostałem do północy Stan obecny: z nalewaka Łomża (6 pln), Svyturys Extra (7 pln), Baltas (8 pln-przepyszny!), Cider (9 pln). Dwie lodówki z piwami polskimi, ukraińskimi, niemieckimi, belgijskimi, angielskimi. Uwaga na ceny! Obolonie i Czernigiwskie za 5.4 pln, portery koło szóstki. Szok!
Ale najciekawsza była rozmowa z właścicielem, który deklaruje otwartość na sugestie dotyczące asortymentu.
Pierwsze i chyba najważniejsze ustalenie co do przyszłości to poświęcenie czwartego nalewaka (tego od Cydru) na piwo rotacyjne. Sprawa kolejna to uzupełnienie lodówki o szerszą ofertę Konstancina, Zawiercia i Witnicy. A jeszcze ciekawiej brzmi zapowiedź obecności w lodówce piw ukraińskich i białoruskich. W końcu nazwa zobowiązuje!
Właściciel stwierdził, że piwa nieutrwalone w butelce odpadają, więc chyba Mikulińca nie da się sprowadzić, ale ma być Lwowska Pierwsza Prywatna Piwowarnia. Była jeszcze rozmowa o zainstalowaniu w altance na ogródku kolejnych czterech nalewaków, ale póki co poczekajmy na realizację tego co wymieniłem na początku.
Lokal działa 3 tygodnie, ale już ma swoją "obywatelską milicję". Miejscowy niedopity mięśniak, który jak twierdził "jest nie do ruszenia na tym osiedlu" został błyskawicznie pogoniony przez bywalców
Podsumowując: jest dobrze, a istnieje szansa, że będzie jeszcze lepiej. W ramach dopingowania właściciela fajnie byłoby zrobić tu jakieś forumowe spotkanko
Wieczorem wrzucę fotki.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Ja mam jeszcze dalej a winka za każdym razem kupuję dla żonki .Comment
-
No dobra, wpadłem na rekonesans wczoraj pół godziny przed nominalnym zamknięciem i zostałem do północy Stan obecny: z nalewaka Łomża (6 pln), Svyturys Extra (7 pln), Baltas (8 pln-przepyszny!), Cider (9 pln). Dwie lodówki z piwami polskimi, ukraińskimi, niemieckimi, belgijskimi, angielskimi. Uwaga na ceny! Obolonie i Czernigiwskie za 5.4 pln, portery koło szóstki. Szok!
Ale najciekawsza była rozmowa z właścicielem, który deklaruje otwartość na sugestie dotyczące asortymentu.
Pierwsze i chyba najważniejsze ustalenie co do przyszłości to poświęcenie czwartego nalewaka (tego od Cydru) na piwo rotacyjne. Sprawa kolejna to uzupełnienie lodówki o szerszą ofertę Konstancina, Zawiercia i Witnicy. A jeszcze ciekawiej brzmi zapowiedź obecności w lodówce piw ukraińskich i białoruskich. W końcu nazwa zobowiązuje!
Właściciel stwierdził, że piwa nieutrwalone w butelce odpadają, więc chyba Mikulińca nie da się sprowadzić, ale ma być Lwowska Pierwsza Prywatna Piwowarnia. Była jeszcze rozmowa o zainstalowaniu w altance na ogródku kolejnych czterech nalewaków, ale póki co poczekajmy na realizację tego co wymieniłem na początku.
Lokal działa 3 tygodnie, ale już ma swoją "obywatelską milicję". Miejscowy niedopity mięśniak, który jak twierdził "jest nie do ruszenia na tym osiedlu" został błyskawicznie pogoniony przez bywalców
Podsumowując: jest dobrze, a istnieje szansa, że będzie jeszcze lepiej. W ramach dopingowania właściciela fajnie byłoby zrobić tu jakieś forumowe spotkanko
Wieczorem wrzucę fotki.Comment
-
Wczoraj z beczki były Dawne i Łomża po 6 zł, Erdinger i Baltas po 8 zł.
Lodówka wypełniona piwami polskimi, litewskimi, ukraińskimi, angielskimi, białoruskimi w przystępnych cenach a po drugiej stronie ściana win.
To jest chyba obecnie najlepszy lokal w mieście. Trochę dziwne, że na Ursynowie ale może to i lepiej bo byłby drugi Sketch z cenami dla frajerów i warszawki.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Oferta piw lanych ciągle przechodzi modyfikacje. Właściciel potwierdził, że jeden nalewak będzie rotacyjny, zgodnie z obietnicą wywalił cyder. Konstancina nie było bo mu nie dowieźli, zawieszona też na jakiś czas ma być współpraca ze Svyturysem, obecna beczka Baltasa jest ostatnią. Czyli z beki na razie Łomża, Erdinger pszenica i Konstancin (jak już przywiozą).
Butelkowe ciągle w świetnych cenach np. Ciechan pszenica 5,4 pln! Najtańsze piwo jest za 3,5 pln (Perła) i właściciel mówi, że sporo ludzi przychodzi tu się po prostu napić. Na pytanie czy w związku z tym są jakieś burdy odpowiedział, że jest spokój i kultura W ogródku otworzono budę z grillem i telewizornią, w której leciała bodajże ukraińska muza.
Bardzo podoba mi się pomysł otwierania rachunków dla klientów. Jak w porządnym lokalu - płacisz przy wyjściu.
Aha, i na koniec ważna sprawa. Godzina 22 jako godzina zamknięcia jest pro froma. Czynne jest do ostatniego klienta, co oznacza koło północy, w weekendy jeszcze dłużej.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Jeśli piwo butelkowe jest tańsze od beczkowego to jest większe prawdopodobieństwo, że to drugie będzie zepsute, bo nie znajdą się na nie chętni. Póki co w Odessie beczka jest w porządku (choć piłem wyłącznie Baltasa). Porównywać z Czechami nie ma co, tam w lokalu nie pija się z butelki w przeciwieństwie do Polski. Swoją drogą byłem miesiąc temu w Zlý časy i nie kojarzę, by butelki były tańsze...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment