Bardzo fajne miejsce, potwierdzam. Właściciel bardzo otwarty i zadowolony z życia, lokal ma już stałych bywalców. W piątkowy wieczór mało osób. Ogródek piwny, kto nie lubi siedziec na dworze-trochę stolików w środku (także miejsce dla samotnika w kąciku ). Rześkie bardzo dobre. Przy okazji moich wizyt w Warszawie na pewno będę tam wpadał.
Surowieckiego 10c, Odessa [zamknięte]
Collapse
X
-
Wizyta w Odessie jak zwykle przynosi nowe wieści.
Po pierwsze - w nalewakach oprócz jasnego BK i Łomży, niefiltrowany litewski Senojo Vilniaus oraz niemiecka pszenica firmowana marką Faustus. To piwo piłem pierwszy raz w wersji lanej po tylu latach obecności na rynku...
Po drugie - Łomża ma wylecieć z zestawu, namawiałem właściciela na jakiegoś ciemniaka, na początek może być Irish lub Belfast.
Po trzecie - butelkowe PINTY pojawiły się w lodówce po 7.7 pln, Atak za 9 pln.
No i last but not least lada chwila pojawi się NA KRANIE Atak Chmielu! Zapowiedziałem, że z tej okazji pierwszego dnia nalewania stawi się silna forumowa ekipa. Mam nadzieję, że nie zawiedziecie?Last edited by docent; 2011-10-10, 09:57.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Na mnie możesz liczyć.
Rozmawiałem z właścicielem o tym Ataku jakiś czas temu ale uznałem, że dopóki nie zobaczę to nie uwierzę.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Comment
-
-
Comment
-
Multitap Crawl
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Atak Chmielu ma być 4.11. w piątek. Wie o tym też właściciel Odessy, więc na razie można się tego trzymać. Przed owym piątkiem dobrze by było tu jeszcze zajrzeć, czy się nic nie zmieniło. Atak Chmielu byłby wcześniej, tylko inicjator obecności tego piwa w Odessie, Docent, pojechał do Czech i termin degustacji został tak ustalony, aby go to nie omineło..Comment
-
Racja, 4.11. Nic się nie zmieniło poza tym, że od wczoraj jest wreszcie Raciborskie zamiast Łomży.
Multitap Crawl
-
Atak Chmielu ma być 4.11. w piątek. Wie o tym też właściciel Odessy, więc na razie można się tego trzymać. Przed owym piątkiem dobrze by było tu jeszcze zajrzeć, czy się nic nie zmieniło. Atak Chmielu byłby wcześniej, tylko inicjator obecności tego piwa w Odessie, Docent, pojechał do Czech i termin degustacji został tak ustalony, aby go to nie omineło..Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment