Pl.Konstytucji 2, Pierrogeria

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1841

Pl.Konstytucji 2, Pierrogeria

Lokal oferujący głównie pierogi w różnych smakach + typowe warszawskie zadęcie, poczynając od frajerskiej nazwy. Niemniej jednak z beczki jest Dawne. Nie powiem w jakiej cenie, gdyż tylko przeszedłem obok w pośpiechu. W godzinach 16-18 trzecie Dawne gratis.
    Przed lokalem jest ogródek z parasolami, tak więc jeżeli ktoś chce posiedzieć przy lokalnym piwie w ścisłym centrum Warszawy, jest to jedna z nielicznych ku temu możłiwości.
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Litwa, Wilno, Gedimino pr. 5, Craft & Draft Brewpub
    Shedao
    Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
    2025-01-07, 14:09
  • Prusak
    Wielka Brytania, Glocuester, Fox's Kiln West Quay, The Docks, Gloucester Brewery
    Prusak
    Browar z wyszynkiem w budynku dawnych magazynów i spichrzów portowych. Lokal dwupoziomowy: na dole większa sala z ławami i barem, a także sklep, w któym dostępna jest cała produkcja browaru w puszkach, tudzież trunki współpracującej destylarni, na górze toalety i mni-ściana piwna, coby...
    2024-08-29, 18:26
  • pebejot
    Niemcy, Dessau, Lange G. 16, Brauhaus Zum Alten Dessauer
    pebejot
    Założony 20 lat temu browar restauracyjny "Zum Alten Dessauer" znajduje się w samym centrum siermiężnego, NRD-owskiego miasta Dessau.
    Z dworca kolejowego można podjechać 2 przystanki tramwajem, lub dojść 1 km pieszo.
    Obiekt co prawda znajduje się w ścisłym centrum,...
    2024-05-08, 19:16
  • pebejot
    Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
    pebejot
    Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
    Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
    2023-12-27, 00:28
  • dadek
    Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
    dadek
    Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
    2023-12-05, 00:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...