Marszałkowska 80, Grill de Brasil [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hasintus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.07
    • 850

    #46
    Zamówiłem tzw. deskę ( wszystkie 3 rodzaje 0,33) za 15 zł i zupkę fasolową. Dokoła stadko sympatycznych kelnerek cały czas się dopytywało czy smakuje. Skłamałem, że tak, bo cóż powiedzieć tak miłym dziewczynom.
    Pils miał posmak i aromat landrynkowo-kapustowy, pszeniczniak był tak pszeniczny, że został wzięty początkowo za miodowe , koźlak smakiem przypominał bardziej tmawe i tylko kolor był koźlakowy, wszystkie ze słabą pianą.
    O zupce nie wspomnę.
    Dobre strony to miła obsługa i przyjemność dla oka i duży ekran na mecze.
    Szacunek dla Wiktora, bo się tam męczy na tym prymitywnym sprzęcie.

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10787

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
      Szacunek dla Wiktora, bo się tam męczy na tym prymitywnym sprzęcie.
      Nówka browar , w centrum stolycy i prymitywny sprzęt ? Skansen jakiś ?
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • przemo70
        † 1970-2019 Piwosz w Raju
        • 2007.05
        • 1501

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        Nówka browar , w centrum stolycy i prymitywny sprzęt ? Skansen jakiś ?
        Hasintus chce przejąć Wiktora do swojej superhiperwarzelni dlatego tak napisał
        Save water, drink beer ...

        http://www.parowozy.com.pl/
        http://www.kamery.wolsztyn.pl/
        https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

        Comment

        • pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

          #49
          Praktycznie żadne z trzech piw tam serwowanych nie było dobre. A to porażka na całym froncie. W sumie się nie dziwię, że tak jest, mając na uwadze wiek piwowara, czyli 24 lata.
          Faktycznie niezły z niego żółtodziób. James Watt i jego kumpel Martin byli dokładnie w tym samym wieku gdy założyli BrewDoga.

          Comment

          • kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
            Faktycznie niezły z niego żółtodziób. James Watt i jego kumpel Martin byli dokładnie w tym samym wieku gdy założyli BrewDoga.
            No ale wiesz, w Polsce zawodnik, dajmy na to piłkarz 24-26 lat to dobrze zapowiadający się, mający jeszcze przed sobą czas, diament do oszlifowania.
            blog.kopyra.com

            Comment

            • wsaczuk
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2009.09
              • 182

              #51
              tak się składa że nie mam 24 lat tylko 22. A piwa które obecnie schodzą w restauracji były warzone pod nadzorem Pana Gałasiewicza, a ja się oswajałem ze sprzętem. A na to co robią barmani mam tylko ograniczony wpływ.

              Comment

              • Maremali
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1955

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel Wyświetlenie odpowiedzi
                Odwiedziłem ten przybytek wczoraj i spróbowałem dwóch piw - pszenicy i kożlaka. Oba gatunki marne wyjątkowo. (...)
                Praktycznie żadne z trzech piw tam serwowanych nie było dobre. (...)
                Uświadom mnie bo nie kumam jak na podstawie dwóch piw, które próbowałeś - oceniłeś trzy gatunki
                Ostatnia zmiana dokonana przez Maremali; 2011-08-06, 15:28.
                http://maremali.web-album.org/

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #53
                  Kurde a GCH wygrał 21latek.

                  Normalnie koniec świata bliski
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    No ale wiesz, w Polsce zawodnik, dajmy na to piłkarz 24-26 lat to dobrze zapowiadający się, mający jeszcze przed sobą czas, diament do oszlifowania.
                    Tak, zgadza się! U nas zawodnik jest przez 3/4 kariery "dobrze rokujący" a potem już za stary. Tylko okres optymalny jest diabelnie krótki.

                    Ja tam nikomu w metrykę nie zaglądam, wolę się skupiać na efektach pracy. Wolę dzielić piwowarów na zdolnych i mniej utalentowanych niż młodych i starych czy lewo i praworęcznych.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2011-08-06, 15:33.

                    Comment

                    • emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

                      #55
                      "Najciekawsze" są opinie dopiero co zarejestrowanych użytkowników, np takiego travel-a, wypił dwa piwa, ocenia trzy, mieszając z błotem wszystkie. Całe szczęście, że się nie zatruł

                      Comment

                      • darko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 2078

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
                        Zamówiłem tzw. deskę ( wszystkie 3 rodzaje 0,33) za 15 zł i zupkę fasolową. Dokoła stadko sympatycznych kelnerek cały czas się dopytywało czy smakuje. Skłamałem, że tak, bo cóż powiedzieć tak miłym dziewczynom.
                        Pils miał posmak i aromat landrynkowo-kapustowy, pszeniczniak był tak pszeniczny, że został wzięty początkowo za miodowe , koźlak smakiem przypominał bardziej tmawe i tylko kolor był koźlakowy, wszystkie ze słabą pianą.
                        O zupce nie wspomnę.
                        Dobre strony to miła obsługa i przyjemność dla oka i duży ekran na mecze.
                        Szacunek dla Wiktora, bo się tam męczy na tym prymitywnym sprzęcie.
                        Moja opinia jest podobna. Może dlatego, że byłem tam razem z hasintusem .
                        Piwa pijalne. Koźlak fatalny, smakował jak rozpuszczony w wodzie domowy karmel. Baza zupy cebulowej to chyba była z proszku.
                        Sprzęt jak na browar restauracyjny, co tu dużo mówić, żałosny. Chwała piwowarowi, że "walczy" na czymś takim.

                        Comment

                        • grzeber
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 2890

                          #57
                          Hasinuts lub Darko, czy moglibyście wyjaśnić laikowi na czym polega prymitywność sprzętu zainstalowanego w Brasil Warszawa? Czy ten w Łódzkim Brasil też wg was jest prymitywny?
                          pozdrawiam
                          www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            #58
                            Też mnie to ciekawi. Piwowarom domowym sprzęt nie przeszkadza w robieniu dobrych piw.

                            Comment

                            • darko
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.06
                              • 2078

                              #59
                              Według mnie sprzęt jest żałosny ponieważ:
                              - nie przeprowadza się klasycznego gotowania;
                              - konstrukcja kadzi filtracyjnej woła o pomstę do nieba, nie chcę wdawać się w szczegóły;
                              - do jednego fermentowa idą aż 4 warki;
                              - wymienniki do chłodzenia brzeczki to chyba zwykłe wymienniki do CO (sic!);
                              - brak stacji napowietrzania brzeczki;
                              - dla mnie browar restauracyjny równa się wyszynkowi piwa wprost z tanków, a nie kegów;
                              - itd...
                              Nie twierdzę, że na tym sprzęcie nie można zrobić dobrego piwa. Obawiam się jednak, że w tym browarze nikomu na tym nie zależy. Oczywiście nie dotyczy to piwowara.

                              Comment

                              • Twilight_Alehouse
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.06
                                • 6310

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                                - dla mnie browar restauracyjny równa się wyszynkowi piwa wprost z tanków, a nie kegów;
                                To akurat kwestia krótkiego czasu. Więcej szczegółów na dniach.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X