Górczewska 228, Wlazł Kotek [zamknięte]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    W Czechach nie jest to problemem, w Niemczech nie jest, tylko u nas znowu jakieś przesądy.
    U nas też nie jest to problem, ale takie miejsce powinno byc gdzieś z boku, nie w punkcie prawie, że centralnym sali.
    I nie są to jakies przesądy, jak to nazywasz, tylko opinia klienta, który przychodzi do danego miejsca na piwo. Któremu może to pasować bądź nie, mi nie pasuje.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
    I zapewniam Cie beciku, że dzieci nie mają problemu, że obok ktoś siedzi i pije - one żyją w swoim świecie - właśnie w takim kąciku
    One nigdy nie mają problemu. Problem mogą mieć za to osoby znajdujące się w ich pobliżu
    Dziecko, które siedzi cichutko absorbuje nawet nieświadomie osobę, która metr dalej siedzi i pije sobie piwo lub coś je.
    Na pewno absorbuje jeśli dziecko lata, krzyczy bądź rzuca zabawkami

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
    Absolutnie nie zgadzam się z becikową oceną miejsca dla dzieci. Jest to znakomity pomysł, dzięki temu osoby z dziećmi mogą przyjść na piwo. Każdy kto ma dziecko wie jak tgrudno jest takiego brzdąca zająć czymś dłużej niż 5 minut. A tak dziecko do kącika a tatuś na piwo.
    Jak napisałem wcześniej, ok, ale niech takie miejsce będzie w innym miejscu, a nie w punkcie centralnym. Bywałem w wielu lokalach gdzie są specjalnie wydzielone miejsca dla dzieci i było to tak zrobione, że nawet się ich nie widziało/ nie słyszało.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Szanuję Twoje zdanie ale nie bardzo widzę inne miejsce w tym lokalu. Przez powiedzmy 6 lat jak mój starszy (na początku raczkując potem chodząc) jeździł z nami do Czech tylko w jednym miejscu był problem z tym, ze dziecko sobie biega/raczkuje po lokalu. Raczej znajdowało się mnóstwo osób do zabawy, a my mieliśmy spokój
      Chociaż następuję moment gdy btrzeba baczniej się przyglądać dziecku gdy ulubiuonym jego miejscem staje się miejsce przy barze
      Zawsze też byłem pdo wrazeniem, że dwu-trzylatek polski lepiej się dogadywał z kelenrami czeskimi niż własnymi rodzicami Chociaż raz przybiegł rozchachany kelner i do nas pokazując na Igora - on gada i gada a ja nic ne rozumem

Tak więc rozumiejąc, że w Polsce ciągle to dziwne i może przeszkadzać innym bywalcom chciałbym aby u nas było takie podejście (że nikomu dzieci nie przeszkadzają w piciu piwa) jak to jest za granicami naszego kraju.
      I żeby była jasność - beciku to nie Ciebie tylko taka generalna myśl.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• warzechow
        Porucznik Browarny Tester
        • 2005.07
        • 354

Cześć.
        Wszystko jest już ustalone, więc mogę oficjalnie ogłosić.
        Centrum Piwowarstwa i Wlazłkotek zaprasza na pokaz warzenia piwa w niedzielę 4 marca. Mistrzem ceremonii będzie Mason. Zaczynamy ok. 12.00 Pokaz warzenia jest bezpłatny, a każdy z uczestników będzie mógł aktywnie włączyć się w ten proces. Ustaliśmy max. liczbę osób na 30 i tyleż materiałow szkoleniowych będzie przygotowane. Bardzo proszę o zgłaszanie chęci uczestnictwa tel. 608-384-218.
        W trakcie warzenia zaplanowana jest degustacja domowych piw Masona, oraz odszpuntujemy raz jeszcze Alta z manufaktury.
        Jeść też damy, chyba, że przyjdzie Tapir, który swą niepojętą siłą wywala bepieczniki
        Zapraszam.
        Last edited by Maggyk; 2012-02-21, 13:31.

Comment

• warzechow
          • 2005.07
          • 354

Podaję też adres mailowy do zapisów - warszawa@warzenie.pl, mam nadzieję, że pozwoli mi on ogarnąć prawidłowo sprawę

Comment

• fuliano
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2010.07
            • 1835

a miała być sobota
            Jak to w niedziele warzyć i degustować??? W poniedziałek do pracy lud przecież idzie!!!!!

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Sobota się nie nadaje na takie wydarzenia - za dużo ludzi z zewnątrz przychodzi. To ma być kurs warzenia, a picie przy okazji, a nie odwrotnie

A propos konia: prawdopodobnie w sobotę będę w Warszawie - może ktoś chętny do Wlazłkotka? Wizję lokalną chcę zrobić
              Last edited by Marusia; 2012-02-21, 17:31.
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• warzechow
                • 2005.07
                • 354

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                Sobota się nie nadaje na takie wydarzenia - za dużo ludzi z zewnątrz przychodzi. To ma być kurs warzenia, a picie przy okazji, a nie odwrotnie

Wiedziałem, że będą fani sobotniego warzenia, ale argumenty Marusi nie są od czapy.

A propos konia: prawdopodobnie w sobotę będę w Warszawie - może ktoś chętny do Wlazłkotka? Wizję lokalną chcę zrobić
                Już się czuję, jak przed wizytacją sanepidu.
                A wracając do najbliższej soboty bierzemy PINTĘ w obroty. W planie Atak Chmielu i Wesołych Swiąt. Oba lejemy po 9 pln. Tylko nie kwękajcie, że drogo, gdyż cena zakupu odbiega znaczącą od pozostałych naszych piw.
                Jeszcze w temacie warzenia - zostaje niedziela. Wspomniany wczesniej Masonowy Alt będzie lany jak podczas premiery po 7 pln.
                Sobota przedwarzeniowa nie jest chyba stracona dla degustatorów - właśnie przyjechały 3 Primatory, inne niż standartowo u nas oferowane.

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
                  Właśnie przyjechały 3 Primatory, inne niż standartowo u nas oferowane.
                  Hmm, zatem Polotmava 13-tka, 11-tka i... ? Może wersja niefiltrowana 11, EPA lub jakiś mocarz.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• warzechow
                    • 2005.07
                    • 354

Hmm, zatem Polotmava 13-tka, 11-tka i... ? Może wersja niefiltrowana 11, EPA lub jakiś mocarz.
                    Polotmava 13-tka już u nas była chyba dwukrotnie. Ale z mocarzami trafiłeś - na pewno są to piwa nadające się na piątki i soboty, więc będziamy je oferować rónolegle z czymś lżejszym np. pszeniczką. Taki wybór, aby zdążyć jeszcze z zimą, bo mi osobiście mocarze lepiej wchodzą o tej porze roku.
                    Last edited by warzechow; 2012-02-21, 18:38. Powód: literówka

Comment

• Mistrzu
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2003.08
                      • 750

Sławek, czy macie już jaką stronkę internetową bo moi znajomi 8-osobową grupą z pracy by się do Ciebie udali ale chcieliby zobaczyć co i gdzie im polecam.

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

No tak, nie bójcie się tej 11-tki, zwłaszcza gdy będzie już cieplej. Piwko sesyjne, więc można więcej zarobić
                        Last edited by Pendragon; 2012-02-21, 18:47.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mistrzu
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.08
                          • 750

w sensie więcej niż jedną klikalną stronę główną.
                          Last edited by Mistrzu; 2012-02-21, 18:48.

Comment

• warzechow
                            • 2005.07
                            • 354

Mamy w tzw. przygotowaniu, facet to robiący okazał się nierzetelny, teraz wzieliśmy innego. Na obecną chwilę Twoi znajomi wiele sie o nas z tej strony www.wlazlkotek.pl nie dowiedzą. Muszą zaufać Tobie w ciemno

Comment

• warzechow
                              • 2005.07
                              • 354

No tak, nie bójcie się tej 11-tki, zwłaszcza gdy będzie już cieplej. Piwko sesyjne, więc można więcej zarobić
                              Tak, przy wiosennym słoneczku będzie jak ulał. Jeszcze jest 10-tka, ale nie wiem, czy to nie jest juz zbytni cienkusz - chyba, że przy 30 st. w cieniu

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Absolutnie nie jest to cienkusz, jedna z lepszych 10-tek w Czechach, chociaż nie ścisła czołówka. Ale pewnie wielu amatorów nie znajdzie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X